Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №40/6 «Про схвалення проєкту договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради»

Кількість переглядів: 14
Скликання: 8 скликання
Сесія: 40 сесія 05.03.2024
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 05.03.2024
Автор: Кулиніч Ярослав Адамович
Номер документу: 40/6
Назва документу: Про схвалення проєкту договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради
Прикріплені файли:
  1. Завантажити рішення (0.1 МБ)

 
РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
VIIІ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

05 березня 2024 року                       смт Ратне                                                 № 40/6

Про схвалення проєкту договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради

Керуючись пунктом 331 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 8 Закону України «Про співробітництво територіальних громад», враховуючи результати засідання комісії з підготовки проєкту договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради, Ратнівська селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити проєкт договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради, що додається.
2. Доручити Ратнівському селищному голові Віталію БІРУКУ підписати договір про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради (далі – Договір).
3. Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради надіслати Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України:

3.1. договір, вказаний у пункті 2 цього рішення, для внесення до реєстру договорів про співробітництво територіальних громад упродовж п’яти робочих днів після його підписання;
3.2. звіт про здійснення співробітництва в установленому чинним законодавством порядку.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, земельних відносин та екології.

Селищний голова                                                                      Віталій БІРУК
 


СХВАЛЕНО
Рішення Ратнівської селищної ради
від 05.03.2024 року № 40/6

ПРОЄКТ ДОГОВОРУ
ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО РАТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ТА ЗАБРОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ
ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ У СФЕРІ НАДАННЯ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ У ФОРМІ СПІЛЬНОГО ФІНАНСУВАННЯ (УТРИМАННЯ) КОМУНАЛЬНОГО
ПІДПРИЄМСТВА «РАТНІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ
МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» РАТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ
  
смт Ратне
        
 «____»_____________2024 року

Ратнівська селищна територіальна громада через Ратнівську селищну раду в особі Ратнівського селищного голови Бірука Віталія Івановича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка надалі іменується Сторона-1, та Забродівська сільська територіальна громада через Забродівську сільську раду в особі Забродівського сільського голови Калачука Миколи Михайловича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка надалі іменується Сторона-2, а разом іменуються Сторони або суб’єкти співробітництва, уклали цей Договір про таке. 
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Сторони згідно із статтею 12 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» підготували цей Договір з дотриманням порядку, передбаченого статтями 5 − 9 цього Закону. 
1.2. Підписанням цього Договору Сторони підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільне і узгоджене співробітництво у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради. 
1.3. У процесі співробітництва Сторони зобов’язуються визначати свої взаємовідносини на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості, взаємної вигоди та відповідальності за результати співробітництва.
2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
2.1. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про співробітництво територіальних громад», Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», рішення Ратнівської селищної ради від 23.01.2024 року № 39/4 «Про надання згоди на організацію 


співробітництва між Ратнівською селищною територіальною громадою та Забродівською сільською територіальною громадою у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради», рішення Забродівської сільської ради від 17 жовтня 2023 року № 18/7 «Про надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад у сфері надання первинної медичної допомоги населенню», з метою забезпечення ефективного використання ресурсів територіальних громад на основі спільного застосування наявних у суб’єктів співробітництва об’єктів комунальної інфраструктури Сторони домовилися згідно з цим Договором спільно фінансувати (утримувати) комунальне підприємство «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради код ЄДРПОУ 38485788 (далі – Підприємство), право комунальної власності на яке належить Стороні-1, шляхом виділення коштів Підприємству.

3. ФІНАНСУВАННЯ (УТРИМАННЯ) ПІДПРИЄМСТВА 
3.1. Фінансування (утримання) Підприємства здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України у порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів та за рахунок коштів місцевих бюджетів Сторін, обсяг яких визначається щорічно у рішеннях рад про затвердження місцевих бюджетів на відповідні роки, з урахуванням основних макропоказників економічного і соціального розвитку, підвищення розмірів державних соціальних стандартів, прийнятих змін до норм чинного бюджетно-податкового законодавства.
Обсяг коштів місцевих бюджетів для Сторони 1 та Сторони 2, що виділяються Підприємству для виконання завдань, пов’язаних з медичним обслуговуванням населення суб’єктів співробітництва, на 2024 рік становить суму коштів, вказану в розрахунку (додаток 1), що є невід’ємною частиною цього договору. 
Суми співфінансування (утримання) Підприємства на наступні роки встановлюватимуться додатковими угодами до Договору.
    3.2. Сторони домовилися, що кожна зі Сторін здійснює фінансування амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, пунктів здоров’я, що розташовані на території суб’єктів співробітництва, шляхом виділення коштів Підприємству.
3.3. Сторони зобов’язуються здійснювати фінансування посад молодших спеціалістів з медичною освітою, які надають медичну допомогу у населених пунктах громад, які не входять до команд з надання первинної медичної допомоги Підприємства, шляхом виділення коштів Підприємству. Чисельність посад затверджується штатним розписом Підприємства та може переглядатися з ініціативи суб’єктів співробітництва шляхом надання до 01 жовтня кожного поточного року розпорядчих та інших документів щодо утримання кількості посад молодших спеціалістів з медичною освітою за рахунок коштів місцевих бюджетів Сторін. 

Суб’єкти співробітництва можуть бути ініціаторами введення інших посад  до штатного розпису Підприємства, але на період та за умови їх повного фінансування Стороною, яка була ініціатором.
3.4. Кожна зі Сторін затверджує свої програми розвитку первинної медичної допомоги та виділяє кошти з місцевого бюджету на їх фінансування та реалізацію.
3.5. Сторони зобов’язуються, що у разі відсутності можливості здійснювати фінансування (утримання) Підприємства, письмово повідомити Підприємство не пізніше, ніж за три місяці до припинення фінансування.  

                             
4. НАДАННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ ПОСЛУГ ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ СПІВРОБІТНИЦТВА
4.1. Умови щодо надання Підприємством послуг для суб’єктів співробітництва:
4.1.1.Послуги з медичного обслуговування населення надаються Підприємством в місцях надання медичних послуг, які розташовані на територіях суб’єктів співробітництва за умови своєчасності фінансування, обсяги та умови якого зазначені в розділі 3 цього Договору.
4.1.2. Сторони домовилися передати майнові комплекси, що перебувають у комунальній власності суб’єктів співробітництва, в тимчасове користування Підприємству на праві оперативного управління майном для надання Підприємством послуг з медичного обслуговування населення та здійснення некомерційної господарської діяльності.

5. РОЗПОДІЛ МІЖ СУБ’ЄКТАМИ СПІВРОБІТНИЦТВА ОТРИМАНИХ ДОХОДІВ ТА МОЖЛИВИХ РИЗИКІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА
5.1. Доходи, отримані в результаті діяльності Підприємства, є його власністю і використовуються ним відповідно до своїх статутних документів та чинного законодавства.
5.2. Ризики, пов’язані з діяльністю Підприємства по наданню медичних послуг, покриваються за рахунок Підприємства відповідно до його установчих документів та чинного законодавства.

6. ЗВІТУВАННЯ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

6.1. Комунальне підприємство «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради щорічно звітує перед суб’єктами співробітництва про результати своєї діяльності та використання ресурсів, у тому числі фінансових, за формою, наведеною у додатку 2 до цього Договору.

7. ПОРЯДОК НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ДОГОВОРУ,
 ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА/ЧИ ДОПОВНЕНЬ ДО ДОГОВОРУ

7.1. Цей Договір набирає чинності з моменту підписання обома сторонами. 
7.2. Зміни та/чи доповнення до цього Договору допускаються лише за взаємною згодою Сторін і оформляються додатковим договором, який є невід’ємною частиною цього Договору.
7.3. Внесення змін та/чи доповнень до цього Договору здійснюється в тому ж порядку як і його укладення, крім випадків приєднання до цього Договору, що здійснюється у порядку, визначеному в статті 92 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

8. ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ

8.1. Цей Договір припиняється у разі:
8.1.1. закінчення строку його дії;
8.1.2. досягнення цілей співробітництва;
8.1.3. невиконання суб’єктами співробітництва взятих на себе зобов’язань;
8.1.4. відмови від співробітництва однієї із Сторін, відповідно до умов цього Договору, що унеможливлює подальше здійснення співробітництва;
8.1.5. банкрутства, утвореного у рамках співробітництва, Підприємства;
8.1.6. нездійснення співробітництва протягом року з дня набрання чинності цим Договором;
8.1.7. прийняття судом рішення про припинення співробітництва.
8.2. Припинення співробітництва здійснюється за згодою Сторін у порядку, визначеному Законом України «Про співробітництво територіальних громад», та не повинно спричиняти зменшення обсягу та погіршення якості надання відповідних послуг. 
8.3. Припинення співробітництва Сторони оформляється відповідним договором у кількості примірників, що відповідає кількості Сторін Договору на дату його припинення, та один примірник додатково для Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, кожен з яких має однакову юридичну силу.
Один примірник договору про припинення співробітництва Ратнівська селищна рада надсилає Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України,   протягом  5 (п’яти)  робочих   днів   з дати  підписання його усіма Сторонами.      
9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН 
ТА ПОРЯДОК РОЗВ’ЯЗАННЯ СПОРІВ
9.1. Усі спори, що виникають між Сторонами з приводу виконання умов цього Договору або пов’язані із ним, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами, а у випадку недосягнення згоди між ними − у судовому порядку.


9.2. Сторони несуть відповідальність одна перед одною відповідно до законодавства України.
9.3. Сторона звільняється від відповідальності за порушення зобов’язань згідно з цим Договором, якщо вона доведе, що таке порушення сталося внаслідок дії непереборної сили або випадку.
9.4. У разі виникнення обставин, зазначених у пункті 9.3. цього Договору, Сторона, яка не може виконати зобов’язання, передбачені згідно з цим Договором, повідомляє іншу Сторону про настання, прогнозований термін дії та припинення вищевказаних обставин не пізніше, ніж через 5 (п’ять) днів з дати їх настання  і припинення.                  
Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про неможливість виконання Стороною зобов’язань, передбачених згідно із цим Договором, позбавляє Сторону права на звільнення від виконання своїх зобов’язань у зв’язку із виникненням обставин, зазначених у пункті 9.3. цього Договору.

10. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
10.1. Усі правовідносини, що виникають у зв’язку з виконанням цього Договору і не врегульовані ним, регулюються нормами законодавства України.
10.2. Цей Договір укладений на 6 (шести) аркушах у кількості 3 (трьох) примірників, що мають однакову юридичну силу, з розрахунку по одному примірнику для кожної із Сторін та один примірник для Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. 
10.3. Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради надсилає один примірник цього Договору протягом 5 (п’яти) робочих днів з дати підписання його усіма Сторонам до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України для внесення його до реєстру про співробітництво територіальних громад.
10.4. Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради щороку до кінця I кварталу року, наступного за звітним, подає до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України звіт про здійснення співробітництва, передбаченого цим Договором, відповідно до статті 17 Закону України «Про співробітництво територіальних громад». 

11. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ 
ТА ПІДПИСИ СТОРІН

Сторона-1:
Ратнівська селищна рада

Юридична адреса:
44101, Волинська обл.,
Ковельський р-н, смт Ратне
вул. Центральна, 19
код ЄДРПОУ 04334695

Селищний голова
____________Віталій БІРУК

«___» __________2024 року    Сторона-2:
Забродівська сільська рада

Юридична адреса:  
44160, Волинська обл., Ковельський р-н, с. Заброди, вул. Лесі Українки, 2
код ЄДРПОУ 04334583

Сільський  голова
___________Микола КАЛАЧУК
 
«___» __________2024 року


Додаток 1
до Договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради
від ____ _________ року   

Розрахунок
обсягів фінансування комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради
на 2024 рік

Обсяг фінансування Сторони 1    Сума коштів, грн
Субсидії та поточні трансферти 
підприємствам, установам, організаціям
    
2 200 000,00
Всього    2 200 000,00
Обсяг фінансування Сторони 2    
Оплата праці, в тому числі:
- середній медичний персонал (4,75 зайнятих штатних посад);
- опалювачі (1,5 зайнятих штатних посад)    900 000,00
820 000,00

80 000,00
Нарахування на оплату праці            
(22% єдиний соціальний внесок)            
198 000,00
Медикаменти та перев’язувальні матеріали, в тому числі:
- лікувальне харчування 
(місячна потреба на 1 пацієнта - 6x(4 500,48x12);
- сечові катетери 
(місячна потреба на 1 пацієнта - 699,10x12);
калоприймачі 
(місячна потреба на 1 пацієнта - 1 883,40x2)    355 025,00


324 035,00

8 389,20

22 600,80
Оплата електроенергії
(закупівля 16346 кВт електроенергії по ціні 8,46548)    138 375,00

Оплата інших енергоносіїв  та інших комунальних послуг (закупівля торфобрикету та дров)    35 000,00
Інші виплати  населенню (оплата вартості ліків пільговій категорії населення за рецептами лікарів)    145 000,00

Всього    1 771 400,00

Сторона-1:
Ратнівська селищна рада


Селищний голова
____________Віталій БІРУК

Погоджено

Директор комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради    Сторона-2:
Забродівська сільська рада


Сільський  голова
___________Микола КАЛАЧУК
 

_____________ Ярослав КУЛИНІЧ

Головний бухгалтер комунального 
підприємства «Ратнівський центр 
первинної медичної допомоги» 
Ратнівської селищної ради     

_____________ Тетяна ПАВЛОВИЧ        

Начальник фінансового відділу
Забродівської сільської ради

_____________ Сергій МАРИНЧУК


Додаток 2
до Договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради
від ____ _________ року   

Звіт
про результати діяльності комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради
                         та використання ресурсів, у тому числі фінансових

Відповідно до пункту 6.1. Договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері надання первинної медичної допомоги населенню у формі спільного фінансування (утримання) комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради від _____________ року (далі – Договір) комунальне підприємство «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради (далі – Підприємство) подає суб’єктам співробітництва – Ратнівській селищній раді / Забродівській сільській раді звіт за період з_______________ до _____________ про:

результати діяльності (надання послуг ) для суб’єктів співробітництва:
____________________________________________________________________________________________________________________________________
(зазначається інформація про результати діяльності Об’єкта)

використання ресурсів, у тому числі фінансових, переданих відповідно до пункту 3.1. Договору, на фінансування (утримання) Підприємства:  
____________________________________________________________________________________________________________________________________
(зазначається інформація про використання ресурсів, у тому числі фінансових (за потреби окремо 
переданих Стороною-1 та Стороною-2)

____________________             ________________               _______________________
(посада керівника Підприємства)                               (підпис)                                     (власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)

____ _________ року


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь