Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про підсумки роботи та нові завдання - на черговій сесії селищної ради

Дата: 06.03.2024 16:44
Кількість переглядів: 792

05 березня депутати селищної ради зібралися на засідання чергової сесії. 

Традиційно в скорботній тиші сесійної зали прозвучали імена Героїв Ратнівськоі селищної територіальної громади, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Хвилиною мовчання вшанували присутні їх світлу памʼять та памʼять усіх воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресіі російської федерації проти України.

Фото без опису

Першим питанням порядку денного був звіт Ратнівського селищного голови за 2023 рік.
Віталій БІРУК детально ознайомив депутатів та присутніх з основними результатами роботи за звітний період його як очільника громади, охарактеризував основні показники роботи селищної ради, її виконавчого комітету, виконавчих органів ради та структурних підрозділів Виконавчого комітету селищної ради, а також комунальних підприємств та установ селищної ради. Зупинився очільник громади і на проблемних питаннях життєдіяльності громади та окреслив перспективи і пріоритети місцевого розвитку. Звіт селищного голови депутати затвердили одноголосно.

Далі депутати традиційно одноголосно підтримали рішення про забезпечення підрозділів Збройних Сил України, зокрема безоплатну передачу запасів з балансу Виконавчого комітету Ратнівськоіі селищної ради на баланс військової частини А7028 та на баланс військової частини А7039. 

Схвалили депутати проєкт договору про співробітництво Ратнівськоі селищної територіальної громади та Забродівськоі сільської територіальної громади у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівськоі селищної ради. Начальник управління гуманітарної політики Олександр ДЕНИСЮК поінформував присутніх з питання щодо незабезпеченості у 2023 році закладів освіти Ратнівськоі селищної ради коштами освітньої субвенції, що склалась через неврахування на порталі «ІСУО» в розділі «Субвенція» 286-ти учнів Здомишельського ліцею, в результаті чого зазначений заклад освіти не потрапив до розрахунку освітньої субвенції. Також інформував стосовно зазначеної ситуації директор Здомишельського ліцею Анатолій Омелько. Депутати селищної ради гостро зреагували на порушене ними ще на попередніх засіданнях питання відповідальності керівника закладу за подібну недбалість, яка дуже дорого коштувала бюджету громади. Адже 5 мільйонів гривень, виділених з селищного бюджету на виплату заробітної плати педагогічним працівникам як покриття утвореного дефіциту, могли бути спрямовані на підтримку ЗСУ або покращення матеріально- технічної бази установ і закладів комунальної власності. З зазначеного питання прийнято відповідне рішення.

Сесія також прийняла рішення:

  • Про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Опорного закладу освіти «Ратнівський ліцей N1 Ратнівськоі селищної ради»;
  • Про внесення змін до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Ратнівськоі селищної ради на 2024 рік;
  • Про затвердження Положення про робочу групу з розробки візуального стилю Ратнівськоі селищної територіальної громади;
  • Про затвердження розпоряджень Ратнівського селищного голови, виданих у міжсесійний період.

В галузі містобудування та архітектури депутати надали дозвіл на розроблення детального плану території частини кварталу К-5 на вулиці Центральній в смт Ратне та дозвіл на внесення змін до детального плану території на вулиці Лісовій в селі Гірники.

Цілий блок питань, повʼязаних із землекористуванням, землеволодінням та землеустроєм, опрацьованих за заявами юридичних та фізичних осіб та поданих відділом землекористування, кадастру та екологічної безпеки для розгляду, прийнято на сесії.

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Ратнівської селищної територіальної громади за 2023 рік, а також внесли зміни до бюджету на 2024 рік.
На потреби військових та заходи з територіальної оборони спрямовано 1,9 млн грн.
На заробітну плату установ та закладів бюджетної сфери – 11,6 млн грн.
На енергоносії по установах, закладах та КНП «Ратнівська ЦРЛ» - 5,1 млн грн.
На виплати особам, що надають соціальні послуги громадянам похилого віку – 1,0 млн грн.
Кошти на вищезазначені потреби направлені з вільного залишку бюджету.
Також було здійснено перерозподіл між кодами програмної та економічної класифікації на встановлення «тривожних» кнопок та встановлення програмного забезпечення по закладах освіти – 190 тис грн, на виготовлення проєктно-кошторисної документації по об’єкту «Капітальний ремонт приміщення харчоблоку опорного закладу освіти «Ратнівський ліцей №1» - 200 тис. грн, та 126 тис. грн виконавчому комітету на програму благоустрою.

На сесії прозвітували щодо результатів діяльності за 2023 рік старости старостинських округів громади:

  • Жиричівського - Сергій ВАШЕСТЮК;
  • Гірниківського - Іван ТЕРЕЩУК;
  • Кортеліського - Микола КОРНЕЛЮК. 

Також депутати внесли зміни до складу постійних комісій ради, розглянули інші питання та прийняли по них рішення.

В цілому позачергова сесія пройшла оперативно, незважаючи на значну кількість питань і їх обʼємність, та, як і зазвичай, конструктивно. 

З рішеннями, прийнятими на 40-ій  сесії, можна ознайомитися на офіційному сайті селищної ради. Відрадно, що всі вони виважені та слугують інтересам громади та держави в цілому.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь