Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники Дитячого фонду ЮНІСЕФ на Ратнівщині

Дата: 22.09.2023 15:48
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

Повномасштабна війна принесла небезпеку і страждання у дитинство юних українців, сховища замінюють їм дитячі кімнати, а повітряні тривоги - шкільні дзвінки.

Тому одним з важливих завдань місцевої влади є розвиток сфери дитячого захисту, надання допомоги дітям, їх батькам та опікунам з метою зниження рівня стресу та емоційного навантаження.

З цією метою Ратнівська територіальна громада активно долучилась до програми «Родина  для кожної дитини» в рамках пілотного проекту «Кращий догляд для кожної дитини», який реалізується ще у 20 - ти громадах Волинської області спільно з Дитячим фондом ЮНІСЕФ в Україні.

20 вересня відбулася зустріч Ратнівського селищного голови Віталія БІРУКА та працівників селищної ради, дотичних до надання соціальних послуг вразливим категоріям дітей, з партнерами-виконавцями програми: Світланою СТЕЛЬМАХ – представником Львівського офісу ЮНІСЕФ, Іриною ЄРЬОМЕНКО – фахівцем із розвитку послуг Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Андро ГІГАУРІ – міжнародним експертом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Аллою ОНИЩУК – начальником служби у справах дітей Волинської ОВА та представниками громадської організацій «Джерело» . Учасники зустрічі обговорили пріоритетні напрямки програми та шляхи впровадження її на Ратнівщині. 

Віталій Іванович в ході зустрічі зазначив, що пріоритетом роботи селищної ради є соціальний захист передовсім дітей та всіх, хто його потребує. Заклади і установи громади постійно працюють над тим, щоб захистити їхні права, вберегти їх від шкоди, дати їм дитинство, в якому вони будуть захищеними, здоровими та освіченими. Селищний голова подякував представницькій делегації пілотного проекту за можливість у співпраці удосконалювати пакет соціальних послуг та створювати безпечне середовище для дітей нашої громади. Селищний голова зазначив, що надалі в громаді буде створено робочу групу для оцінки потреб у послугах, навчанні фахівців та для напрацювання плану заходів, спрямованих на їх реалізацію.

Представники Дитячого фонду ЮНІСЕФ наголосили на готовності до подальшої плідної співпраці з Ратнівською громадою у створенні та оптимізації соціальних, освітніх, медичних та інших послуг задля захисту прав та інтересів дітей.

Висловлюємо подяку нашим партнерам Дитячому фонду ООН ( ЮНІСЕФ ) за дієву підтримку у важкий для нашої країни час.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь