Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Починаємо сортувати вторинну сировину у власні контейнери

Дата: 11.05.2023 15:31
Кількість переглядів: 770

Фото без опису

Ні для кого не секрет, що проблема утилізації побутових відходів добре відома не тільки в Україні, а й всьому світі. І якщо європейці мають у цьому відносний успіх, то ми лише пізнаємо ази «сміттєвої культури». Звісно, що можемо зацитувати народну мудрість «Чисто там, де не смітять», але передовсім мусимо створити умови для того, щоб не смітили. Тож ми обрали непростий, але однозначно правильний шлях підвищення культури сортування. 
 
Перший і надзвичайно важливий крок, з якого починається боротьба з відходами – централізований збір сміття, який напряму залежить від партнерської співпраці жителів із комунальними службами місцевого самоврядування. Селищна рада створює шляхи правильного збору, а громадяни натомість правильно їх використовують. 
А щоб оптимізувати витрати, керівництвом нашої громади було вирішено не купувати сміттєві урни, а запустити виготовлення своїх власних. Саме тому працівниками  комунальної установи «Центр безпеки і життєдіяльності громади» Ратнівської селищної ради  в Жиричівському старостинському окрузі була налагоджена робота з виготовлення контейнерів для роздільного збору вторинної сировини: ПЕТ пляшок і скла. 
Уже станом на 10 травня 2023 року було виготовлено перші  6 контейнерів, що будуть встановлені на вулицях Європейській (в районі будинку №80) та Прип’ятській (в районі будинку №26) селища Ратне і на території села Прохід. Згодом такі ж ящики буде розміщено в інших населених пунктах громади.   
Пам’ятаймо – правильно сортувати сміття не складає особливих зусиль. Приміром, якщо це пляшки пластикові, то їх необхідно стискати. Так ми не тільки значно менше заповнюватимемо сміттєзвалище громади, але й зробимо чистішими наші вулиці та навколишні ліси. 

Сортувати сміття – це правильно, культурно й модно!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь