Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Година-реквієм «Чорнобиль – біль і скорбота України»

Дата: 26.04.2021 21:30
Кількість переглядів: 1060

Сьогодні в актовому залі публічної бібліотеки Ратнівської селищної ради зібралися представники влади та ліквідатори Чорнобильської аварії для того, щоб відзначити 35-ті роковини катастрофи на Чорнобильській АЕС та долучитися до загальноукраїнської акції, покликаної привернути увагу широкого загалу до пам’ятної дати і вшанувати пам’ять жертв катастрофи ліквідаторів, які ціною свого життя врятували Україну і світ від глобального лиха.
Ведуча заходу Наталія Панасюк пригадала квітневу трагедію 1986 року, той проклятий день, коли Україна пережила смертоносну атомну аварію… Із величною шаною згадали та подякували усім тим мужнім ліквідаторам, хто ризикував своїм життям та здоров’ям, захищаючи людство від згубного впливу радіації.
Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя. 
Зі словами вдячності, поваги й скорботи звернувся до героїв-ліквідаторів Ратнівський селищний голова Віталій Бірук. Подякував за сумлінне та самовіддане служіння українському народові, мужність, жертовність в період ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та побажав довгих років життя, здійснення мрій і сподівань, мирного неба над головою. 
Болючими спогадами про ті страшні події, про своїх загиблих побратимів поділилися учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Володимир Лук’янюк та Володимир Яць. Під час заходу лунали сумні рядки віршів, які декламували працівниці публічної бібліотеки. Художні номери прозвучали у виконанні аматорів будинку культури. Доповнила захід книжкова виставка-експозиція «Чорнобиль - скорбота пам’яті людської». По закінченню дійства присутні спільно з представниками влади обговорили свої життєві і болючі питання. Під час розмови очільник громади відповів на ряд запитань та запевнив, що двері селищної ради завжди відкриті, щоб допомогти у вирішенні будь-яких проблемних питань.
Чорнобильська катастрофа стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Врятований світ - найкращий пам'ятник тим, хто загинув у Чорнобильському пеклі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь