Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконкому 2023 №329 «Про облаштування Алеї пам’яті та слави полеглих Захисників Ратнівської громади»

Кількість переглядів: 14
Скликання: 8 скликання
Сесія: Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради
Тип документу: Рішення виконкому 2023
Дата: 29.11.2023
Автор: Гаврилюк Людмила Павлівна
Номер документу: 329
Назва документу: Про облаштування Алеї пам’яті та слави полеглих Захисників Ратнівської громади
Прикріплені файли:
  1. Завантажити рішення (0.06 МБ)
  2. Додаток (0.51 МБ)

 
РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

29 листопада 2023 року    смт Ратне    № 329

Про облаштування Алеї пам’яті та слави полеглих Захисників Ратнівської громади

Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 року    № 37-р «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України в період до 2025 року» зі змінами, Програми відзначення державних свят, пам’ятних дат, історичних подій, ювілеїв Ратнівської селищної ради 2021-2025 роки у новій редакції, затвердженої рішенням Ратнівської селищної ради від 22.11.2023 року № 34/8, враховуючи усні пропозиції рідних полеглих захисників громади, з метою вшанування пам’яті Героїв Ратнівської селищної територіальної громади, які загинули (померли) в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, виконавчий комітет Ратнівської селищної ради
ВИРІШИВ:
1.    Облаштувати Алею пам’яті та слави полеглих Захисників громади для вшанування пам’яті захисників України, які загинули (померли) в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у російсько-українській війні згідно плану-схеми, що додається.    
2.    Визначити місце для облаштування Алеї пам’яті та слави полеглих Захисників громади – смт Ратне вул. Центральна, 31а Ковельського району Волинської області (біля приміщення Ратнівської публічної бібліотеки-філії КЗ «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради).
3.    Затвердити Положення про Алею пам’яті та слави полеглих Захисників громади, що додається.
4.    Комунальній установі «Центр безпеки і життєдіяльності» Ратнівської селищної ради (Олександр ГРЕСИК) виготовити і встановити металеві конструкції та стяготримачі до них господарським способом.
5.    Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради встановити композитні стенди з світлинами загиблих (померлих) Захисників. 
6.    Начальнику відділу – головному бухгалтеру відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради Аллі ПАЛІЙ здійснити проплату на заходи, передбачені у пункті 4, 5 цього рішення, та внести відповідні зміни в бухгалтерські документи.
7.    Після визволення України розробити постійну меморіальну споруду, що увіковічить пам’ять земляків, полеглих у російсько-українській війні.
8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря селищної ради Людмилу ГАВРИЛЮК.

Селищний голова    Віталій БІРУК

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
Ратнівської селищної ради
від 29.11.2023 року № 329


Положення 
про Алею пам’яті та слави полеглих Захисників громади

І. Загальні положення    
Алея пам’яті та слави полеглих Захисників громади створюється з метою гідного вшанування пам’яті Захисників України, які загинули (померли) в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у російсько-українській війні та навічно, ціною власного життя, вписали своє ім’я у спільну перемогу над підступним агресором.
Положення про Алею пам’яті та слави полеглих Захисників громади (далі – Алея) розроблено відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 року № 37-р «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України в період до 2025 року» зі змінами. 

2. Порядок облаштування

1. Пам’ятні дошки встановлюються в хронологічному порядку за датою загибелі (смерті) Захисника.
2. У разі загибелі (смерті) жителів Ратнівської громади, які брали участь у російсько-українській війні та віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Алея доповнюватиметься новими пам’ятними дошками зі світлинами загиблих (померлих) Захисників. 
Інформацію, світлини та особисті дані про загиблого (померлого) Захисника подає сектор культури, молоді, спорту та туризму секретарю селищної ради у триденний термін після дати загибелі (смерті) Захисника.
Пам’ятна дошка складається з металевої конструкції висотою 1,65 м та шириною 1,0 м., на яких з двох сторін кріпляться композитні стенди висотою 1,4 м. та шириною 1,0 м. На композитних стендах зображені світлини загиблих (померлих) Захисників громади із зазначенням коротких відомостей про Захисника. Стяготримач розміщується з крайнього верхнього боку. Також на Алеї будуть встановлені імпровізовані вази для квітів з гільз (калібру не менше 


100 мм), що символізуватимуть життєву силу і жертовність та уособлюють мирне життя. Передбачається встановлення підставок для лампадок та вуличного освітлення (вуличні ліхтарі).

3. Прикінцеві положення

1. Алея включається в перелік місць, де відбуваються офіційні заходи, приурочені Дням пам’яті загиблих Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, інших свят та пам’ятних дат. При проведенні офіційних заходів передбачається покладання квітів, запалювання лампадок, проведення панахиди та хвилина мовчання. 
2. Облаштування та утримання Алеї здійснюється управлінням гуманітарної політики Ратнівської селищної ради, комунальною установою «Центр безпеки і життєдіяльності» Ратнівської селищної ради за рахунок коштів бюджету Ратнівської селищної територіальної громади та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь