Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Віталій Бірук провів чергове 13 засідання сесії селищної ради

Дата: 27.11.2021 11:10
Кількість переглядів: 700

26 листопада селищний голова Віталій Бірук провів чергове 13 засідання сесії селищної ради, на якому були присутні 22 депутати, старости старостинських округів, начальники відділів та депутат Ковельської районної ради Андрій Харлампович. Традиційно перед затвердженням порядку денного лунали вітання для депутатів-іменинників Тетяни Савчук, Михайла Тимощука, Миколи Лесика та селищного голови Віталія Бірука, які святкували день народження у міжсесійний період. Іменинникам побажали всіляких гараздів, життєвої снаги та радісних, приємних подій.
Варто зазначити, що завдяки плідній роботі та взаємодії депутатського корпусу, усі питання були попередньо ретельно розглянуті та обговорені на засіданнях профільних депутатських комісій. За пропозицією постійної комісії з питань земельних відносин були внесені та погоджені зміни до окремих проєктів рішень. 
Враховуючи висновки спільного засідання бюджетної та освітньої постійних комісій, депутати підтримали рішення про відправлення на допрацювання всіх проєктів рішень, які стосуються зміни назви навчальних закладів, крім «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №1 – гімназія ім. Героя Радянського Союзу В. Газіна» смт Ратне та Загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня с. Височне.
Загалом депутатами схвалено понад 60 проєктів рішень. 
Затверджено зміни до рішень про старост (у зв'язку з утворенням старостинських округів), про внесення змін до Статуту комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Ратнівської селищної ради та затвердження його у новій редакції, про затвердження Програми розвитку водного господарства Ратнівської селищної ради на 2022-2025 роки, про віднесення об’єктів нерухомості до Переліку майна комунальної власності Ратнівської селищної ради першого типу, що підлягають передачі в оренду, про надання згоди на передачу частини адміністративної будівлі з державної у комунальну власність, про безоплатну передачу основних засобів з балансу громадської організації “Ратнівська місцева організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “КОЛОС” на баланс Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне імені Миколи Заліпи, про внесення змін в рішення Ратнівської селищної ради від 22.01.2021року № 4/27 «Про утворення відділу “Центр надання адміністративних послуг” Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради» та інші.
Депутатами підтримано звернення депутатів Ратнівської селищної ради VІІІ скликання до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття законопроєктів, які сприятимуть наповненню місцевих бюджетів та про звернення депутатів Ратнівської селищної ради VIII скликання до народного депутата України Степана Івахіва щодо внесення змін до законопроєкту № 6062 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України».
Також обранці громади розглянули низку земельних питань, зокрема про включення до переліку земельних ділянок комунальної власності Ратнівської селищної ради, призначених для продажу у власність на земельних торгах (аукціоні), земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки); про проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки; про надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд з метою їх продажу на земельних торгах (аукціоні); про надання Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради дозволу на проведення інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Ратнівської селищної ради; про затвердження детальних планів території тощо.
На засіданні також були прийняті й інші, важливі для життєдіяльності громади, рішення, серед яких зміни до бюджету селищної територіальної громади на поточний рік, а саме:

  • про направлення коштів на виплату заробітної плати за листопад 2021 року та авансу за грудень 2021 року (майже 3.5 млн);
  • на енергоносії (873 тис.);
  • на розрахунки щодо реконструкції приймального відділення КНП "Ратнівська ЦРЛ" Ратнівської селищної ради (299 999 тис.);
  • на спортивні заходи (35,5 тис.);
  • на соціальні послуги громадянам, які не здатні до самообслуговування (33 тис.);
  • на інженерно-вишукувані роботи по об'єкту "Реконструкція будівель  з добудовою спортивного залу ЗОШ l -lll ступеня N2 смт Ратне ім. Заліпи (39 тис.);
  • на придбання технічної солі (65 тис.);
  • для придбання спортивної форми (12,7 тис.) тощо.

Прийняті рішення та відеоматеріали будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади для ознайомлення у строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Людмила Гаврилюк,
секретар селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь