Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 13.03.2024 08:14
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

11 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ратнівської селищної ради, на якому було розглянуто 34 питання порядку денного.

Члени виконкому заслухали та затвердили звіт про виконання фінансового плану Ратнівського виробничого управління житлово-комунального господарства за 2023 рік. Керівник підприємства Адам НІНІЧУК зазначив, що собівартість одного метра кубічного водовідведення та водопостачання, вивіз сміття, вивіз рідких нечистот у звітному періоді, як і в попередні роки, не покривався діючими тарифами. На сьогодні ситуація ще ускладнилася у зв’язку зі значним ростом мінімальної заробітної плати та підвищенням ціни на енергоносії, які є складовою тарифів. Стримування зростання тарифів для населення селищна рада здійснює шляхом дотування різниці між тарифами та витратами підприємства. Зокрема, у минулому році на ці цілі селищною радою було виділено Ратнівському ВУЖКГ 2,2 млн грн.

Саме тому питання коригування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення досить ретельно і виважено вивчалось та обговорювалося у селищній раді. Воно було розглянуте постійними депутатськими комісіями селищної ради а також спеціально утвореною комісією з аналізу економічного обґрунтування розрахунку тарифів на комунальні послуги, які подаються для їх встановлення та коригування до Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради. Після детального аналізу комісія рекомендувала Ратнівському ВУЖКГ подати на розгляд та затвердження виконавчого комітету кориговані тарифи на комунальні послуги. Члени виконавчого комітету, заслухавши та зваживши всі аргументи, підтримали рішення «Про встановлення коригованих тарифів на комунальні послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що надаються Ратнівським виробничим управлінням житлово-комунального господарства».

Важливим аспектом у роботі селищної ради є надання матеріальної підтримки жителям громади у випадку скрутної життєвої ситуації, в якій вони опинилися. Члени виконавчого комітету затвердили Порядок надання одноразової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки . Затверджено також склад комісії з питань надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади.

Особливу увагу приділено на засіданні виконкому питанню соціального захисту населення громади в умовах воєнного стану. 

З метою збору, узагальнення та аналізу інформації про наявність на території Ратнівської селищної територіальної громади вразливих груп населення, осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, про їх потреби у соціальних послугах рішенням виконавчого комітету утворено координаційну групу з питань визначення потреб населення Ратнівської селищної територіальної громади у соціальних послугах під час дії на території України або в окремій її місцевості надзвичайного або воєнного стану.

У сфері захисту прав дітей було прийнято рішення про надання дитині зі складу сімʼї внутрішньо переміщених осіб статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, як такій, що зазнала психологічного насильства у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України.Також підтримано рішення про надання дозволу громадянці на реєстрацію (перереєстрацію) транспортних засобів від імені малолітньої доньки.

З метою ефективного використання майна комунальної власності селищної ради члени виконавчого комітету затвердили умови передачі в оренду частини амбулаторії в с. Кортеліси та затвердили звіти про оцінку частини адміністративної будівлі в смт Ратне та частини будівлі амбулаторії в с. Кортеліси.

У сфері земельних відносин погоджено створення штучних водойм громадянам Корпачу Дмитру Васильовичу та Ярмошевич  Анастасії Володимирівні. Розглянуто питання про вихід з членів особистого селянського господарства громадянки Захарчук Наталії Богданівни.

У сфері містобудування та архітектури прийнято рішення, які стосуються присвоєння адрес об’єктам нерухомості громадян, а саме: Ващука Сергія Петровича, Корпача Дмитра Васильовича, Борошук Наталії Анатоліївни, Бойко Оксани Василівни; про присвоєння адреси житловому будинку громадянина Ілляшика Анатолія Павловича; про зміну адреси квартири громадянина Дейнеки Леоніда Віталійовича.
Фізичним особам – підприємцям погоджено місця можливого розташування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності:
- Мартинюк Тетяні Миколаївні (на земельній ділянці, право оренди якої виграно на аукціоні);
- Дячук Надії Тихонівні (тимчасово на час реконструкції магазину «Антан»).

У звֹ’язку з відсутністю правових підстав для розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності було одноголосно прийнято рішення про демонтаж тимчасової споруди Приймачук Ірини Павлівни, яка була встановлена без дозвільних документів.

У сфері комунального господарства членами виконкому  надано селянському фермерському господарству «Пролісок», комунальній установі  «Центр безпеки і життєдіяльності громади», Здомишельському ліцею Ратнівської селищної ради, Ратнівському виробничому управлінню житлово-комунального господарства, комунальному некомерційному підприємству «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради, громадянам Мартинюку Володимиру Івановичу та Яремі Ілоні Володимирівні дозволи на видалення зелених насаджень.

Засідання виконавчого комітету в цілому пройшло виважено та конструктивно. З усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитися на сайті Ратнівської селищнї ради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь