Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №32/6 «Про приватизацію об’єкта комунальної власності»

Кількість переглядів: 241
Скликання: 8 скликання
Сесія: 32 сесія 05.10.2023
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 05.10.2023
Автор: Савлук Євген Петрович
Номер документу: 32/6
Назва документу: Про приватизацію об’єкта комунальної власності
Прикріплені файли:
  1. Завантажити рішення (0.1 МБ)

 
РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
VIIІ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

05 жовтня 2023 року                        смт Ратне                                                № 32/6

Про приватизацію об’єкта комунальної власності

Відповідно до пункту 30 частини першої статті 26, частин п’ятої та шостої статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини першої статті 10, частин першої та шостої статті 12, статті 13, частини четвертої статті 15 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 № 432, Ратнівська селищна рада 

ВИРІШИЛА:

1. Здійснити приватизацію ½ нежитлового приміщення (приміщення шкільної їдальні) загальною площею 32,65 м², яке розташоване за адресою: Україна, Волинська область, Ковельський район, село Комарове, вулиця Шкільна, будинок 13, шляхом продажу на електронному аукціоні з умовами.
2. У разі, якщо для участі в електронному аукціоні з умовами з продажу об’єкта, зазначеного у пункті 1 цього рішення, не буде подано жодної заяви на участь в електронному аукціоні з умовами, або у разі відмови єдиного покупця, який подав заяву на участь в електронному аукціоні з умовами з продажу цього об’єкта, переможця чи органу приватизації об’єктів комунальної власності Ратнівської селищної ради від підписання/затвердження протоколу електронного аукціону з умовами або від укладення договору купівлі-продажу об’єкта приватизації, вважати скасованим пункт 1 цього рішення.
3. Органу приватизації об’єктів комунальної власності Ратнівської селищної ради у разі настання обставин, зазначених в пункті 2 цього рішення, вжити заходи для припинення приватизації об’єкта, зазначеного в пункті 1 цього рішення.


4. Утворити аукціонну комісію для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Ратнівської селищної ради та затвердити її склад (додається).
5. Затвердити Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Ратнівської селищної ради (додається).
6. Аукціонній комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Ратнівської селищної ради розробити умови продажу, визначити стартову ціну об’єкта приватизації, зазначеного в пункті 1 цього рішення, та подати їх виконавчому комітету Ратнівської селищної ради, як органу приватизації об’єктів комунальної власності, для затвердження.
7. Уповноважити селищного голову Віталія БІРУКА укласти договір купівлі-продажу об’єкта малої приватизації комунальної власності Ратнівської селищної ради з переможцем електронного аукціону.
8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, земельних відносин та екології.

Селищний голова                                                                       Віталій БІРУК


ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Ратнівської селищної ради
від 05.10.2023 року № 32/6

Склад
аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Ратнівської селищної ради

Голова комісії:

КОВЧ Сергій Павлович    -    заступник селищного голови
Секретар комісії:

САВЛУК Євген Петрович    -    начальник відділу регіонального розвитку Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради

Члени комісії:

АВРАМУК Ірина Іванівна    -    завідувачка сектору містобудування та архітектури Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради

НЕВОДНІЧИК Анжела Іванівна    -    головний спеціаліст з юридичних питань відділу правового та кадрового забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради

ПАЛІЙ Алла Сергіївна    -    начальник відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради


ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Ратнівської селищної ради
від 05.10.2023 року № 32/6

Положення 
про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Ратнівської селищної ради


І. Загальні положення
1. Це Положення розроблене відповідно до частини четвертої статті 15 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна». 
2. Це Положення визначає порядок утворення аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Ратнівської селищної ради (далі – комісія), її повноваження, права та порядок роботи. 
3. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, іншими нормативно-правовими актами, рішеннями Ратнівської селищної ради, рішеннями виконавчого комітету Ратнівської селищної ради та цим Положенням. 

ІІ. Склад, порядок утворення комісії та її повноваження
1. Комісія є тимчасово діючим колегіальним органом, що утворюється рішенням Ратнівської селищної ради для продажу об’єктів малої приватизації протягом 10 робочих днів з дня прийняття рішення про приватизацію об’єкта. 
2. До складу комісії входять не менш як п’ять осіб, які є працівниками Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради. 
У разі потреби до складу комісії можуть залучатися з правом дорадчого голосу спеціалісти, експерти, представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств та/або господарських товариств тощо. 
3. Основні принципи діяльності комісії: 
дотримання вимог законодавства; 
колегіальність прийнятих рішень; 
професіоналізм, неупередженість та незалежність членів комісії (недопущення втручання в діяльність комісії будь-яких органів влади). 
4. Склад комісії та зміни до нього затверджуються рішенням Ратнівської селищної ради. 
Голова комісії та секретар призначаються із числа працівників Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради. 
На період тривалої відсутності голови комісії (хвороба, відпустка тощо) його повноваження покладаються розпорядженням селищного голови на будь-кого із членів комісії. 
5. До основних повноважень комісії належать: 
розроблення умов продажу та їх подання на затвердження органу приватизації об’єктів комунальної власності Ратнівської селищної ради; 
визначення стартової ціни продажу об’єкта малої приватизації; 
визначення стартової ціни з урахуванням зниження стартової ціни об’єкта малої приватизації;
розроблення інформаційного повідомлення про проведення аукціону; 
ведення протоколів засідань комісії та їх подання на затвердження органу приватизації об’єктів комунальної власності Ратнівської селищної ради. 
6. Комісія має право: 
під час розроблення умов продажу вносити пропозиції органу приватизації об’єктів комунальної власності Ратнівської селищної ради щодо запитів до органів державної влади, підприємств та/або господарських товариств відносно 


подання пропозицій щодо умов продажу, а також надання відомостей, документів та інших матеріалів, необхідних для ознайомлення з об’єктом продажу; 
вносити пропозиції органу приватизації об’єктів комунальної власності Ратнівської селищної ради щодо подання запитів спеціалістам, експертам; 
заслуховувати пояснення експертів, консультантів та інших спеціалістів. 

ІІІ. Порядок роботи комісії
1. Очолює комісію та організовує її роботу голова комісії. 
2. Організаційною формою роботи комісії є засідання. 
3. Усі рішення комісії приймаються шляхом поіменного усного голосування («за» або «проти»), результати якого заносяться до протоколу. 
4. Засідання комісії є правомочним за умови участі в ньому не менш як двох третин складу її членів.
5. Члени комісії мають рівне право голосу при прийнятті рішень. Рішення комісії приймаються простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови комісії є вирішальним. 
6. За результатами засідання комісії складаються протоколи, які підписуються всіма членами комісії, присутніми на засіданні, та у триденний строк подаються на затвердження органу приватизації об’єктів комунальної власності Ратнівської селищної ради. 
7. Секретар комісії забезпечує: 
підготовку матеріалів для розгляду комісією; 
виконання доручень голови комісії; 
підготовку, ведення та оформлення протоколів засідань комісії. 
8. Члени комісії зобов’язані брати участь у роботі комісії. 
У разі якщо засідання комісії не відбулося через відсутність кворуму, засідання комісії переноситься на інший день. 
9. Діяльність комісії припиняється рішенням Ратнівської селищної ради.
 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь