Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виготовляйте компост - бережіть навколишнє середовище!

Дата: 17.05.2022 10:12
Кількість переглядів: 527

Фото без опису

Загальною проблемою для більшості населених пунктів сільської місцевості є відсутність чіткої та дієвої схеми поводження з твердими побутовими відходами. 
Станом на сьогодні, на території Ратнівської громади успішно впроваджено механізм роздільного сортування сміття. Не менш ефективним напрямом утилізації відходів є компостування.
Компост, як просте та водночас ефективне органічне добриво є корисним при вирощуванні найрізноманітніших сільськогосподарських та декоративних рослин, в тому числі застосовується для підживлення насіннєвих посівів та при органічному виробництві, а особливо широкого застосування набуває в розсадництві. 
Для компостування підходять майже всі органічні відходи домашнього господарства: очистки овочів та фруктів, залишки чаю та кави, стебла і інші частини рослин (наприклад, качани кукурудзи, шкарлупа горіхів, опале листя і невеликі подрібнені гілочки дерев, тирса, скошена трава, сіно та солома).
Повідомляємо жителів Ратнівської селищної ради про створення  місця для компостування в с. Прохід, вул. Шкільна (територія  силосної ями СВК «Україна»).
Виготовляйте компост – бережіть навколишнє середовище! Та пам’ятайте, садові та паркові відходи (гілки дерев, побутове та будівельне сміття, скло, пластик) в пункт компостування викидати не можна!

Відділ землекористування,

кадастру та екологічної безпеки

#сміття



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь