Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вчергове - позачергова сесія

Дата: 01.12.2023 08:15
Кількість переглядів: 760

Фото без опису

Сьогодні депутати селищної ради вчергове зібралися на позачергове пленарне засідання сесії. 
Традиційно в скорботній тиші сесійної зали прозвучали імена Героїв Ратнівськоі селищної територіальної громади, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Хвилиною мовчання вшанували присутні їх світлу памʼять та памʼять усіх воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресіі російської федерації проти України.

А потреба скликання сесії теж була традиційною- задля невідкладного вирішення питань забезпечення підрозділів Збройних Сил України.

Селищний голова Віталій БІРУК поінформував депутатів та присутніх, що три автомобілі TOYOTA, рішення про передачу яких прийнято на попередній позачерговій сесії, вже доставлено на передову і вони допомагають нашим захисникам у виконанні бойових завдань. Рада повинна у пʼятиденний термін затвердити акти передачі транспортних засобів, саме тому скликано сьогоднішню сесію. Депутати одностайно підтримали рішення про затвердження актів передачі транспортних засобів з комунальної власності Ратнівської селищної ради з балансу Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради у державну власність на баланс військової частини А7028.
Також Віталій Іванович зазначив, що оформлено пакет документів для передачі екскаватора- навантажувача (рішення прийнято на попередній сесії) і техніка незабаром буде також відправлена на фронт. Віталій Іванович подякував депутатам за розуміння і оперативне вирішення невідкладних питань.

Також депутати затвердили:
- План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Ратнівської селищної ради на 2024 рік;
- Програму «Екологія на території Ратнівської селищної ради на 2021 – 2024 роки» у новій редакції.
Сесія надала згоду на організацію співробітництва між Ратнівською селищною територіальною громадою та Забродівською сільською територіальною громадою у сфері містобудування та архітектури, а також прийняла рішення «Про відрядження Юрія ДАНИЛЮКА».

Традиційно у «Різному» обговорено найважливіші питання життєдіяльності громади та надано відповіді на депутатські запитання, озвучені на початку засідання.

Начальник відділу фінансів селищної ради Людмила КОВЧ ознайомила присутніх з питаннями бюджетного фінансування. Насамперед Людмила Софронівна зазначила, що відповідним законом про внесення змін до Бюджетного кодексу України з бюджету громади до кінця поточного року в державний бюджет вилучається майже 9 мільйонів гривень доходів, а проєкт бюджету громади на наступний рік передбачає значний дефіцит фінансових ресурсів для забезпечення першочергових видатків селищного бюджету. При цьому Людмила КОВЧ, відповідаючи на питання депутата Олександра КОВЧА, зазначила, що освітня субвенція на 2024 рік передбачає фінансування потреб галузі в повному обсязі.

Селищний голова, в свою чергу, наголосив на важливості донесення депутатами до жителів громади інформації стосовно можливості до кінця поточного року проведення перерахунку та зменшення суми мінімального податкового зобов’язання для власників земельних часток (паїв), які мають правовстановлюючі документи на землю з зазначеними кадастровими номерами.

Начальник управління гуманітарної політики селищної ради Олександр ДЕНИСЮК на запитання депутата КОВЧА О. М. поінформував, що управлінням подано управлінню освіти і науки ОДА пропозиції про включення до перспективної мережі профільних закладів освіти (ліцеїв) три загальноосвітні навчальні заклади громади: Ліцей N1 смт Ратне їм. В. Газіна, Ратнівський ліцей N2 їм. М. Заліпи та Опорний заклад освіти «Гірниківський ліцей Ратнівськоі селищної ради».

В цілому позачергова сесія пройшла оперативно з огляду на невеликий перелік питань та, як і зазвичай, конструктивно. 

З рішеннями, прийнятими на 35-тій позачерговій сесії, можна ознайомитися на офіційному сайті селищної ради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь