Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Ратне відзначили День Української Державності

Дата: 28.07.2023 16:20
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Сьогодні, 28 липня, з нагоди  відзначення Дня Української Державності,біля адмінбудівлі Ратнівської селищної ради  відбувся  патріотичний тематичний захід «Україно, з під серця краплино - моя доля, життя і снага».
Ведуча дійства зазначила, що саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого  та у День Хрещення Київської Руси - України  встановлено День Української Державності. У це свято ми вшановуємо усі періоди своєї багатої історичної спадщини, а також усіх хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, вільна, демократична держава.

Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу усіх, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави, хто нині став на захист рідної землі і загинув від рук ворога.

Під час  патріотичного заходу до присутніх звернувся Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, який  привітав з Днем Української Державності та наголосив, що незважаючи на те, що сьогоднішнє свято є молоде, проте наша державність має тисячолітню історію і сьогодні неможливе встановлення державності без врахування нашої історії, без нашої ідентичності, без становлення нас як нації, а сьогодні, особливо, без виборювання нашої незалежності у війні проти російського агресора. «Сьогодні як ніколи  ми повинні бути об’єднані, повинні кожного дня допомагати Збройним Силам України задля єдиного - збереження нашої державності, збереження нас як нації українців. Ми повинні бути єдиними у прагненні здобуття нашої незалежності та  виборювання нашої перемоги» - зазначив очільник громади.

На завершення заходу у виконанні хорової капели комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради прозвучав патріотичний твір «Зродились ми великої години» та всі присутні виконали Державний Гімн України.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь