Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення до жителів Ратнівської громади щодо запобігання виникнення пожеж в екосистемах

Дата: 29.03.2021 16:42
Кількість переглядів: 1262

З настанням пожежонебезпечного періоду в Ратнівській громаді різко збільшилася кількість пожеж на відкритих територіях. 
 Причинами, що призводять до цих пожеж, з року в рік є: неконтрольоване випалювання сухої трави, пасовищ, очерету, ділянок із степовою, водно-болотяною, іншою природною рослинністю, а також необережне поводження з вогнем громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках. Це, у свою чергу, стає причиною розповсюдження полум'я на лісові насадження, торфовища, а також на житлові будинки та господарські будівлі людей. Внаслідок цього завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. 
Багато громадян мають хибну думку про те, що випалювання залишків рослинності, в тому числі трави є корисним, однак спалювання негативно впливає на стан навколишнього середовища і загрожує здоров’ю людей. Зокрема, під час горіння виділяються різноманітні речовини, які загострюють або викликають захворювання, переважно серцево-судинної системи та дихальних шляхів.
Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення самовільне випалювання рослинності або її залишків тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 гривень до 6120 гривень і на посадових осіб від 15300 гривень до 21140 гривень.
Відповідно до статті 245 Кримінального кодексу України знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу карається штрафом від 91800 гривень до 153000 гривень або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк, а ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.
 Шановні мешканці Ратнівської громади, не провокуйте пожежі в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значного збитку громаді та, в першу чергу, навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь