Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Результати проведення громадського обговорення

Дата: 22.07.2021 16:42
Кількість переглядів: 559


Керуючись  статтею  26 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні», статтею 66 Закону України «Про освіту», статтею 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», зважаючи на демографічну ситуацію на території Ратнівської територіальної громади та у зв’язку з низькою наповнюваністю класів у закладах освіти сіл Краска та Доманове, проведено громадські обговорення щодо припинення юридичної особи ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та юридичної особи ЗОШ І ступеня с. Доманове.
Відповідно до розпорядження селищного голови від 07 липня 2021 року № 24 «Про проведення консультацій з громадськістю щодо припинення юридичної особи ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та юридичної особи ЗОШ І ступеня с. Доманове» в період з 07 липня 2021 року по 21 липня 2021 року включно проводилися громадські обговорення. 
Кількість учнів у класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів (частина 2 стаття 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).
У 2020-2021 навчальному році у ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска освіту здобувало 30 учнів, а на наступний навчальний рік буде 26:  в першому  класі – 0, другому класі - 3, третьому класі – 2, четвертому класі – 0, п’ятому класі – 4, шостому класі – 7, сьомому класі – 5, восьмому класі – 5, дев’ятому – 0 учнів. Освітній процес у закладі забезпечує 18 педагогічних працівників, з них 1 пенсіонер, 5 – декретна відпустка, а також 6 осіб обслуговуючого персоналу (в тому числі 2 – декретна відпустка).
У ЗОШ І ступеня с. Доманове навчався 21 учень, а на наступний навчальний рік буде 17: в першому  класі – 2, другому класі - 3, третьому класі – 5, четвертому класі – 7. Освітній процес у закладі забезпечує 4 педагогічні працівники та 1 особа обслуговуючого персоналу.
Вищезазначеним вимогам не відповідає наповненість шести  з дев’яти класів ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска, та 2 класи з чотирьох у ЗОШ І ступеня с. Доманове.
Показник наповнюваності ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та ЗОШ І ступеня с. Доманове є незмінно низьким протягом тривалого часу, що свідчить про низький соціальний попит селищної громади на освітні послуги на вказаній території.
09 липня 2021 року о 10.00 годині було проведено зустріч керівництва Ратнівської селищної ради, управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради та робочої групи з питань вивчення матеріально-технічного забезпечення та фінансового стану мережі закладів освіти громади та перспектив їх розвитку з представниками громадськості села Краска та 09 липня 2021 року о 12.00 годині – з представниками громадськості села Доманове. Під час зустрічі обговорювали питання підвезення шкільними автобусами учасників освітнього процесу до місць навчання та зворотно: підвезення учнів ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска до НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Здомишель шкільним автобусом, який перебуває на балансі МНВК смт Ратне і відповідає всім технічним вимогам та учнів ЗОШ І ступеня с. Доманове до НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня-дитячий садок» с. Млинове шкільним автобусом, придбаним на умовах співфінансування з обласним бюджетом (кошти виділені). 
Як результат, всі здобувачі освіти будуть повністю забезпечені належними умовами навчання у закладах освіти Ратнівської селищної ради.
22 липня 2021 року відбулось засідання робочої групи з питань вивчення матеріально-технічного забезпечення та фінансового стану мережі закладів освіти громади та перспектив їх розвитку по результатах проведення громадського обговорення щодо припинення юридичної особи ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та юридичної особи ЗОШ І ступеня с. Доманове.
Враховуючи вищевикладену інформацію та рішення робочої групи (протокол від 22.07.2021 №3) вирішено подати проєкти рішень щодо припинення юридичної особи ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та юридичної особи ЗОШ І ступеня с. Доманове на розгляд чергової сесії Ратнівської селищної ради. 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь