Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася робоча зустріч з опікунами/піклувальниками та прийомними батьками в громаді

Дата: 03.02.2024 11:23
Кількість переглядів: 180

Фото без опису


 Розвиток сімейних форм виховання дітей, які залишились без батьківської опіки, є незмінним пріоритетом органів місцевого самоврядування. Відтак, на території Ратнівської громади у 9 сім’ях опікунів, піклувальників виховуються 5 дітей-сиріт та 8 дітей, позбавлених батьківського піклування. Успішно функціонують 3 прийомні сім’ї, на вихованні яких перебуває 1 дитина-сирота, 3 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 2 особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Серед вихованців сімейних форм виховання 5 осіб є студентами вищих учбових закладів та коледжів, 11 осіб є учнями ліцеїв та їх філій, 1 дитина дошкільного віку.
Днями відбулася робоча зустріч з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, які опікуються дітьми-сиротами, дітьми позбавленими батьківського піклування, які проживають у Ратнівській громаді за участю заступника  селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олени АНТОНЮК, директора комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради Ірини КОСТЮЧИК, практичного психолога Катерини БІРУК та завідувача сектору «Служба у справах дітей» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради Наталії ТОКАРСЬКОІ.
Зустріч розпочалася з вступного слова заступника селищного голови Олени АНТОНЮК, яка зазначила, що основною метою зустрічі є вирішення проблем та викликів, з якими стикаються сьогодні опікуни/піклувальники, прийомні батьки та діти. Також Олена Яківна підкреслила, що одним із важливих пріоритетів роботи селищної ради є   взаємодія із законними представниками дітей, що перебувають під опікою, піклуванням та виховуються у прийомних сім’ях, задля забезпечення їх належного утримання та виховання.
В ході конструктивного діалогу присутні обговорили питання  забезпечення житлових прав дітей вищезазначеної категорії, обов’язкового щорічного проходження медичного огляду опікунами та піклувальниками, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, зупинилися на правах і обов’язках опікунів, піклувальників, прийомних батьків, інформації щодо виплат на утримання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
Разом з тим, з дітьми, які виховуються в прийомних сім`ях та в сім`ях опікунів/піклувальників, практичним психологом було проведено тренінгове заняття на тему «Ефективна комунікація». Учасники в дружньому колі навчалися ефективним навичкам комунікативності та міжособистісної взаємодії і в результаті отримали багато позитивних емоцій.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь