Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконкому 2024 №49 «Про затвердження Порядку надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки та складу комісії з питань надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади »

Кількість переглядів: 16
Скликання:
Сесія:
Тип документу: Рішення виконкому 2024
Дата: 11.03.2024
Автор: Дейнека Олена Федорівна
Номер документу: 49
Назва документу: Про затвердження Порядку надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки та складу комісії з питань надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади 
Прикріплені файли:
  1. Завантажити рішення (0.05 МБ)

   
РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

11 березня 2024 року    смт Ратне    № 49
Про затвердження Порядку надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки та складу комісії з питань надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади 

Відповідно до підпункту 3 пункту «а» частини першої статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 7 статті 20 Бюджетного кодексу України, виконавчий комітет Ратнівської селищної ради 

ВИРІШИВ:

1.    Затвердити:

1.1. Порядок надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади для реалізації заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки.
1.2. Склад комісії з питань надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади, що додається.
2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Ратнівської селищної ради від 24.02.2021 року № 14 «Про затвердження Порядку використання коштів Ратнівського селищного бюджету на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки».
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олену АНТОНЮК.

Селищний голова                                                                              Віталій БІРУК


ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
Ратнівської селищної ради
«11» березня 2024 року № 49

Порядок
надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради 
на 2021-2025 роки
1. Загальні положення
1.1. Порядок надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади розроблений для реалізації заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки (далі – Порядок) відповідно до  частини 7 статті 20 Бюджетного Кодексу України.
1.2. Порядок встановлює правові й організаційні основи, визначає умови та механізм  надання одноразової грошової матеріальної допомоги  жителям та внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово зареєстровані та проживають на території Ратнівської селищної територіальної громади.
1.3 Одноразова грошова матеріальна допомога надається за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Ратнівської селищної територіальної громади на поточний рік.
1.4. Розпорядником коштів, що надаються згідно з цим Порядком, є Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради.

2. Умови надання та види одноразової грошової матеріальної допомоги
2.1.  Одноразова грошова матеріальна допомога надається з метою матеріальної підтримки жителів, у зв’язку зі скрутною життєвою ситуацією, в якій вони опинилися, та надається лише один раз протягом календарного року по одному з таких випадків:
- оперативне втручання або стаціонарне консервативне лікування важкого захворювання, яке несе тривалу (постійну) втрату працездатності, загрожує життю та тягне значні фінансові затрати (якщо вказане захворювання виникло не пізніше одного року від дати звернення або в разі рецидиву такого захворювання);
- лікування дітей в закладах не нижче третього рівня  з приводу важких або рідкісних захворювань;
- потреба в дороговартісних лікарських засобах або виробах медичного призначення, якщо такими не забезпечуються з інших джерел; 
- пожежа чи інше стихійне лихо, внаслідок якого завдано збитків житлу.
2.2. Скрутна життєва ситуація - це сукупність обставин, що перешкоджають нормальній життєдіяльності громадян, які вони не можуть перебороти самостійно, потребують значних фінансових затрат і не забезпечуються за рахунок інших джерел.
2.3. Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової матеріальної допомоги є заява громадянина про надання йому або членам його сім’ї одноразової грошової матеріальної допомоги.


2.4. До членів сім’ї заявника відносяться особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки (стаття 3 Сімейного кодексу України).

3. Розмір одноразової матеріальної допомоги
3.1. Загальний розмір грошової виплати не повинен перевищувати суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Податкового Кодексу України, встановленого на 1 січня податкового року.
3.2. В окремих випадках жителям, які опинилися в дуже скрутних життєвих обставинах або декілька різних обставин одноразова матеріальна допомога може бути більшою від розміру, встановленого у пункті 3.1 цього Порядку, але не перевищувати трьох мінімальних заробітних плат, встановлених на дату розгляду заяви.

4. Порядок надання одноразової грошової  матеріальної  допомоги
4.1. Для отримання одноразової грошової матеріальної допомоги громадяни звертаються до відділу «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Ратнівської селищної  ради  із заявою  (додатки 1, 2 до цього Порядку).
4.2. До заяви про надання одноразової грошової  матеріальної  допомоги на лікування (додаток 1 до Порядку) додаються такі документи:
- копія паспорта громадянина України, виготовленого у формі книжечки, або ІD-карти разом із витягом із реєстру територіальної громади;
- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від присвоєння реєстраційного номера облікової карти платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;
- платіжні реквізити для зарахування коштів;
- витяг з реєстру про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
- довідка про доходи усіх членів сім’ї за попередній річний період;
- довідка із медичного закладу щодо наявності хвороби із зазначенням дати її встановлення, періоду стаціонарного лікування;
- заключення профільного спеціаліста щодо потреби в лікуванні та його вид (оперативне, консервативне);
- виписаний епікриз із закладу, де проводилося лікування, із зазначенням його термінів та об’єму;
- документ про оплату послуг чи витратних матеріалів;
- копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної  особи, яка тимчасово зареєстрована та проживає на території Ратнівської територіальної громади;
- копія свідоцтва про смерть особи, яка звернулася з заявою про допомогу на лікування та смерть якої настала до моменту виплати коштів.
4.3. До заяви про виділення допомоги у разі пожежі чи іншого стихійного лиха (додаток 2 до Порядку) додаються такі документи:
- копія паспорта громадянина України, виготовленого у формі книжечки, або ІD-карта разом із витягом із реєстру територіальної громади;

- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від присвоєння реєстраційного номера облікової карти платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;
- акт обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї;
- витяг з реєстру про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
- довідка про доходи усіх членів сім’ї за попередній річний період;
- акт про пожежу чи інше стихійне лихо, складений територіальним підрозділом Державної служби України з надзвичайних ситуацій;
- платіжні реквізити для зарахування коштів;
- копія документа, що підтверджує  право власності на житлове приміщення, або довідка про належність заявнику не приватизованого житлового приміщення.
4.4. Розгляд звернень жителів щодо надання одноразової грошової матеріальної допомоги здійснюється у місячний термін з дати надходження заяви.
4.5. Основною формою діяльності комісії є засідання. Засідання комісії проводить голова комісії, у разі його відсутності – секретар комісії.
4.6. Подання необхідних документів на розгляд комісії, оформлення протоколів засідань і витягів з них проводить секретар комісії.
4.7. Комісія правочинна приймати рішення за участі в засіданні не менше половини її членів. Рішення комісії приймається відкритим голосуванням і вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів комісії.
4.8. За результатами розгляду звернень жителів комісією приймається рішення про надання грошової допомоги та її розмір (або відмову в наданні), яке оформляється протоколом.
4.9. Протокол засідання підписується головою, секретарем та всіма присутніми на засіданні членами комісії, витяг з протоколу підписується головою та секретарем комісії.
4.10. Після прийняття комісією рішення про надання одноразової грошової матеріальної допомоги сектором з питань соціального захисту населення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради готується відповідне розпорядження селищного голови. 
4.11. Виплата одноразової грошової матеріальної допомоги покладається на відділ бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради та здійснюється через установи банків.
4.12. Для виплати одноразової грошової  матеріальної допомоги сектор з питань соціального захисту населення Виконавчого комітету Ратнівської селищної  ради  готує реєстр виплати (виплатну відомість, в якій обов’язково зазначається сума допомоги, дата, прізвище, ім’я, по батькові одержувача, адреса), який передається у відділ бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради. Сектор з питань соціального захисту населення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради повідомляє усіх заявників у тижневий термін з моменту прийняття рішення про виплату чи відмову у наданні одноразової грошової матеріальної допомоги.

5. Відмова в призначенні одноразової
 грошової матеріальної допомоги
5.1. У наданні одноразової грошової матеріальної допомоги може бути відмовлено на підставі:
-  надання заявником неповних або недостовірних даних про склад сім’ї, доходи та інше;
- відсутності коштів у селищному бюджеті;
- повторного звернення особи протягом календарного року чи по одному і тому ж випадку;
- якщо місячний дохід на одного члена сім’ї перевищує розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня поточного року.

6. Бухгалтерський облік та контроль
6.1. Ведення бухгалтерського обліку, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Державної казначейської служби України  та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому чинним законодавством України порядку.
6.2. Контроль за цільовим використанням коштів бюджету селищної територіальної громади, складання та подання фінансової звітності здійснюється відділом бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради у встановленому чинним законодавством України порядку.


ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
Ратнівської селищної ради
«11» березня 2024 року № 49

Склад комісії
з питань надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади

Голова комісії
АНТОНЮК
Олена Яківна

               Секретар комісії:        - заступник селищного голови з питань   діяльності виконавчих органів ради

ДЕЙНЕКА 
Олена Федорівна


               Члени комісії:        - завідувач сектору з питань соціального захисту населення Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради 

ГАВРИЛЮК 
Людмила Павлівна        - секретар Ратнівської селищної ради


КОВЧ
Людмила Софронівна        - начальник фінансового відділу
Ратнівської селищної ради

КОСТЮЧИК
Ірина Петрівна        -директор комунального закладу «Центр надання соціальних послуг»  Ратнівської селищної ради

КУЛИНІЧ
Ярослав Адамович        -директор комунального підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради


ТАРАСЮК 
Алла Миколаївна        - заступник начальника відділу-адміністратор відділу «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради



Додаток 1
до Порядку надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки

Ратнівському селищному голові
Віталію БІРУКУ
____________________________
жителя/жительки______________ _____________________________
моб. тел.: ____________________
ЗАЯВА
Прошу надати одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування ____________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
До заяви додаються:
- копія паспорта громадянина України, виготовленого у формі книжечки, або ІD-карти разом із витягом із реєстру територіальної громади;
- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від присвоєння реєстраційного номера облікової карти платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;
- платіжні реквізити для зарахування коштів;
- витяг з реєстру про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
- довідка про доходи усіх членів сім’ї за попередній річний період;
- довідка із медичного закладу щодо наявності хвороби із зазначенням дати її встановлення, періоду стаціонарного лікування;
- заключення профільного спеціаліста щодо потреби в лікуванні та його вид (оперативне, консервативне);
-  виписаний епікриз із закладу, де проводилося лікування, із зазначенням його термінів та об’єму;
- документ про оплату послуг чи витратних матеріалів;
- копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної  особи, яка тимчасово зареєстрована та проживає на території Ратнівської селищної територіальної громади.
_______________                                                                     ________________
(дата)                                                                                                 (підпис)


Додаток 2
до Порядку надання одноразової грошової матеріальної допомоги жителям Ратнівської селищної територіальної громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки

Ратнівському селищному голові
Віталію БІРУКУ
____________________________
жителя/жительки _____________
____________________________
моб. тел.: ____________________
ЗАЯВА
Прошу надати  одноразову грошову матеріальну допомогу як особі, яка опинилася в скрутній життєвій ситуації (пожежа чи інше стихійне лихо) 
____________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
До заяви додаються:
- копія паспорта громадянина України, виготовленого у формі книжечки, або ІD-карти разом із витягом із реєстру територіальної громади;
- копія довідки  про  присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від присвоєння реєстраційного номера облікової карти платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;
- акт обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї;
- витяг з реєстру про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
- довідка про доходи усіх членів сім’ї за попередній річний період;
- акт про пожежу чи інше стихійне лихо, складений територіальним підрозділом Державної служби України з надзвичайних ситуацій;
- платіжні реквізити для зарахування коштів;
- копія документа, що підтверджує  право власності на житлове приміщення або довідка про належність заявнику не приватизованого житлового приміщення.

_______________                                                                     ________________
(дата)                                                                                                 (підпис)


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь