Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулися урочистості до Дня Української Державності

Дата: 15.07.2024 16:23
Кількість переглядів: 916

Фото без опису

Цьогоріч вже втретє Україна відзначає День Української Державності.  Це свято  запроваджене у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого.

З цієї нагоди  сьогодні біля адмінбудівлі Ратнівської селищної ради проведено патріотичний  захід «Держава сильних і незламних»!», участь у якому взяли Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК, секретар ради Людмила ГАВРИЛЮК, заступники голови Олена АНТОНЮК та Сергій КОВЧ, працівники селищної ради, представники трудових колективів закладів, установ та організацій селища.

Під час заходу відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України у супроводі Державного Гімну України. Цю почесну місію виконали військовослужбовці військової частини А1694 старший  солдат Андрій НИКИТЮК та сержант Людмила ОНІЩУК.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність держави.

Під час заходу до присутніх звернувся селищний голова Віталій БІРУК, який привітав жителів громади з державним святом - Днем Української Державності та подякував усім, хто працює в тилу задля спільної перемоги над російським ворогом. «Наша державність має тисячолітню історію, яка сягає початку часів князя Володимира Великого. Ця державність виборювалася  нашими предками і далася нам не легко. Сьогодні слово «державність» означає  як територію, на якій ми живемо, так і наш український народ, який сьогодні, як і наші предки, виборює волю, свободу і незалежність для кожного із нас. В цей нелегкий для країни час жителі нашої громади, стримуючи російського агресора, боронять нашу землю і незалежність, віддаючи найцінніше - свої життя. Ми повинні завжди пам’ятати про наших земляків, які пройшли найскладніші випробування, відстоюючи наші права на свободу, а країни – на життя. Також ми повинні підтримувати наших захисників та захисниць задля збереження України та  всього українського народу» - зазначив очільник громади.   
 
Протягом тематичного заходу патріотичні пісні линули від учасників народного аматорського вокального ансамблю пісні і музики «Ратнівські візерунки» комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради.

Ведуча патріотичного дійства наголосила, що з початком російської агресії проти України ми усвідомили, наскільки цінною є для нас наша держава, тому День Української Державності нероздільно пов’язаний з нашим військом і людьми, які всі працюють на нашу  Перемогу. Перемогу добра над злом, миру над війною і запорукою цього буде єдність – єдина умова збереження нашої державності.
Будьмо сильні, шануймо традиції, нашу історичну і культурну спадщину, заради світлого та мирного майбутнього нашої нації. Віримо у Збройні Сили України! Віримо у Перемогу! Віримо у нашу державу!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь