Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча група з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення продовжує інформаційно-роз’яснювальну роботу

Дата: 25.07.2024 16:46
Кількість переглядів: 308

Фото без опису

З метою попередження порушень законодавства у сфері здійснення господарської діяльності, забезпечення реалізації прав і гарантій найманих працівників, недопущення випадків використання робочої сили без належного оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати у “конвертах”, робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Ратнівської селищної ради під керівництвом заступника селищного голови Сергія Ковча 24 липня 2024 року провела інформаційно-роз’яснювальну роботу в місцях здійснення підприємницької діяльності на території селища Ратне.

Під час рейду обстежено 7 об’єктів торгівлі. Робочою групою виявлено три найманих працівники без належного оформлення трудових відносин. Роботодавців - порушників зобов’язано у тижневий термін оформити трудові відносини з найманими працівниками відповідно до трудового законодавства.  В іншому випадку Виконавчим комітетом селищної ради буде направлено запит до управління Держпраці на проведення їх планової перевірки.
Також в ході проведення заходу роботодавців та працівників поінформовано про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин в умовах дії воєнного стану, особливо наголошувалось, що працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляють себе права на гідні умови праці, а надалі – на захист своїх інтересів у сфері праці та гарантій  соціального захисту.

Вкотре просимо роботодавців громади з повагою відноситись до своїх працівників, забезпечити їх права, соціальні гарантії та свободи закріплені Конституцією України та іншими законодавчими актами.

Робота у цьому напрямку триватиме і надалі. Дотримання законодавства про працю є складовою цивілізованого ведення бізнесу.

Щиро дякуємо всім суб’єктам господарської діяльності, які дотримуються всіх норм чинного законодавства у сфері господарської діяльності, праці та зайнятості населення, вчасно та в повному обсязі сплачують податки та збори.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь