Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась позачергова 26 сесія селищної ради

Дата: 24.05.2023 15:07
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

23 травня відбулась позачергова сесія селищної ради. Насамперед присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих захисників Ратнівської громади, захисників та захисниць України, мирних громадян, котрі загинули внаслідок російської агресії.

Перед початком роботи пленарного засідання сесії селищний голова Віталій Бірук привітав депутатів та старосту, які відзначали особисте свято в міжсесійний період. Також представив депутатському корпусу новопризначеного начальника управління гуманітарної політики Олександра Денисюка та керівника загального відділу Віру Чернуху.

Депутатським корпусом селищної ради було розглянуто 40 питань порядку денного, серед яких 26 – «земельних»:

-  про надання дозволів на розроблення документацій із землеустрою  громадянам для різних потреб та про затвердження таких документацій;

-  про проведення торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення та продажу у власність 3-х земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 42,5067 га з метою наповнення бюджету;

-   про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою площею 43,82 га із невитребуваних паїв по Кортеліському старостинському округу; 

-  про надання дозволу Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради на розроблення документації із землеустрою щодо інвентаризації та поділу земельних ділянок комунальної власності з метою формування таких ділянок для продажу у власність та надання в оренду. В результаті землевпорядних робіт має утворитися 4 земельних ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 56,57 га для продажу в оренду для ведення товарного виробництва, ще 2 земельні ділянки несільськогосподарського призначення будуть підготовлені та продані на земельних торгах.

У ході засідання депутати також затвердили програми та зміни до них, визначили Перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню на території Ратнівської селищної ради та інше.

Одним із важливих питань було обрання старости Гірниківського старостинського округу. Ним став Іван Терещук, який за результатами громадського обговорення отримав більше 26% голосів жителів відповідного округу та одноголосну підтримку депутатського корпусу. 

Тож щиро вітаємо Вас, Іване Феодосійовичу, та бажаємо вдалої злітної смуги, позитивних результатів і високих досягнень у діяльності, креативних ідей та блискучих думок, постійного натхнення і невгасимого ентузіазму.

Окрім того на сесії затвердили зміни до бюджету, а саме:

-  направлено вільний залишок в сумі 25 000 грн Державній установі «Центр пробації» та 160 000 грн Прип’ятській експлуатаційній дільниці для оплати за електроенергію та ремонт електрообладнання насосної станції.

-  Збільшено доходи спеціального фонду бюджету на 315,9 тис грн. З них направлено Центру безпеки та життєдіяльності громади на придбання гілкоподрібнювача – 150,0 тис грн, причіпне до трактора – 100 тис грн.

-  Перерозподілено та направлено на закупівлю поминальних харчових пакунків – 60,0 тис грн, ВУЖКГ на оплату платежів з придбання трактора з причіпом та інших витрат, придбання водяного насоса до свердловини в урочище «Грушка» - 100,0 тис грн.

-  По Управлінню гуманітарної політики перерозподілено 20,0 тис грн на придбання комп’ютера у КУ «Центр надання соціальних послуг» та 50,0 тис грн на ремонт овочесховища під укриття в Ратнівському дитячому ясла-садку № 1. По інклюзивному центру перерозподілено з поточних видатків 10,8 тис грн. на оплату за енергоносії.

Після завершення пленарного засідання селищний голова подякував депутатському корпусу за злагоджену роботу, за те, що в умовах воєнного стану усі активно працюють, вирішують всі важливі питання, що стосуються життєдіяльності нашої громади. 

Інформуємо! В ході підготовки до чергової сесії всі питання порядку денного обговорюються на засіданнях постійних комісій. З рішеннями сесії можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради в розділі «Пленарні засідання», які публікуються відповідно до норм чинного законодавства.

Працюємо далі, наближаємо Перемогу!

Всі матеріали будуть доступні за посиланням.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь