Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №34/41 «Про проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)»

Кількість переглядів: 33
Скликання: 8 скликання
Сесія: 34 сесія 22.11.2023
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 22.11.2023
Автор: Космін Тетяна Іванівна
Номер документу: 34/41
Назва документу: Про проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
Прикріплені файли:
  1. Завантажити рішення (0.1 МБ)

РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
VIIІ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

22 листопада 2023 року                    смт Ратне                                             № 34/41

Про проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
 
Керуючись пунктом 34 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 12, 791, 122, 127, 134-139 Земельного кодексу України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від       22 вересня 2021 року № 1013 «Деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)», з метою сприяння соціально-економічного розвитку Ратнівської селищної територіальної громади, забезпечення ефективного використання земельного фонду в ринкових умовах та наповнення селищного бюджету, Ратнівська селищна рада

ВИРІШИЛА:
 
1.    Провести земельні торги у формі аукціону з продажу земельної ділянки загальною площею 0,1500 га (ділянка № 14) у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка, код цільового призначення 02.01), яка розташована за адресою: Україна, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне,  вул. Ольги княгині (кадастровий номер 0724255000:01:003:0806).
2.    Затвердити такі умови продажу земельної ділянки, зазначеної в пункті 1 рішення:
2.1. цільове призначення земельної ділянки – для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка, код цільового призначення 02.01);
2.2. встановити стартову ціну продажу земельної ділянки у власність у розмірі 225075,00 грн (двісті двадцять п’ять тисяч сімдесят п’ять гривень 00 копійок) без ПДВ відповідно до звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки від 09 листопада 2023 року;
2.3. встановити значення кроку торгів у розмірі 1 відсотка стартової ціни продажу земельної ділянки у власність на земельних торгах (аукціоні).
3. Погодити умови проєкту договору купівлі-продажу земельної ділянки, зазначеної в пункті 1 рішення, що додається.
4. Уповноважити селищного голову Віталія БІРУКА за результатами проведення земельних торгів із продажу земельної ділянки у власність підписати протокол проведення земельних торгів та укласти договір купівлі-продажу земельної ділянки від імені організатора проведення земельних торгів – Ратнівської селищної ради. 
5. Переможцю земельних торгів відшкодувати організатору проведення земельних торгів витрати (видатки), здійснені на підготовку лота до продажу в сумі, зазначеній в оголошенні про проведення земельних торгів, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, земельних відносин та екології.

Селищний голова                                                                     Віталій БІРУК
 


 
Додаток
до рішення Ратнівської селищної ради
від 22.11.2023 року № 34/41
                                             
Проєкт договору купівлі-продажу 
земельної ділянки

Cелище Ратне, Ковельський район, Волинська область, Україна.
_______________________________________________________________.
(дата укладання договору)

    Ми, що нижче підписалися: з однієї сторони - Ратнівська селищна рада, ідентифікаційний код юридичної особи: 04334695, місцезнаходження: Україна, 44101, Волинська область, Ковельський район, селище міського типу Ратне, вулиця Центральна, будинок 19, (надалі – ПРОДАВЕЦЬ), в особі Ратнівського селищного голови БІРУКА Віталія Івановича, який діє згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Ратнівської селищної ради від 27 листопада 2020 року № 1/2 «Про результати голосування, підсумки виборів та визнання повноважень Ратнівського селищного голови», а з другої сторони - громадянин України ______________________________ _____________________________________________________________________________,
(ПІБ, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків)
місце проживання якого зареєстровано за адресою: ________________________________ _______________________________________________________________________________, 
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 (надалі - ПОКУПЕЦЬ), разом – «Сторони», уклали цей договір про таке:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
1.1. ПРОДАВЕЦЬ на підставі рішення Ратнівської селищної ради від ___________________ № __________ та відповідно до Протоколу  про проведення земельних торгів № ________ від _______________ 202__ року продав, а ПОКУПЕЦЬ купив земельну ділянку площею 0,1500 га (…………….) гектарів, кадастровий номер цієї земельної ділянки 0724255000:01:003:0806, яка знаходиться за адресою: Україна, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне, вулиця Ольги княгині, в межах згідно з планом, цільове призначення якої - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка, код цільового призначення 02.01).
    Категорія земель - землі житлової та громадської забудови, експлікація земельних угідь:
Всього земель, гектарів    У тому числі за земельними угіддями, гектарів
    Рілля
         1    2
Площа земельної ділянки, гектарів
0,1500    0,1500
    Дана земельна ділянка зареєстрована в Державному земельному кадастрі 15.08.2023 року відділом № 3 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, за даними витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, який сформований 15.08.2023 року за № НВ - 4600628272023.
    1.2. Земельна ділянка, що відчужується за цим договором знаходиться в межах населеного пункту і належить до земель комунальної власності Ратнівської селищної ради. 
    Право власності ПРОДАВЦЯ на цю земельну ділянку зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 27 жовтня 2023 року, номер запису про право власності: 52325184, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 2821663507242, що підтверджується Витягом з Державного реєстру речових прав  на нерухоме майно про реєстрацію права власності, який виданий 31 жовтня 2023 року № 352400892 державним реєстратором Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради Волинської області        Чикор О. І.

2. ЦІНА ДОГОВОРУ І УМОВИ ОПЛАТИ
    2.1. Продаж відповідно до протоколу про результати земельних торгів № __________________, сформованого ____________________ року, проводиться за: ______________грн ___ коп. (_________________________________грн  00 коп.) без ПДВ., з урахуванням сплати гарантійного внеску, зазначені кошти сплачені ПОКУПЦЕМ та одержані ПРОДАВЦЕМ в повній сумі до нотаріального посвідчення цього договору.
    2.2. Згідно зі звітом про експертну грошову оцінку земельної ділянки, складеним товариством з обмеженою відповідальністю «ОЛДІ», оцінювач Маїло Л.Ф., станом на  09 листопада 2023 року, ринкова вартість цієї земельної ділянки складає 225 075,00 грн (двісті  дванадцять п’ять тисяч сімдесят п’ять гривень 00 коп.) без ПДВ.
    2.3. Ціна договору складає _______________грн ____ коп. (_____________________грн ___ коп.), які ПОКУПЕЦЬ оплатив на розрахунковий рахунок ПРОДАВЦЯ, який зазначений в протоколі про результати земельних торгів, до нотаріального посвідчення цього договору.
    2.4. Сторони підтверджують факт повного розрахунку за цим договором, у зв’язку з чим ПРОДАВЕЦЬ не має до ПОКУПЦЯ жодних претензій фінансового характеру.

3.    ГАРАНТІЇ, ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН
    3.1. ПРОДАВЕЦЬ і ПОКУПЕЦЬ зобов’язуються виконувати обов’язки, покладені на них цим договором та сприяти другій стороні у виконанні її обов’язків.
    3.2. Сторони несуть матеріальну відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов цього договору.
    3.3. Права, обов’язки і відповідальність сторін, що не передбачені в цьому договорі, визначаються відповідно до чинного законодавства України.
    3.4 Даний договір укладено за згодою чоловіка/дружини ПРОДАВЦЯ, примірник якої зберігається у справах _______________нотаріуса _________________ нотаріального округу _________________.
    3.5. ПРОДАВЕЦЬ гарантує, що земельна ділянка, яка є предметом цього договору, входить до категорії земель, що можуть бути викуплені відповідно до чинного законодавства України, вільна від будь-яких майнових прав і претензій третіх осіб, про які в момент укладання договору ПРОДАВЕЦЬ чи ПОКУПЕЦЬ не могли знати, не знаходиться під арештом і судових справ щодо неї немає.
        Земельна ділянка, що продається, оглянута ПОКУПЦЕМ до підписання цього договору. Недоліків чи дефектів, які перешкоджають використанню її за цільовим призначенням на момент огляду не виявлено. ПОКУПЕЦЬ стверджує, що не має претензій до ПРОДАВЦЯ щодо якісних характеристик земельної ділянки. ПРОДАВЕЦЬ стверджує, що на даній земельній ділянці будівництво не розпочато, відсутні будь-які об’єкти нерухомого майна. ПОКУПЕЦЬ заявляє, що оглянув вказану земельну ділянку та не виявив розпочатого будівництва житлового будинку та будь-яких інших об’єктів нерухомого майна, недоліків, які перешкоджають використанню її за цільовим призначенням на момент огляду, не виявлено.
    3.6. У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні відомості про зареєстровані речові права, їх обтяження на земельну ділянку, чи накладення заборони відчуження земельної ділянки, що є предметом цього договору. Вказаний факт підтверджується результатами пошуку інформації про зареєстровані речові права, їх обтяження на об’єкт нерухомого майна у порядку доступу нотаріусів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, інформаційними довідками №№ ______ від _______ року. Продавець також не внесений до Єдиного реєстру боржників, що перевірено відповідно до Інформації з Єдиного реєстру боржників від __________  року. 
    Відсутність застосування до сторін договору санкцій, передбачених статтею 4 Закону України «Про санкції», перевірено за відомостями, що містяться у відповідних  рішеннях Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введених в дію Указами Президента України.
    3.7. Згідно з Витягом з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, який сформований за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру 15.08.2023 року за № НВ - 4600628272023, відомості про обмеження у використанні земельної ділянки, встановлені  Порядком ведення Державного земельного кадастру, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 № 1051, не зареєстровані.

4. ОБОВ’ЯЗКИ ПРОДАВЦЯ
    4.1 Прийняти оплату ПОКУПЦЯ вартості земельної ділянки відповідно до умов, визначених цим договором.
    4.2. Передати ПОКУПЦЮ земельну ділянку, що є предметом цього договору, у приватну власність після виконання умов цього договору.

5. ОБОВ’ЯЗКИ ПОКУПЦЯ
    5.1. ПОКУПЕЦЬ зобов’язується прийняти від ПРОДАВЦЯ придбану земельну ділянку і використовувати її відповідно до цільового призначення, на вимогу ПРОДАВЦЯ ПОКУПЕЦЬ зобов’язаний надати ПРОДАВЦЮ необхідні матеріали, відомості, документи щодо виконання умов цього договору, дотримуватися публічного сервітуту (за наявності) на частину земельної ділянки для забезпечення вільного доступу до інженерних мереж, додержуватись екологічної безпеки землекористування (в тому числі утилізація промислових відходів), державних стандартів, норм і правил, проектних рішень, місцевих правил забудови населених пунктів, додержуватись режиму використання зон санітарної охорони, забезпечувати охорону та збереження якості землі відповідно до вимог законодавства України, дотримуватись правил добросусідства.

6.    ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
    6.1. У разі невиконання умов цього договору однією із сторін інша сторона має право в установленому порядку на розірвання договору, стягнення завданих збитків у розмірах, діючих на момент розірвання договору. ПРОДАВЕЦЬ не несе відповідальності за збитки, яких зазнав ПОКУПЕЦЬ через «форс мажорні» обставини.
    6.2. ПОКУПЕЦЬ несе цивільну, адміністративну, кримінальну відповідальність за порушення земельного законодавства.

7. ПЕРЕХІД ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ
    7.1. Відповідно до ст. 125 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку виникає з моменту державної реєстрації цього права, яка здійснюється після проведення повного розрахунку за цим договором.
    7.2. Відповідно до ст.126 Земельного кодексу України право власності, користування земельною ділянкою оформляється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».
    7.3. Нотаріально посвідчений договір купівлі-продажу земельної ділянки є підставою для державної реєстрації права власності ПОКУПЦЯ на земельну ділянку.
    7.4. Право власності на земельну ділянку виникає у ПОКУПЦЯ відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». 
Фактом, що підтверджує передачу земельної ділянки ПОКУПЦЕВІ, є символічне одержання останнім оригінального примірника цього договору купівлі-продажу земельної ділянки.

8. РИЗИК ВИПАДКОВОЇ ЗАГИБЕЛІ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ
    8.1. Ризик випадкової загибелі або випадкового псування земельної ділянки несе ПОКУПЕЦЬ з моменту переходу до нього права власності у випадку, коли ПОКУПЕЦЬ прострочив її прийняття, ризик випадкової загибелі або випадкового псування несе сторона, яка прострочила передачу або прийняття.

9. ЗМІНА, РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ 
ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ
    9.1.  Договір купівлі-продажу земельної ділянки може бути розірвано за взаємною згодою сторін. 
    9.2. У разі припинення, або розірвання договору купівлі-продажу ПОКУПЕЦЬ зобов’язаний повернути ПРОДАВЦЮ земельну ділянку у такому ж стані, в якому вона була отримана, про що складається відповідний акт передачі земельної ділянки за підписом обох сторін.  
    9.3. Зміна умов договору або внесення доповнень до нього можливі тільки за згодою сторін і оформляються в нотаріальному порядку.   

10. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ
    10.1 Всі спори, що можуть виникнути з даного Договору, вирішуються шляхом переговорів між сторонами, а у разі неможливості вирішення спорів шляхом переговорів - у судовому порядку.

11. ІНШІ УМОВИ
    11.1. Договір є обов’язковим для сторін з моменту його підписання. Цей договір вважається укладеним з дня його нотаріального посвідчення.
    11.2. Всі витрати, пов’язані з укладанням, нотаріальним посвідченням цього договору, бере на себе ПОКУПЕЦЬ.
    11.3. ПРОДАВЕЦЬ та ПОКУПЕЦЬ стверджують, що вони мають необхідний обсяг повноважень та інформації для укладання та підписання цього договору, однаково розуміють значення і умови цього договору та його правові наслідки, правових, спрямованих на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним, волевиявлення сторін є вільним, розумним та економічно доцільним. Договір не має характеру фіктивного та удаваного правочину. Договір укладається не під впливом тяжкої обставини для Покупця. Одночасно стверджуємо, що однаково розуміємо значення, умови правочину та його правові наслідки, про що свідчать наші підписи на цьому договорі.
    11.4. Зміст ст.ст. 182, 209, 220, 232, 323, 325, 373-377, 625, 640, 655-657, 659, 662 Цивільного кодексу України, ст.cт. 82, 90-91, 101, 103, 110-112, 116, 125-126, 127-128, 132, 140, 142, 210, 211 Земельного кодексу України, ст.ст. 57, 59, 60, 65, 67 Сімейного кодексу України, нам сторонам нотаріусом роз’яснено.
    11.5 Сторонам роз’яснено зміст ст. 27 Закону України «Про нотаріат» про те, що нотаріус не несе відповідальності у разі, якщо особа, яка звернулася до нотаріуса за вчиненням нотаріальної дії подала: неправдиву інформацію щодо будь-якого питання, пов’язаного із вчиненням цієї нотаріальної дії; подала недійсні таабо підроблені документи; не заявила  про відсутність чи наявність осіб, прав чи інтересів яких може стосуватися нотаріальна дія, за вчиненням якої звернулася особа.
    11.6. Цей договір складений і нотаріально посвідчений у трьох примірниках, один з яких (разом з документами, на підставі яких він посвідчувався) призначається для зберігання у  ____________ нотаріуса ___________________________________ нотаріального округу _______________________________________________________________________________, а два інші, викладені на бланках нотаріальних документів, видаються сторонам за договором.

ПІДПИСИ СТОРІН:

ПРОДАВЕЦЬ:____________________________________________________________________


ПОКУПЕЦЬ:_____________________________________________________________________


Посвідчувальний напис нотаріуса


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь