Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Патріотична акція з вшанування пам’яті Захисників України

Дата: 22.07.2024 07:22
Кількість переглядів: 108

 

В ці липневі дні ми відзначаємо 80-ту річницю визволення колишнього Ратнівського району від нацистських загарбників в часи Другої світової війни. Дорогою ціною людських життів довелося заплатити за визволення селища Ратне та Ратнівської землі від нацистських окупантів. Сьогодні ця дата набуває особливого значення. Третій рік поспіль ми знову боремося в повномасштабній війні, тільки вже з російськими окупантами, за незалежність своєї країни, її суверенітет та територіальну цілісність.

В знак шани полеглих захисників Ратнівської громади біля Алеї пам’яті та слави полеглих Захисників громади проведено патріотичну акцію-висадку вічнозелених насаджень, в якій взяли участь Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК, родини загиблих воїнів, керівний склад і працівники селищної ради та її Виконавчого комітету, представники установ, закладів та громадськість селища.

Ведуча заходу зазначила, що  російсько-українська війна продовжується та забирає у вічність мужніх Героїв нашого часу. Сьогодні  Алея пам’яті та слави полеглих Захисників громади  поповнилася ще п’ятьма стендами з портретами загиблих  воїнів. Ці імена з когорти героїв навіки закарбуються у нашій пам’яті:

  • ЛЕЩУК Леонід Сергійович (09.09.1973-26.05.2024);
  • МИХАЙЛЕВСЬКИЙ Сергій Арсентійович (14.05.1974-07.05.2023);
  • БОРДЮГОВСЬКИЙ Сергій Григорович (26.01.1989-28.05.2024);
  • ЛУК’ЯНЮК Микола Вячеславович (25.11.1996-15.06.2024);
  • ХАРТОНЮК Артем Миколайович (18.03.2000-19.01.2024).

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх полеглих воїнів, мирних громадян, які загинули в роки Другої світової війни, та усіх захисників України, які віддали свої життя за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

«В ці дні ми відзначаємо 80-ту річницю визволення нашої землі від нацистських загарбників. В роки Другої світової війни наші діди і прадіди віддавали свої життя за рідний край. Наш святий обов’язок - зберегти пам’ять про всіх, хто героїчно боронив свою країну та загинув, визволяючи рідну землю від нацистських окупантів. Сьогодні дітям і внукам учасників тої страхітливої війни знову доводиться захищати  свою країну від підступного ворога. Ми зобов’язані всіма силами підтримувати наших захисників, які боронять незалежність нашої держави та захищають кожного із нас»,-  зазначив Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК.  «В цей знаковий для селища Ратне, для нашої Ратнівської землі день ми спільно висадимо алею вічнозелених дерев як символ  вічної пам’яті про наших Героїв, які віддали свої життя за мирне майбутнє України»,- додав очільник громади.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятних світлин полеглих Героїв громади, стели «Алея пам’яті та слави полеглих Захисників Ратнівської громади»,  білборду «Герої Небесної Сотні», Пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям, Дошки шани загиблим Захисникам громади, Пам’ятника землякам, Пам’ятного хреста борцям за волю та незалежність України, Пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам та на Братські могили.

В знак шани та пам'яті за   полеглими воїнами родини загиблих Героїв разом з  керівництвом громади, старостами старостинських округів висадили вічнозелені дерева, які згодом стануть символічним продовженням життя відважних Захисників Ратнівської громади та пошаною до новітньої історії України, творцями якої вони стали, навічно вписавши ціною власного життя своє ім'я у її квітуче демократичне майбутнє та спільну перемогу над підступним агресором. 

Вічна пам’ять воїнам! Слава українським захисникам! Слава Україні!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь