Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №40/11 «Про затвердження Положення про робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади»

Кількість переглядів: 9
Скликання: 8 скликання
Сесія: 40 сесія 05.03.2024
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 05.03.2024
Автор: Гаврилюк Людмила Павлівна
Номер документу: 40/11
Назва документу: Про затвердження Положення про робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади
Прикріплені файли:
  1. Завантажити рішення (0.04 МБ)

 
РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
VIIІ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

05 березня 2024 року                       смт Ратне                                               № 40/11

Про затвердження Положення про робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади
 
Керуючись статтями 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Програмою розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Ратнівської селищної ради на 2023-2027 роки, затвердженою рішенням Ратнівської селищної ради від 19 жовтня 2023 року № 33/4, з метою формування і поширення позитивного іміджу Ратнівської селищної територіальної громади, підвищення її культурного, туристичного, економічного та соціального потенціалу, Ратнівська селищна рада 
 
ВИРІШИЛА:

1.    Затвердити Положення про робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади (далі – Положення), що додається.
2.    Утворити робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади (далі – робоча група) та затвердити її персональний склад (додається).
3.    Робочій групі подати на розгляд сесії селищної ради напрацювання з дотриманням загальних правил створення та з урахуванням усіх вимог, зазначених в Положенні про робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади.
4.    Контроль за виконанням цього рішення з питань освіти, культури, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, дотримання регламенту, законності, правопорядку, боротьби із злочинністю та у справах сім’ї, молоді та спорту.


Селищний голова                                                                       Віталій БІРУК

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Ратнівської селищної ради
від 05.03.2024 року № 40/11

Персональний склад робочої групи з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади

Голова робочої групи:
Людмила ГАВРИЛЮК – секретар селищної ради.

Заступник голови робочої групи:
Євген САВЛУК – начальник відділу регіонального розвитку Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.

Секретар робочої групи:
Віра ЧЕРНУХА – начальник загального відділу Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.

Члени робочої групи:
Людмила ЧЕРНУСЬ – староста Здомишельського старостинського округу;
Сергій ВАШЕСТЮК – староста Жиричівського старостинського округу;
Іван ТЕРЕЩУК – староста Гірниківського старостинського округу;
Микола КОРНЕЛЮК – староста Кортеліського старостинського округу
Катерина ВЛАСЮК – голова постійної комісії з питань освіти, культури, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, дотримання регламенту, законності, правопорядку, боротьби із злочинністю та у справах сім’ї, молоді та спорту.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Ратнівської селищної ради
від 05.03.2024 року № 40/11

Положення про робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади


І. Загальні положення
1.1. Положення про робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади (далі – Положення) визначає єдині вимоги до робочої групи з розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади (далі – робоча група) з напрацювання візуального стилю громади з ключовою ідеєю та обґрунтуванням змісту.
1.2. Візуальний стиль – це система візуальних знаків та правил, яка створює унікальний образ громади, розкриває на візуальному рівні зміст ідеї та забезпечує ідентифікацію у візуальному комунікаційному просторі. 
Складові (логотип, знак, шрифт, кольорова гама тощо), що розроблені в єдиному стилі, будуть асоціюватися із Ратнівською селищною територіальною громадою. Візуальний стиль може використовуватись: на інформаційно-рекламній продукції про громаду; на подарунково-сувенірній продукції; інших предметах знакування об’єктів, закладів, установ і підприємств; під час проведення культурно-масових заходів (фестивалів, концертів, парадів, виставок тощо) на місцевому, національному та міжнародному рівнях.
1.3. Логотип – будь-яка комбінація позначень (емблема, слова, літери, цифри, зображувальні елементи, комбінації кольорів), яка здатна передати унікальність громади та ідентифікувати її. 
1.4. Логотип не замінює офіційну символіку громади (герб і прапор).
1.5. Робоча група є тимчасовим допоміжним органом, утвореним рішенням селищної ради з метою розробки та втілення ключових елементів іміджу громади. Робоча група формується з працівників селищної ради та її виконавчого комітету, депутатів ради, її персональний склад затверджується рішенням селищної ради.
1.6. Робоча група працює на засадах повної добровільності, самовідданості та безкорисливості.

ІІ. Мета і функції робочої групи
2.1. Основною метою робочої групи є створення та визначення єдиного візуального стилю громади, як втілення змістової, візуальної та словесної концепції.
2.2. Робоча група в процесі діяльності:
-    визначає напрями та пріоритети своєї роботи;
-    вивчає проблеми та потенціали соціального, культурного та економічного розвитку громади, порівняльні переваги громади;
-    проводить аналіз сильних та слабких сторін, можливостей розвитку громади;
-    вивчає та аналізує ідентифікацію між громадами;

-    розробляє структуру цілей та завдань (план дій) реалізації розробки візуального стилю;
-    обґрунтовує актуалізацію змісту логотипу, визначає показники (індикатори) продуктів та результати реалізації, розробляє систему реалізації тощо;
-    організовує розробку, обробку та відбір проєктних ідей;
-    подає розроблений продукт для схвалення на засіданні виконавчого комітету Ратнівської селищної ради, для висновків/рекомендацій на постійних комісіях селищної ради та для подальшого затвердження на сесії Ратнівської селищної ради.

ІІІ. Повноваження, правові гарантії діяльності робочої групи
3.1. Організація роботи робочої групи покладається на голову робочої групи.
3.2. Голова робочої групи скликає та веде засідання групи, дає доручення членам групи. Організовує роботу з реалізації створення та визначення єдиного візуального стилю громади, як втілення змістової, візуальної та словесної концепції.
3.3. У разі відсутності голови робочої групи або неможливості ним виконувати свої повноваження, основні його функції здійснює заступник голови робочої групи.
3.4. Основною формою роботи робочої групи є засідання. Засідання робочої групи є правомочним, якщо в роботі бере участь не менш як половина від загального складу робочої групи.
3.5. Члени робочої групи беруть участь у роботі на громадських засадах.
3.6.    Рішення робочої групи приймається більшістю від присутніх членів шляхом відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів, головуючий має право вирішального голосу.
3.7.     За результатами розгляду та вивчення питань оформлюється протокол, який підписується головою робочої групи та секретарем робочої групи, а у разі відсутності голови робочої групи – заступником голови робочої групи.
3.8.     Робоча група має право:
-    отримувати інформацію, необхідну для розробки брендбуку чи логотипу, в організаціях, установах, незалежно від їх відомчого підпорядкування, форми власності та господарювання;
-    за потреби проводити опитування чи проводити іншу діяльність для вивчення думки;
-    проводити роз’яснювальну роботу серед громадян з питань розробки візуального стилю Ратнівської селищної територіальної громади та значення його необхідності;
-    за потреби залучати до участі у своїй роботі галузевих фахівців та спеціалістів з питань, що обговорюються, а також незалежних експертів, організовувати проведення нарад та інших заходів тощо.
3.9.    Члени робочої групи несуть особисту відповідальність за достовірність та своєчасність опрацювання матеріалів, що стосуються виконання завдань із розробки.
3.10.    Робоча група зобов’язана дотримуватися норм чинного законодавства, об’єктивно та неупереджено приймати рішення.

ІV. Вимоги до роботи
4.1. Робота має втілювати візуальний стиль відповідно до цього Положення.
4.2. Зміст візуального стилю громади має містити приналежність до культурних, архітектурних чи історичних цінностей громади та країни, яка виражена засобами художньої мови та відповідає призначенню.
4.3. Візуальний стиль має бути оригінальним, не містити й не відтворювати таке: елементи пам’ятників чи релігійних споруд, художніх робіт та інших творів, що перебувають під охороною авторського права; засоби індивідуалізації юридичних осіб, товарів тощо, що мають правову охорону; лайливі слова, непристойні та образливі образи, порівняння, висловлювання; відомості, що заборонені до публічного розповсюдження відповідно до чинного законодавства України.
4.4. Візуальний стиль (логотип, знак, слоган, шрифт тощо) не повинен бути зареєстрований; не повинен бути поданий на інший конкурс, бути коли-небудь премійованим, раніше використаним або запропонованим.
4.5. На розгляд та затвердження допускається робота, що підготовлена відповідно до цього Положення та містить такі елементи візуального стилю громади: графічне зображення логотипу, текстовий елемент, фірмовий знак, фірмовий шрифт, фірмові кольори. Обов’язково додається опис: ключова ідея, обґрунтування змісту логотипу, авторські пояснення щодо виконання логотипу (обсягом до 1 сторінки тексту).
4.6. Логотип повинен легко читатися, містити у собі оригінальний графічний елемент і текст із назвою територіальної громади та слоганом.
4.7. Логотип має бути виконаний у кольоровому та чорно-білому рішеннях. Логотип повинен бути максимально спрощеним для виготовлення, без перевантаження зайвою інформацією. Логотип має відповідати технологічним вимогам (збереження можливості читання при змінах розміру, однаково вдалий вигляд як в кольоровому, так і в монохромному варіанті).
4.8. Робота має містити приклади нанесення логотипу на індивідуально визначеному предметі (наприклад друкованому виданні або канцелярії, сувенірній продукції, вивісках та матеріалах тощо).


4.9. Графічне зображення подається у форматі файлів (AI, EPS, SVG, PNG, JPG, PSD) з роздільністю не менше 300 dpi.

V. Критерії оцінювання роботи:
- відповідність вимогам творчого завдання;
- потенціал для довготривалого використання;
- потенціал для подальших творчих розробок, у тому числі для створення атрибутів;
- потенціал для подальшого використання поза комунікаційною сферою.
- адекватність: логотип повинен створювати образ, що відповідає ідеї.
- унікальність, оригінальність, якість виконання.
- локальна ідентичність.
- масштабованість. Основні графічні елементи логотипу повинні однаково добре сприйматися та не втрачати значення при відтворенні у будь-якому запропонованому для використання масштабі.
- адаптивність. Основні графічні елементи логотипу повинні без втрати розпізнавання бути придатні до відтворення на будь-яких носіях (папір, картон, пластик, скло тощо) і будь-яким способом нанесення.

VІ. Прикінцеві положення
6.1. Організація, підготовка та затвердження візуального стилю не потребує фінансування з бюджету Ратнівської селищної територіальної громади.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь