Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протокол сесії №18 «Протокол 18 сесії»

Кількість переглядів: 66
Скликання: 8 скликання
Сесія: 18 сесія 14.07.2022
Тип документу: Протокол сесії
Дата: 14.07.2022
Автор: Гаврилюк Людмила Павлівна
Номер документу: 18
Назва документу: Протокол 18 сесії
Прикріплені файли:
  1. Протокол 18 сесії (0.04 МБ)

 
РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

П Р О Т О К О Л

ХVІІІ ЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ РАТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

14 липня 2022 року                        смт Ратне                                                   № 18

від 14 липня 2022 року
Всього депутатів: 26 депутатів  Присутні: 17 депутатів
Відсутні: 9 депутатів
На ХVІІІ чергову сесію Ратнівської селищної ради VIII скликання запрошені: заступники селищного голови, старости, керівники установ та організацій, які не є депутатами селищної ради, керівники виконавчих органів, члени виконавчого комітету та інші.
Головували на сесії: Віталій БІРУК – селищний голова.
ПОРЯДОК ДЕННИЙ:    
1.    Про затвердження порядку денного ХVІІІ чергової сесії Ратнівської селищної ради VIII скликання.
2.    Про затвердження Положення про сектор містобудування та архітектури Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
3.    Про затвердження Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення для підрозділу радіотехнічних військ А1694 військової частини А1573, який дислокується в межах ділянки відповідальності Ратнівської територіальної громади у 2022 році.
4.    Про затвердження Цільової програми мобілізаційної підготовки, матеріально-технічного забезпечення військових частин, підрозділів правоохоронних органів, призову громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2021-2025 роки у новій редакції.
5.    Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки у новій редакції.
6.    Про внесення змін в рішення Ратнівської селищної ради від 22.01.2021 № 4/27 «Про утворення відділу «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради».
7.    Про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність окремого індивідуально визначеного майна.
8.    Про затвердження актів приймання-передачі основних засобів.
9.    Про встановлення ставок єдиного податку на території Ратнівської селищної ради.
10.    Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Ратнівської селищної ради.
11.    Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Ратнівської селищної ради.
12.    Про затвердження детальних планів територій.
13.    Про включення до переліку земельних ділянок комунальної власності Ратнівської селищної ради, призначених для продажу у власність на земельних торгах (аукціоні), земельних ділянок та надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення цих земельних ділянок.
14.    Про надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки комунальної власності в натурі (на місцевості).
15.    Про припинення Ратнівському виробничому управлінню житлово-комунального господарства права постійного користування земельною ділянкою та надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності Ратнівської селищної ради з метою укладення договору суперфіцію.
16.    Про надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на проведення інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Ратнівської селищної ради.
17.    Про надання селянському (фермерському) господарству «Промінь» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам, з метою передачі її в оренду.
18.    Про надання громадянці Панасюк Оксані Петрівні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури з метою продажу її у власність.
19.    Про затвердження товариству з обмеженою відповідальністю «АБМ-АГРО» проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для іншого сільськогосподарського призначення та передачу її в оренду.
20.    Про охорону спадкового майна, до складу якого входять земельні ділянки сільськогосподарського призначення з числа земельних часток (паїв), власники яких померли, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття після спливу шести місяців з дня відкриття спадщини на території Кортеліського старостинського округу Ратнівської селищної ради.
21.    Про охорону спадкового майна, до складу якого входять земельні ділянки сільськогосподарського призначення з числа земельних часток (паїв), власники яких померли, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття після спливу шести місяців з дня відкриття спадщини на території Жиричівського старостинського округу.
22.    Про затвердження розпоряджень Ратнівського селищного голови, виданих у міжсесійний період.
23.    Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 20.12.2021 № 14/35 «Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2022 рік».
    24. Про проведення конкурсу на посаду директора комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради.
    25. Про звернення депутатів Ратнівської селищної ради VIII скликання до Міністерства охорони здоров’я України, Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та Кабінету Міністрів України.
26. Різне.

СЛУХАЛИ: 1. Про затвердження порядку денного ХVІІІ чергової сесії Ратнівської селищної ради VIII скликання.
ІНФОРМУЄ: Віталій БІРУК – селищний голова.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження порядку денного ХVІІІ чергової сесії Ратнівської селищної ради VIII скликання» прийняти.
Рішення 18/1 додається.
СЛУХАЛИ: 2. Про затвердження Положення про сектор містобудування та архітектури Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ІНФОРМУЄ: Ірина АВРАМУК – завідувач сектору містобудування та архітектури Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження Положення про сектор містобудування та архітектури Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради» прийняти.
Рішення 18/2 додається.
СЛУХАЛИ: 3. Про затвердження Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення для підрозділу радіотехнічних військ А1694 військової частини А1573, який дислокується в межах ділянки відповідальності Ратнівської територіальної громади у 2022 році.
ІНФОРМУЄ: Віталій БІРУК – селищний голова.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення для підрозділу радіотехнічних військ А1694 військової частини А1573, який дислокується в межах ділянки відповідальності Ратнівської територіальної громади у 2022 році» прийняти.
Рішення 18/3 додається.
СЛУХАЛИ: 4. Про затвердження Цільової програми мобілізаційної підготовки, матеріально-технічного забезпечення військових частин, підрозділів правоохоронних органів, призову громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2021-2025 роки у новій редакції.
ІНФОРМУЄ: Сергій БОЙКО – головний спеціаліст з питань цивільного захисту населення, оборонної роботи відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та з питань комунальної власності Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження Цільової програми мобілізаційної підготовки, матеріально-технічного забезпечення військових частин, підрозділів правоохоронних органів, призову громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2021-2025 роки у новій редакції» прийняти.
Рішення 18/4 додається.
СЛУХАЛИ: 5. Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки у новій редакції.
ІНФОРМУЄ: Євген САВЛУК – завідувач сектору економіки, регіонального розвитку та залучення інвестицій Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки у новій редакції» прийняти.
Рішення 18/5 додається.
СЛУХАЛИ: 6. Про внесення змін в рішення Ратнівської селищної ради від 22.01.2021 № 4/27 «Про утворення відділу “Центр надання адміністративних послуг” Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради».
ІНФОРМУЄ: Людмила ВОЛОТ – начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИСТУПИЛИ: Володимир СІНЧУК – депутат селищної ради;
Віталій БІРУК – селищний голова.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про внесення змін в рішення Ратнівської селищної ради від 22.01.2021 № 4/27 “Про утворення відділу “Центр надання адміністративних послуг” Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради”» прийняти.
Рішення 18/6 додається.
СЛУХАЛИ: 7. Про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність окремого індивідуально визначеного майна.
ІНФОРМУЄ: Анжела НЕВОДНІЧИК – головний спеціаліст з юридичних питань відділу правового та кадрового забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність окремого індивідуально визначеного майна» прийняти.
Рішення 18/7 додається.
СЛУХАЛИ: 8. Про затвердження актів приймання-передачі основних засобів.
ІНФОРМУЄ: Тетяна ДАНИЛЮК – заступник начальника управління – начальник відділу освіти управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради. 
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження актів приймання-передачі основних засобів» прийняти.
Рішення 18/8 додається.
СЛУХАЛИ: 9. Про встановлення ставок єдиного податку на території Ратнівської селищної ради.
ІНФОРМУЄ: Людмила КОВЧ – начальник фінансового відділу Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про встановлення ставок єдиного податку на території Ратнівської селищної ради» прийняти.
Рішення 18/9 додається.
СЛУХАЛИ: 10. Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Ратнівської селищної ради.
ІНФОРМУЄ: Людмила КОВЧ – начальник фінансового відділу Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Ратнівської селищної ради» прийняти.
Рішення 18/10 додається.
СЛУХАЛИ: 11. Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Ратнівської селищної ради.
ІНФОРМУЄ: Людмила КОВЧ – начальник фінансового відділу Ратнівської селищної ради.
ВИСТУПИЛИ: Віктор БАРАНЧУК – депутат селищної ради;
Віталій БІРУК – селищний голова.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Ратнівської селищної ради» прийняти.
Рішення 18/11 додається.
СЛУХАЛИ: 12. Про затвердження детальних планів територій.
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження детальних планів територій» прийняти.
Рішення 18/12 додається.
СЛУХАЛИ: 13. Про включення до переліку земельних ділянок комунальної власності Ратнівської селищної ради, призначених для продажу у власність на земельних торгах (аукціоні), земельних ділянок та надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення цих земельних ділянок.
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про включення до переліку земельних ділянок комунальної власності Ратнівської селищної ради, призначених для продажу у власність на земельних торгах (аукціоні), земельних ділянок та надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення цих земельних ділянок» прийняти.
Рішення 18/13 додається.
СЛУХАЛИ: 14. Про надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки комунальної власності в натурі (на місцевості).
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки комунальної власності в натурі (на місцевості)» прийняти.
Рішення 18/14 додається.
СЛУХАЛИ: 15. Про припинення Ратнівському виробничому управлінню житлово-комунального господарства права постійного користування земельною ділянкою та надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності Ратнівської селищної ради з метою укладення договору суперфіцію.
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про припинення Ратнівському виробничому управлінню житлово-комунального господарства права постійного користування земельною ділянкою та надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності Ратнівської селищної ради з метою укладення договору суперфіцію» прийняти.
Рішення 18/15 додається.
СЛУХАЛИ: 16. Про надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на проведення інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Ратнівської селищної ради. 
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИСТУПИЛИ: Володимир СІНЧУК – депутат селищної ради;
Галина КУЛЬБАЧИНСЬКА – депутат селищної ради;
Віталій БІРУК – селищний голова.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на проведення інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Ратнівської селищної ради» прийняти.
Рішення 18/16 додається.
СЛУХАЛИ: 17. Про надання селянському (фермерському) господарству «Промінь» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам, з метою передачі її в оренду.
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради. 
ВИРІШИЛИ: рішення «Про надання селянському (фермерському) господарству “Промінь” дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам, з метою передачі її в оренду» прийняти.
Рішення 18/17 додається.
СЛУХАЛИ: 18. Про надання громадянці Панасюк Оксані Петрівні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури з метою продажу її у власність.
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про надання громадянці Панасюк Оксані Петрівні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури з метою продажу її у власність» прийняти.
Рішення 18/18 додається.
СЛУХАЛИ: 19. Про затвердження товариству з обмеженою відповідальністю «АБМ-АГРО» проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для іншого сільськогосподарського призначення та передачу її в оренду.
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради. 
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження товариству з обмеженою відповідальністю “АБМ-АГРО” проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для іншого сільськогосподарського призначення та передачу її в оренду» прийняти.
Рішення 18/19 додається.
СЛУХАЛИ: 20. Про охорону спадкового майна, до складу якого входять земельні ділянки сільськогосподарського призначення з числа земельних часток (паїв), власники яких померли, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття після спливу шести місяців з дня відкриття спадщини на території Кортеліського старостинського округу Ратнівської селищної ради.
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИСТУПИЛИ: Віктор БАРАНЧУК – депутат селищної ради;
Віталій БІРУК – селищний голова.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про охорону спадкового майна, до складу якого входять земельні ділянки сільськогосподарського призначення з числа земельних часток (паїв), власники яких померли, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття після спливу шести місяців з дня відкриття спадщини на території Кортеліського старостинського округу Ратнівської селищної ради» прийняти.
Рішення 18/20 додається.
СЛУХАЛИ: 21. Про охорону спадкового майна, до складу якого входять земельні ділянки сільськогосподарського призначення з числа земельних часток (паїв), власники яких померли, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття після спливу шести місяців з дня відкриття спадщини на території Жиричівського старостинського округу.
ІНФОРМУЄ: Тетяна КОСМІН – начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради. 
ВИРІШИЛИ: рішення «Про охорону спадкового майна, до складу якого входять земельні ділянки сільськогосподарського призначення з числа земельних часток (паїв), власники яких померли, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття після спливу шести місяців з дня відкриття спадщини на території Жиричівського старостинського округу» прийняти.
Рішення 18/21 додається.
СЛУХАЛИ: 22. Про затвердження розпоряджень Ратнівського селищного голови, виданих у міжсесійний період. 
ІНФОРМУЄ: Алла ПАЛІЙ – начальник відділу – головний бухгалтер відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про затвердження розпоряджень Ратнівського селищного голови, виданих у міжсесійний період» прийняти.
Рішення 18/22 додається.
СЛУХАЛИ: 23. Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 20.12.2021 № 14/35 «Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2022 рік».
ІНФОРМУЄ: Людмила КОВЧ – начальник фінансового відділу Ратнівської селищної ради.
ВИСТУПИЛИ: Віталій БІРУК – селищний голова.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 20.12.2021 № 14/35 “Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2022 рік”» прийняти.
Рішення 18/23 додається.
СЛУХАЛИ: 24. Про проведення конкурсу на посаду директора комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради.
ІНФОРМУЄ: Наталія ДУДКЕВИЧ – головний спеціаліст відділу правового та кадрового забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.
ВИСТУПИЛИ: Оксана КОСТАРЄВА – медичний директор комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради;
Володимир СІНЧУК – депутат селищної ради;
Володимир ЯРМОШУК – депутат селищної ради;
Віталій БІРУК – селищний голова.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про проведення конкурсу на посаду директора комунального підприємства “Ратнівський центр первинної медичної допомоги” Ратнівської селищної ради» прийняти.
Рішення 18/24 додається.
СЛУХАЛИ: 25. Про звернення депутатів Ратнівської селищної ради VIII скликання до Міністерства охорони здоров’я України, Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та Кабінету Міністрів України.
ІНФОРМУЄ: Олена АНТОНЮК – заступник Ратнівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.
ВИСТУПИЛИ: Михайло БЕГАЛЬ – директор комунального некомерційного підприємства «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради.
ВИРІШИЛИ: рішення «Про звернення депутатів Ратнівської селищної ради VIII скликання до Міністерства охорони здоров’я України, Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та Кабінету Міністрів України» прийняти.
Рішення 18/25 додається.
СЛУХАЛИ: 26. Різне. 
ВИСТУПИЛИ: Віталій БІРУК – селищний голова щодо проведення заходів на підтримку Збройних Сил України та з нагоди відзначення Дня селища Ратне.
Олена ГОРНІК – завідувачка сектору культури, молоді, спорту та туризму управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради щодо благодійного патріотичного велопробігу «Їду за захисника України!».
Катерина ВЛАСЮК – депутат селищної ради щодо інформування керівників селища про зустріч та поховання загиблих військовослужбовців.
Віталій БІРУК – селищний голова щодо організації поховання загиблих військовослужбовців та щодо контролю депутатами селищної ради цін на обмолот зернових культур.


Селищний голова                                                                                Віталій БІРУК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь