Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №13/33 «Про надання громадянам в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців та з числа невитребуваних земельних часток (паїв)»

Кількість переглядів: 113
Скликання: 8 скликання
Сесія: 13 сесія 26.11.2021
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 26.11.2021
Автор: Космін Тетяна Іванівна
Номер документу: 13/33
Назва документу: Про надання громадянам в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців та з числа невитребуваних земельних часток (паїв)
Прикріплені файли:
  1. Про надання громадянам в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців та з числа невитребуваних земельних часток (паїв) (0.05 МБ)

 
РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
    
РІШЕННЯ

26 листопада 2021 року                      смт Ратне                                            № 13/33

Про надання громадянам в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців та з числа невитребуваних земельних часток (паїв)
Керуючись пунктом 34 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 12, 19, 122, 162 Земельного кодексу України, статтями 4, 19 Закону України «Про оренду землі», Законом України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», статтями 1283, 1285 Цивільного кодексу України, розглянувши заяви громадян, Ратнівська селищна рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати громадянину Аврамуку Павлу Феодосійовичу в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення з числа невитребуваних земельних часток (паїв) загальною площею 3,63 га, в тому числі:
- ділянка № 6А площею 0,68 га ріллі, урочище коло Свинарника;
- ділянка № 7А площею 0,69 га ріллі, урочище коло Свинарника; 
- ділянка № 8А площею 0,68 га ріллі, урочище коло Свинарника; 
- ділянка № 153А площею 0,77 га ріллі, урочище біля асфальту;
- ділянка № 155А площею 0,81 га ріллі, урочище біля асфальту, відповідно до схеми розпаювання земель колишнього агропромислового об’єднання «Колос», які розташовані за межами с. Сільце Ковельського району Волинської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код цільового призначення 01.01) строком на 1 рік або до дня державної реєстрації права власності на такі земельні ділянки їх власниками.
2. Надати громадянину Брилюку Адаму Миколайовичу в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення (ділянка № 501) площею 0,15 га пасовища з невитребуваних земельних часток (паїв) відповідно до схеми розпаювання земель сільськогосподарського виробничого кооперативу «Україна», яка розташована в урочищі Головенщина за межами с. Прохід Ковельського району Волинської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код цільового призначення 01.01) строком на 1 рік або до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку її власником.
3. Надати громадянину Ващуку Віталію Івановичу в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення (ділянка № 386) площею 1,54 га ріллі з невитребуваних земельних часток (паїв) відповідно до схеми розпаювання земель агрофірми «Ратнівська», яка розташована в урочищі Участки за межами с. Гірники Ковельського району Волинської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код цільового призначення 01.01) строком на 1 рік або до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку її власником.
4. Надати громадянину Кручковському Василю Федоровичу в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення (ділянка № 32) площею 1,18 га ріллі, що входить до складу спадщини, власники якої померли, за відсутності спадкоємців, відповідно до схеми розпаювання земель сільськогосподарського виробничого кооперативу «Росія», яка розташована в урочищі Заканава, 5 гонка, за межами с. Жиричі Ковельського району Волинської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код цільового призначення 01.01) строком на 1 рік або до моменту появи спадкоємців, чи до набрання законної сили рішенням суду про визнання спадщини відумерлою.
5. Надати громадянину Панасюку Івану Адамовичу в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 5,60 га, в тому числі:
- ділянка № 96 площею 1,90 га ріллі, урочище Ганничиха;
- ділянка № 97 площею 1,88 га ріллі, урочище Ганничиха; 
- ділянка № 103 площею 1,82 га ріллі, урочище Ганничиха, кадастровий номер – 0724281800:04:002:0037, відповідно до схеми розпаювання земель агрофірми «Ратнівська», що входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців, які розташовані за межами с. Броди Ковельського району Волинської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код цільового призначення 01.01) строком на 1 рік або до моменту появи спадкоємців, чи до набрання законної сили рішенням суду про визнання спадщини відумерлою.
6. Надати громадянину Сидоруку Юрію Васильовичу в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення з числа невитребуваних земельних часток (паїв) загальною площею 3,53 га, в тому числі:
- ділянка № 11А площею 0,71 га ріллі;
- ділянка № 12А площею 0,71 га ріллі; 
- ділянка № 50А площею 0,71 га ріллі; 
- ділянка № 51А площею 0,70 га ріллі;
- ділянка № 52А площею 0,70 га ріллі, відповідно до схеми розпаювання земель колишнього агропромислового об’єднання «Колос», які розташовані за межами с. Сільце Ковельського району Волинської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код цільового призначення 01.01) строком на 1 рік або до дня державної реєстрації права власності на такі земельні ділянки їх власниками.
7. Надати громадянину Соботовичу Юрію Анатолійовичу в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 2,36 га, в тому числі:
- ділянка № 461 площею 0,99 га ріллі № 1, урочище Дубина;
- ділянка № 519 площею 1,10 га ріллі № 1, урочище Дубина;
- ділянка № 418 площею 0,27 га сіножаті, урочище Дубина, відповідно до схеми розпаювання земель сільськогосподарського виробничого кооперативу «Україна», що входить до складу спадщини, власники якої померли, за відсутності спадкоємців, які розташовані за межами с. Комарове Ковельського району Волинської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код цільового призначення 01.01) строком на 1 рік або до моменту появи спадкоємців, чи до набрання законної сили рішенням суду про визнання спадщини відумерлою.
8. Установити річний розмір орендної плати в сумі:
- 1 212,00 грн за 1 га ріллі для громадян із розпайованих земель агрофірми «Ратнівська»; 
- 1 218,00 грн за 1 га ріллі для громадян із розпайованих земель колишнього агропромислового об’єднання «Колос»; 
- 1 000,00 грн за 1 га ріллі для громадян із розпайованих земель сільськогосподарського виробничого кооперативу «Україна»;
- 1 500,00 грн за 1 га ріллі для громадян із розпайованих земель сільськогосподарського виробничого кооперативу «Росія».
9. Визнати такими, що втратили чинність, пункти 1, 2, 5, 7 рішення Ратнівської селищної ради від 28 вересня 2021 року № 11/42 «Про надання громадянам в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців».
10. Зобов’язати громадян:
10.1. протягом місяця укласти відповідні договори оренди земельних ділянок, що входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців, та з числа невитребуваних земельних часток (паїв) і зареєструвати право оренди відповідно до вимог чинного законодавства;
10.2. приступити до використання зазначених земельних часток (паїв) в строки, встановлені договорами оренди землі, але не раніше державної реєстрації відповідного права оренди.
11. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, земельних відносин та екології.    


Селищний голова                                                                                Віталій БІРУК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь