Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

« Наша єдність - наша зброя»

Дата: 25.01.2024 08:20
Кількість переглядів: 975

Фото без опису

В січні український народ відзначає величну і горду дату своєї багатовікової історії - День Соборності України та 105-ту річницю від підписання Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. У цей день українці з вдячністю згадують героїв, які у різні часи боролися за незалежність України , а нині відстоюють цілісність наших земель. Сьогодні в Україні триває війна. Ворог намагається розколоти і знищити нашу Батьківщину, але українці показали всьому світу, що прагнуть бути разом. Вони об’єдналися і стали ще сильнішими у боротьбі проти російського агресора.

22 січня в приміщенні комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради відбувся тематичний захід до Дня Соборності України «Наша єдність-наша зброя», в якому взяли участь керівництво громади, працівники Ратнівської селищної ради, її виконавчого комітету та комунальних установ, організацій селища.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять Героїв, що віддали своє життя у боротьбі за єдину соборну Україну та разом з народною аматорською хоровою капелою комунального закладу « Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради виконали Державний Гімн України. У знак поваги, до усіх хто відстоював нашу державність, представники колективів поклали квіти до білборду «Герої Небесної Сотні», Дошки шани загиблим Захисникам громади та до Пам’ятника землякам в селищі Ратне.

До учасників урочистостей звернувся Ратнівський селищний голова Віталій Бірук та привітав з важливим святом для нашої країни- Днем Соборності України. «Понад 100 років тому увіковічнилось прагнення наших предків жити в єдиній сильній державі. Сьогодні ми бачимо, що не пройшло й століття, як українці знову змушені стояти пліч о пліч, відстоюючи незалежну Україну, яка буде жити, допоки ми не втрачаючи сил, будемо допомагати нашим воїнам. Лише в єдності дій та душ можемо досягти нашої величної мети - побудови соборної, сильної, вільної держави, якою пишатимуться наші нащадки», - зазначив очільник громади. Віталій Іванович закликав і надалі стояти спільно у боротьбі за незалежну Україну, підтримуючи наших захисників, з вірою та надією в перемогу.

Під час тематичного заходу звучали патріотичні твори у виконанні колективів аматорської творчості та окремих виконавців комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради.

Нехай квітне і розвивається сад соборності в наших душах, щоб кожен міг гордо і щиро сказати «Я пишаюся вільною і єдиною, Соборною і Незалежною Україною!»



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь