Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №14/10 «Про організацію харчування дітей в закладах освіти Ратнівської селищної ради у 2022 році »

Кількість переглядів: 304
Скликання: 8 скликання
Сесія: 14 сесія 20.12.2021
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 20.12.2021
Автор: Чернуха Віра Миколаївна
Номер документу: 14/10
Назва документу: Про організацію харчування дітей в закладах освіти Ратнівської селищної ради у 2022 році 
Прикріплені файли:
  1. Про організацію харчування дітей в закладах освіти Ратнівської селищної ради у 2022 році  (0.05 МБ)

 
РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
    
РІШЕННЯ

20 грудня 2021 року                        смт Ратне                                              № 14/10
                                            
Про організацію харчування дітей в закладах освіти Ратнівської селищної ради у 2022 році 

Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 5 Закону України «Про охорону дитинства», статтею 56 Закону України «Про освіту», статтею 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», статтею 35 Закону України «Про дошкільну освіту» (зі змінами), законами України «Про статус ветеранів, гарантії їх соціального захисту», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», наказом Міністерства охорони здоров’я від 21.11.2002 року № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2002року № 1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів», постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», та з метою забезпечення учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти харчуванням, Ратнівська селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Організувати одноразове гаряче харчування учнів пільгових категорій 1 - 11 класів, що харчуються за рахунок коштів бюджету Ратнівської селищної територіальної громади з 01.01.2022 року, в межах кошторисних призначень по закладах загальної середньої освіти, у розмірі, що не перевищує на дитину в день за один прийом їжі:
- 25,00 грн. – для вікової групи від 6 до 11 років (1 - 4 класи);
- 30,00 грн. – для вікової групи від 11 до 14 років (5 - 9 класи);
- 35,00 грн. – для вікової групи від 14 до 18 років (10 - 11 класи).
2. Забезпечити безоплатним гарячим харчуванням такі категорії учнів закладів загальної середньої освіти (за наявності відповідних підтверджувальних документів):
- дітей-сиріт;
- дітей, позбавлених батьківського піклування;
- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах);
- дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
- дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
- дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України « Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
3. Організувати харчування дітей у 2022 році у закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях навчально-виховних комплексів з розрахунку на одну дитину в день:
- 50,00 грн. – для вікової групи від 1 до 4 років;
- 55,00 грн. – для вікової групи від 4 до 6 (7) років.
4. Встановити плату батьків за харчування дитини у закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях навчально-виховних комплексів у сумі 90 відсотків вартості харчування на день.
 5. Звільнити від плати за харчування в закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях навчально-виховних комплексів:
- дітей-сиріт;
- дітей, позбавлених батьківського піклування;
- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах;
- дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
- дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
- дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
- дітей з інвалідністю, які виховуються у закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях навчально-виховних комплексів (за наявності відповідних документів).
6. Не справляти плату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях навчально-виховних комплексів з батьків або осіб, які їх замінюють, у сім’ях яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового (гарантованого) мінімуму, який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.
7. Зменшити розмір плати за харчування дитини у закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях навчально-виховних комплексів на 50 відсотків для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку громади, промисловості, підприємництва та сфери послуг та постійну комісію з питань освіти, культури, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, дотримання регламенту, законності, правопорядку, боротьби із злочинністю та у справах сім’ї, молоді та спорту.


Селищний голова                                                                               Віталій БІРУК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь