Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №5/2 «Про зміну засновника та затвердження Статуту Ратнівської дитячої музичної школи в новій редакції»

Кількість переглядів: 351
Скликання: 8 скликання
Сесія: 5 сесія 02.03.2021
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 02.03.2021
Номер документу: 5/2
Назва документу: Про зміну засновника та затвердження Статуту Ратнівської дитячої музичної школи в новій редакції
Прикріплені файли:
  1. Про зміну засновника та затвердження Статуту Ратнівської дитячої музичної школи в новій редакції (0.05 МБ)

РАТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

  02 березня 2021 року                       смт Ратне                                                 № 5/2      

Про зміну засновника та затвердження 
Статуту Ратнівської дитячої музичної школи в новій редакції

Відповідно до статей 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про освіту», «Про позашкільну освіту», «Про культуру», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», керуючись статтею 89 Цивільного кодексу України, враховуючи рішення Ратнівської селищної ради від 12.11.2020 року № 38/2 «Про прийняття у власність Ратнівської селищної ради об’єктів спільної власності громад, сіл, селищ району», з метою створення умов для творчого та духовного розвитку дітей, їх естетичного виховання, Ратнівська селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Змінити засновника Ратнівської дитячої музичної школи (код ЄДРПОУ 02222785) з Ратнівської районної ради (код ЄДРПОУ 23251791) на Ратнівську селищну раду (код ЄДРПОУ 04334695).
2. Затвердити Статут Ратнівської дитячої музичної школи у новій редакції (додається).
3. Директору Ратнівської дитячої музичної школи Кульбачинському А.Г. провести державну реєстрацію змін до установчих документів в державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, згідно з вимогами чинного законодавства.  
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, дотримання регламенту, законності, правопорядку, боротьби із злочинністю та у справах сім’ї, молоді та спорту.

Селищний голова                                                                                Віталій БІРУК
ЗАТВЕРДЖЕНО:
Рішення селищної ради
від 02.03.2021 року № 5/2

СТАТУТ
Ратнівської дитячої музичної
школи
(нова редакція)

1.    Загальні положення

1.1.     Ратнівська дитяча музична школа (надалі – Ратнівська ДМШ) – це початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад (школа естетичного виховання), який здійснює навчання і виховання громадян у позаурочний та позанавчальний час.
1.2.    Ратнівська дитяча музична школа є неприбутковим комунальним закладом, що має статус державного навчального закладу.
1.3.    Засновником та власником майна Ратнівської дитячої музичної  школи є Ратнівська селищна рада (надалі – Власник майна). Органом управління Ратнівської музичної школи є Управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради (надалі – Орган управління).
1.4.    Ратнівська ДМШ є правонаступником Ратнівської школи мистецтв.
1.5.    Найменування Ратнівської дитячої музичної школи:
-    повне найменування: Ратнівська дитяча музична школа;
-    скорочене найменування: Ратнівська ДМШ.
1.6. Місцезнаходження Ратнівської ДМШ: 44100, Волинська область, Ратнівський район, смт Ратне, вул. Центральна, 20.

2.    Мета і основні завдання діяльності Ратнівської ДМШ

2.1.     Ратнівська ДМШ надає державні гарантії естетичного виховання через доступність до надбань вітчизняної та світової культури, готує підґрунтя для занять художньою творчістю, а для найбільш обдарованих учнів – до вибору професії в галузі культури та мистецтв.
2.2.     Ратнівська ДМШ проводить навчально-виховну, методичну, культурно-просвітницьку роботу.
2.3.     Основними завданнями Ратнівської ДМШ є:
-    виховання громадян України;
-    вільний розвиток особистості, виховання поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу, а також інших націй і народів;
-    естетичне виховання дітей та юнацтва;
-    навчання дітей, підлітків, а при потребі й повнолітніх громадян, різним видам мистецтва;
-    створення умов для творчого, інтелектуального і духовного розвитку;
-    задоволення потреб у професійному самовизначенні і творчій самореалізації;
-    пошук та залучення до навчання здібних, обдарованих і талановитих дітей та молоді, розвиток і підтримка їх здібностей і талантів;
-    задоволення духовних та естетичних потреб громадян;
-    інші види діяльності, що не заборонені чинним законодавством України та цим Статутом.
- захищати законні інтереси учнів в органах громадського самоврядування Ратнівської ДМШ та у відповідних  державних, судових органах.
 
3. Організаційно-правові засади діяльності Ратнівської ДМШ

3.1.    Ратнівська ДМШ є юридичною особою. Прав і обов’язків юридичної особи Ратнівська ДМШ набуває з дня її державної реєстрації (перереєстрації).
3.2.    Ратнівська ДМШ здійснює свою діяльність на основі і відповідно до Конституції України, Законів України “Про освіту”, “Про позашкільну освіту”,  “Про культуру”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, чинного законодавства України, рішень Власника майна, наказів та розпоряджень Органу управління, а також цього Статуту.
3.3.    Ратнівська ДМШ має самостійний баланс, круглу печатку, кутовий та інші штампи, має право відкривати рахунки в банках.
3.4.    Структура та штатний розпис Ратнівської ДМШ затверджується Органом управління. 
3.5.    Основним елементом структури Ратнівської ДМШ є відділи. За наявності не менше трьох викладачів з одного виду мистецтв (споріднених інструментів) у Ратнівській ДМШ можуть створюватись відділи, керівники яких затверджуються наказом директора Ратнівської ДМШ.
3.6.    Ратнівська ДМШ може мати філії. Рішення про створення філій приймається Власником майна після вирішення питань про будівництво або надання відповідного приміщення, забезпечення фінансуванням, обладнанням тощо.
3.7.    Ратнівська ДМШ може організовувати проведення на своїй навчально-виховній базі педагогічної практики студентів вищих мистецьких навчальних закладів.
3.8.    Ратнівська ДМШ може організовувати роботу своїх структурних підрозділів у приміщеннях загальноосвітніх, навчальних закладів, підприємств, організацій відповідно до укладених угод із зазначеними закладами та установами.
3.9.    Ратнівська ДМШ проводить методичну роботу, спрямовану на вдосконалення програм, змісту, форм і методів навчання.
Ратнівська ДМШ може надавати методичну допомогу педагогічним колективам, навчальним закладам району, молодіжним, дитячим, громадським організаціям.
3.10.     Право вступу до Ратнівської ДМШ мають громадяни України. Іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, вступають до ДМШ в порядку, встановленому для громадян України.
3.11.     Прийом учнів до Ратнівської ДМШ може здійснюватися протягом навчального року як за конкурсом, так і поза ним на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють. До заяви батьків або осіб, які їх замінюють, додається довідка медичного закладу про відсутність протипоказань до занять у Ратнівській ДМШ та копія свідоцтва про народження.
3.12.     Порядок і строки проведення вступних іспитів, прослуховувань і вимоги до учнів визначаються педагогічною радою Ратнівської ДМШ. Зарахування на навчання проводиться наказом директора Ратнівської ДМШ.
3.13.     Ратнівська ДМШ проводить прийом учнів віком від 5 років. Термін навчання в Ратнівській ДМШ становить від 6 до 8 років відповідно до навчальних планів.

4.    Організація навчально-виховного процесу

4.1.    Навчальний рік у Ратнівській ДМШ починається 1-го вересня.
4.2.    Дата закінчення навчального року, терміни шкільних канікул визначаються дирекцією Ратнівської ДМШ згідно із строками, встановленими Міністерством освіти і науки України.
4.3.    Комплектування груп здійснюється у період з 1-го по 15-те вересня, який вважається робочим часом викладача.
4.4.    Ратнівська ДМШ у вихідні, святкові та неробочі дні може працювати, а у канікулярні дні працює за окремим планом, затвердженим директором Ратнівської ДМШ.
4.5.    Документація Ратнівської ДМШ, яка регламентує організацію та проведення навчально-виховного процесу, ведеться за зразками, затвердженими Міністерством культури і туризму України.
4.6.    Ратнівська ДМШ працює за річним планом роботи.
4.7.    Навчально-виховний процес у Ратнівській ДМШ здійснюється за навчальними планами та програмами, затвердженими Власником майна на основі типових навчальних планів та програм, затверджених Міністерством культури і туризму України.
4.8.    В Ратнівській ДМШ можуть складатися експериментальні навчальні плани з урахуванням типового навчального плану, запровадження яких здійснюється відповідно до чинного законодавства України.
4.9.    Навчально-виховний процес у Ратнівській ДМШ проводиться диференційовано, відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей учнів з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей, стану здоров’я.
4.10.     Навчально-виховний процес поєднує індивідуальні і колективні форми роботи, а саме:
-    індивідуальні та групові уроки;
-    репетиції;
-    перегляди, вистави, конкурси, фестивалі, олімпіади, концерти;
-    лекції, бесіди, вікторини, екскурсії;
-    позаурочні заходи.
4.11.     Строки проведення контрольних заходів (заліків, контрольних уроків, іспитів, перегляд навчальних робіт, вистав тощо) визначаються відділами.
4.12.     Основною формою навчально-виховної роботи є урок.
4.13.     Тривалість одного уроку в Ратнівській ДМШ визначається навчальними планами і програмами, за якими працює школа, з урахуванням психофізіологічного розвитку та допустимого навантаження для різних вікових категорій і становить для учнів:
-    віком від 5-ти до 6-ти років - 30 хвилин;
-    віком від 6-ти до 7-ми років - 35 хвилин;
-    старшого віку - 45 хвилин.
4.14.     Перерви між уроками є робочим часом педагогічного працівника.
4.15.     Кількість, тривалість та послідовність уроків і перерв між ними визначається розкладами занять, що розробляються заступником директора школи з навчально-виховної роботи, погоджуються з органом первинної профспілкової організації та затверджуються директором Ратнівської ДМШ.
4.16.     Відволікання учнів на роботи та заходи, не пов’язані з навчально- виховним процесом, за рахунок навчального часу забороняється, крім випадків, передбачених чинним законодавством України.
4.17.     Середня наповнюваність груп у школі визначається типовими навчальними планами початкових сцеціалізованих мистецьких навчальних закладів, затвердженими Міністерством культури і туризму України.
4.18.     Групи комплектуються залежно від профілю та можливостей організації навчально-виховного процесу в Ратнівській ДМШ.
4.19.     Для оцінювання рівня навчальних досягнень учнів використовується 12-ти бальна система, затверджена Міністерством культури і туризму України.
4.20.     Оцінки навчальних досягнень учня за рік виставляються викладачем на підставі семестрового оцінювання з урахуванням оцінок, одержаних під час контрольних заходів. Оцінки за рік з предметів, з яких іспити не проводяться, є підсумковими.    
4.21.     Відповідно до навчальних планів підсумкова оцінка з предметів, з яких проводяться іспити (виконуються випускні роботи), виставляється екзаменаційною комісією (художньою радою) на підставі оцінок за рік та екзаменаційних оцінок (оцінок за випускні роботи).
4.22.     Оцінка за рік з предметів навчального плану виставляється не пізніше ніж за 5 днів до закінчення навчального року.
4.23.     Оцінка за рік може бути змінена рішенням педагогічної ради.
4.24.     Питання, пов’язані із звільненням учнів від здачі іспитів або перенесенням їх строків, вирішуються директором школи на підставі подання керівників відділів за наявності відповідних документів.
4.25.     Питання щодо переведення учнів до наступного класу, призначення повторних перевідних контрольних заходів у зв’язку з невиконанням програмних вимог, призначення терміну здачі матеріалу з предметів, програмами яких контрольні заходи не передбачені, залишення на повторний рік навчання та виключення із закладу (при умові систематичного невиконання навчальних планів та програм), видачі свідоцтв випускникам вирішується педагогічною радою та затверджуються наказами директора Ратнівської ДМШ.
4.26.     Повторні перездачі повинні бути завершені, як правило, до 20-го вересня наступного навчального року.
4.27.     Випускникам школи, які в установленому порядку склали випускні іспити (виконали випускні роботи), видається документ про позашкільну освіту, зразок якого затверджений Кабінетом Міністрів України.
4.28.     Учням, які хворіли під час випускних іспитів, при умові повного виконання навчальних планів та програм, видається документ про позашкільну освіту на підставі річних оцінок, а для випускників художнього відділу Ратнівської ДМШ, за умови виконання художньої роботи.
4.29.     Учням випускних класів, які не виконали у повному обсязі навчальні плани та програми, видається довідка про навчання в Ратнівській ДМШ. Для одержання документа про позашкільну освіту цим учням надається право повторного іспиту (іспитів).
4.30.     Учні, які мають високі досягнення (10 - 12 балів) у вивченні всіх предметів за відповідний навчальний рік, нагороджуються похвальним листом “За високі досягнення у навчанні”. Рішення про заохочення приймаються педагогічною радою за поданням керівників відділів.
4.31.     За рішенням директора Ратнівської ДМШ виключення учня може проводитися при невнесенні плати за навчання протягом двох місяців.
4.32.     Навчально-виховний процес у Ратнівській ДМШ є вільним від втручання політичних партій, громадських, релігійних організацій.

5.    Учасники навчально-виховного процесу

5.1.    Учасниками навчально-виховного процесу в Ратнівській ДМШ є:
-   учні;
-    директор, заступник директора з навчально-виховної роботи;
-    викладачі;
-    спеціалісти, залучені до навчально-виховного процесу;
-    батьки або особи, які їх замінюють;
-    представники підприємств, установ та організацій, які беруть участь у навчально-виховному процесі.
5.2.    Учні Ратнівської ДМШ мають гарантоване державою право на:
-    здобуття позашкільної мистецької освіти відповідно до їх здібностей, обдарувань, уподобань та інтересів;
-    добровільний вибір навчання певним видам мистецтв;
-    навчання декільком видам мистецтв або на декількох музичних інструментах;
-    безпечні й нешкідливі умови навчання та праці;
-    користування навчальною базою закладу;
-    участь у конкурсах, оглядах, фестивалях, олімпіадах, концертах, виставках тощо;
-    повноцінні за змістом та тривалістю заняття;
-    вільне вираження поглядів, переконань;
-    захист від будь-яких форм експлуатації, психічного і фізичного насильства від дій педагогічних та інших працівників, які порушують їх права, принижують честь і гідність.
5.3.    Учні Ратнівської ДМШ користуються правом внутрішньо шкільного переведення з відділу у відділ та переведення до іншої дитячої музичної школи за наявністю вільних місць. Переведення здійснюється наказом директора.
5.4.    Учні Ратнівської ДМШ зобов’язані:
-    оволодівати знаннями, вміннями, практичними навичками;
-    підвищувати загальний культурний рівень;
-    дотримуватися морально-етичних норм, бути дисциплінованими;
-    брати посильну участь у різних видах трудової діяльності;
-    дбайливо ставитися до майна Ратнівської ДМШ;
-    дотримуватися вимог цього Статуту.
5.5.    Педагогічним працівником повинна бути особа з високими моральними якостями, яка має вищу педагогічну або іншу фахову освіту, належний рівень професійної підготовки, фізичний та психічний стан здоров’я якої дозволяє виконувати професійні обов’язки в школі.
5.6.    Педагогічні працівники школи мають право на:
-    внесення дирекції Ратнівської ДМШ та Розпоряднику майна пропозицій щодо поліпшення навчально-виховного процесу, подання на розгляд директору та педагогічній раді Ратнівської ДМШ пропозицій про моральне та матеріальне заохочення учнів;
-    вибір форм підвищення педагогічної кваліфікації;
-    участь у роботі методичних об’єднань, нарад, зборів, у заходах, пов’язаних з організацією навчально-виховної роботи;
-    вибір педагогічно обґрунтованих форм, методів, засобів роботи з учнями;
-    захист професійної честі, гідності відповідно до чинного законодавства України;
-    соціальне та матеріальне заохочення за досягнення вагомих результатів у виконанні покладених на них завдань;
-    об’єднання у професійні спілки.
5.7.    Педагогічні працівники зобов’язані:
-    виконувати навчальні плани та програми;
-    сприяти розвиткові інтелектуальних і творчих здібностей учнів відповідно до їх задатків та запитів, а також збереженню здоров’я;
-    здійснювати педагогічний контроль за дотриманням учнями морально- етичних норм поведінки, дисциплінарних вимог;
-    дотримуватися педагогічної етики, поважати гідність учня, захищати його від будь-яких форм фізичного, психічного насильства, виховувати своєю діяльністю повагу до принципів загальнолюдської моралі;
-    берегти здоров’я учнів, захищати їх інтереси, пропагувати здоровий спосіб життя;
-    виховувати повагу до батьків, жінок, старших за віком, до народних традицій та звичаїв, духовних і культурних надбань українського народу;
-    виховувати особистим прикладом і настановами повагу до державної символіки, принципів загальнолюдської моралі;
-    постійно підвищувати професійний рівень, педагогічну майстерність, загальну і політичну культуру;
-    проводити роботи по залученню дітей та юнацтва до занять мистецтвом;
-    вести документацію, пов’язану з виконанням посадових обов’язків (журнали, плани роботи тощо);
-    дотримуватися вимог Статуту Ратнівської ДМШ, виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку та посадові обов’язки;
-    брати участь у роботі педагогічної ради, методичних об’єднань, відділів, нарад, зборів, у заходах, пов’язаних з організацією навчально-виховної роботи;
-    виконувати накази директора Ратнівської ДМШ та Власника майна.
5.8.    Викладачі Ратнівської ДМШ працюють відповідно до розкладу занять.
5.9.    Обсяг педагогічного навантаження педагогічних працівників Ратнівської ДМШ встановлюється директором, і затверджується Органом управління.
Норма годин на одну тарифну ставку педагогічних працівників Ратнівської ДМШ становить 18 навчальних годин на тиждень. Оплата роботи здійснюється пропорційно до обсягу педагогічного навантаження.
5.10.     Перерозподіл педагогічного навантаження протягом навчального року можливий у разі зміни кількості годин за окремими навчальними програмами, що передбачається навчальним планом, у разі вибуття або зарахування учнів протягом навчального року за письмовою згодою педагогічного працівника з додержанням вимог чинного законодавства України.
5.11.     Перерозподіл педагогічного навантаження в школі у зв’язку з вибуттям або зарахуванням учнів протягом навчального року здійснюється директором за погодженням з органом первинної профспілкової організації.
5.12.     Педагогічні працівники Ратнівської ДМШ підлягають черговій та позачерговій атестації відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників.
5.13.  Батьки учнів та особи, які їх замінюють, мають право:
-    обирати і бути обраними до батьківських комітетів та органів громадського самоврядування Ратнівської ДМШ;
-    звертатися до Органу управління, директора та до загальних зборів трудового колективу ДМШ з питань навчання та виховання дітей;
-    брати участь у заходах, спрямованих на поліпшення організації навчально¬-виховного процесу та зміцнення матеріально-технічної бази школи;
-    захищати законні інтереси учнів в органах громадського самоврядування ДМШ та у відповідних державних, судових органах.

6.     Управління Ратнівською ДМШ

6.1 Керівництво Ратнівською ДМШ здійснює директор, яким може бути тільки громадянин України, що має вишу фахову освіту і стаж педагогічної роботи не менше як три роки, успішно пройшов підготовку та атестацію керівних кадрів культури в порядку, встановленому Міністерством культури і інформаційної політики України.
6.2. Призначення (на контрактній основі) директора Ратнівської ДМШ здійснюється начальником управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради за результатами конкурсного відбору.
6.3.    Директор Ратнівської ДМШ:
-    здійснює керівництво трудовим колективом;
-    призначає на посади та звільняє з посад працівників Ратнівської ДМШ;
-    створює належні умови для підвищення фахового рівня працівників;
-    організовує навчально-виховний процес;
-    забезпечує контроль за виконанням навчальних планів і програм, якістю знань, умінь та навичок учнів;
-    створює належні умови для здобуття учнями початкової спеціальної мистецької освіти;
-    забезпечує дотримання вимог щодо охорони дитинства, санітарно- гігієнічних та протипожежних норм, техніки безпеки;
-    розпоряджається в установленому порядку майном і коштами закладу, є розпорядником кредитів;
-    організовує виконання кошторису доходів і видатків закладу, укладає угоди з юридичними та фізичними особами;
-    установлює надбавки, доплати, премії та надає матеріальну допомогу працівникам школи відповідно до законодавства;
-    представляє інтереси Ратнівської ДМШ в усіх підприємствах, установах та організаціях і відповідає перед Власником майна за результати діяльності Ратнівської ДМШ;
-    видає у межах своєї компетенції накази і контролює їх виконання;
-    застосовує заходи заохочення та дисциплінарні стягнення до працівників школи;
-    затверджує посадові інструкції працівників Ратнівської ДМШ.
6.4.    Директор Ратнівської ДМШ є головою педагогічної ради - постійно діючого колегіального органу управління Ратнівською ДМШ.
6.5.    Педагогічна рада об’єднує педагогічних працівників Ратнівської ДМШ з метою розвитку та вдосконалення навчально-виховного процесу, підвищення професійної майстерності та творчого зростання педагогічного колективу.
6.6.    За відсутності директора Ратнівської РМШ обов’язки голови педагогічної ради виконує заступник директора з навчально-виховної роботи. Обов’язки секретаря виконує один з викладачів, який обирається строком на один рік.
6.7.    Педагогічна рада школи:
-    розглядає план навчально-виховної і методичної роботи Ратнівської ДМШ;
-    обговорює заходи, які забезпечують високий рівень навчально-виховної і методичної роботи;
-    заслуховує та обговорює доповіді, звіти директора, його заступника з навчально-виховної роботи, керівників відділів та окремих викладачів щодо стану навчально-виховної і методичної роботи в Ратнівській ДМШ;
-    розглядає плани заходів, виконання інструктивних, методичних документів, які визначають організацію та зміст навчально-виховної роботи закладу;
-    визначає заходи підвищення кваліфікації педагогічних працівників, упровадження в навчально-виховний процес досягнень науки та передового педагогічного досвіду;
-    приймає рішення про видачу свідоцтв про закінчення Ратнівської ДМШ, переведення учнів у наступний клас, залишення на повторний рік навчання, призначення повторних іспитів, виключення учнів із закладу, нагородження Похвальними листами;
-    обговорює заходи, пов’язані з проведенням набору учнів, визначає порядок і строки проведення вступних іспитів, прослуховувань, вимоги до вступників;
-    порушує клопотання про заохочення педагогічних працівників;
-    вирішує інші основні питання навчально-виховної роботи;
6.8.    Робота педагогічної ради проводиться відповідно до потреб Ратнівської ДМШ. Обов’язковим є проведення засідань педагогічної ради на початок та кінець навчального року, а також після кожного навчального семестру.
6.9.    Органом громадського самоврядування закладу є загальні збори трудового колективу та рада Ратнівської ДМШ.
6.10.     Рішенням загальних зборів створюється рада Ратнівської ДМШ, що діє в період між загальними зборами трудового колективу. Кількість членів ради Ратнівської ДМШ визначається загальними зборами трудового колективу. До складу ради Ратнівської ДМШ делегуються представники дирекції, керівники відділів, інші працівники. Засідання ради є правомірним, якщо в ньому бере участь не менше 2/3 її членів. Рішення приймаються більшістю голосів, присутніх на засіданні членів ради. Рішення ради мають рекомендаційний характер. Засідання ради оформляються протоколами.
6.11.     У школі, за рішенням загальних зборів або ради закладу, можуть створюватись і діяти піклувальна рада, учнівський та батьківський комітети, а також комісії тощо.

7. Фінансово-господарська діяльність

7.1. Фінансування Ратнівської ДМШ здійснюється за рахунок коштів бюджету Власника майна, які є основним джерелом її фінансування, та додаткових джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством України.
7.2.    Бюджетне фінансування Ратнівської ДМШ не може зменшуватися або припинятися у разі наявності у школи додаткових джерел фінансування.
7.3.    Додатковими джерелами фінансування Ратнівської ДМШ є:
-    кошти, отримані за надання платних послуг відповідно до переліку платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами;
-    кошти гуманітарної допомоги;
-    добровільні грошові внески підприємств, установ, організацій та окремих громадян;
-    кредити банків;
-    інші надходження.
7.4.    Порядок установлення розміру плати за навчання в Ратнівській ДМШ визначається один раз на рік дирекцією Ратнівської ДМШ за погодженням з Органом управління.
7.5.    Діти з багатодітних сімей, діти із малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, здобувають позашкільну освіту безкоштовно. Додаткові пільги з плати за навчання у Ратнівській ДМШ встановлюються Власником майна.
7.6.    Кошти, отримані школою з додаткових джерел фінансування, використовуються для провадження діяльності, передбаченої цим Статутом.
7.7.    Ратнівська ДМШ у процесі провадження фінансово-господарської діяльності має право:
-    самостійно розпоряджатися коштами, одержаними від господарської та іншої діяльності відповідно до цього Статуту;
-    користуватися безоплатно земельною ділянкою, на якій він розташований;
-    розвивати власну матеріальну базу;
-    списувати з балансу необоротні активи, які стали непридатними, в порядку, установленому чинним законодавством України та рішеннями Власника майна;
-    володіти та користуватися майном відповідно до законодавства та цього Статуту;
-    виконувати інші дії, що не суперечать чинному законодавству України та цьому Статуту.
7.8.    Бухгалтерське обслуговування Ратнівської ДМШ здійснюється централізованою бухгалтерією при управлінні гуманітарної політики Ратнівської селищної ради.

8. Майно Ратнівської ДМШ

8.1.    Майно Ратнівської ДМШ становлять основні фонди та оборотні активи.
8.2.    Майно Ратнівської ДМШ є спільною власністю Ратнівської селищної ради і належить Ратнівській ДМШ на праві оперативного управління. Ратнівська ДМШ користується зазначеним майном, вчиняючи щодо нього дії, які не суперечать чинному законодавству України, рішенням Власника майна та цьому Статуту.
8.3.    Джерелами формування майна Ратнівської ДМШ є:
-    грошові та матеріальні внески Власника майна, юридичних та фізичних осіб;
-    доходи одержані від фінансово-господарської діяльності;
-    доходи від цінних паперів;
-    кредити банків та інших кредиторів;
-    безоплатні та благодійні внески, пожертвування організацій і громадян;
-    інші джерела, не заборонені чинним законодавством України.
8.4.    Відчуження (продаж, передача, обмін) майна, що є власністю Ратнівської селищної ради і закріпленим за Ратнівською ДМШ, здійснюється за рішенням Власника майна у встановленому законодавством порядку.
8.5.    Відповідно до чинного законодавства України та рішень Власника майна, Ратнівська ДМШ має право здавати в оренду підприємствам, установам, організаціям, а також громадянам приміщення, устаткування, транспортні засоби, інвентар та інші матеріальні цінності, які є власністю Ратнівської селищної ради.
8.6.    Оперативне вирішення питань, а також підготовка пропозицій, пов’язаних з володінням, користуванням та розпорядженням майном, що передане Ратнівській ДМШ і закріплене за ним на праві оперативного управління, здійснюється Органом управління з наступним внесенням на розгляд для затвердження Власником майна.
8.7.    Ратнівська ДМШ не має права без дозволу Власника вчиняти такі дії:
-    заставляти, будь-яким способом відчужувати майно Ратнівської ДМШ;
-    укладати договори поруки та договори гарантії;
-    укладати договори, які б суперечили цьому Статуту та завдавали б матеріальних, фінансових та інших збитків Ратнівській ДМШ.
8.8.    Ратнівська ДМШ здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства України.
8.9.    Збитки, завдані Ратнівській ДМШ в результаті порушення її майнових прав фізичними чи юридичними особами, органами державної влади чи місцевого самоврядування, відшкодовуються Ратнівській ДМШ за рішенням суду.

9. Міжнародне співробітництво Ратнівської ДМШ

9.1.    Ратнівська ДМШ має право проводити міжнародний учнівський та педагогічний обмін у рамках освітніх, культурних програм, проектів, брати участь у міжнародних заходах.
9.2.    Ратнівська ДМШ має право укладати угоди про співробітництво, встановлювати прямі зв'язки з органами управління культурою, освітою, навчальними закладами, науковими установами, підприємствами, організаціями інших країн у встановленому законодавством порядку.

10.    Контроль за діяльністю Ратнівської ДМШ

10.1.     Державний контроль за діяльністю закладу здійснюють Міністерство культури і інформаційної політики України, Власник майна та Орган управління.
10.2.     Основною формою державного контролю за діяльністю Ратнівської ДМШ є його державна атестація, яка проводиться не рідше ніж один раз на 10 років у порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України. Результати державної атестації Ратнівської ДМШ підлягають оприлюдненню.
10.3.     Позачергова державна атестація Ратнівської ДМШ проводиться, як виняток, лише за рішенням Власника майна та Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації.

11.    Ліквідація та реорганізація ДМШ

11.1.     Ліквідація та реорганізація Ратнівської ДМШ здійснюється за рішенням Засновника, суду та в інших випадках згідно з чинним законодавством України.
11.2.     Питання, пов’язані з ліквідацією та реорганізацією Ратнівської ДМШ, у тому числі затвердження ліквідаційних, розподільчих та передавальних балансів, вирішуються Засновника.
11.3.     Ліквідація Ратнівської ДМШ проводиться ліквідаційною комісією, що призначається Засновником або судом.
11.4.     Ліквідація, реорганізація вважається завершеною, а Ратнівська ДМШ - такою, що припинила свою діяльність, з моменту скасування свідоцтва про реєстрацію Ратнівської ДМШ.
11.5.     Майно, яке лишилося по результатах ліквідації Ратнівської ДМШ, за рішенням Власника майна передається іншій неприбутковій організації такого ж виду або зараховується до доходу бюджету.

12.    Заключні положення

12.1. Цей Статут набуває чинності з дня державної реєстрації (перереєстрації).
12.2. Зміни та доповнення до цього Статуту мають юридичну силу, якщо вони відповідають чинному законодавству України, затверджені рішенням Засновника і зареєстровані в установленому законодавством порядку.
12.3. Умови, які не передбачені цим Статутом, регламентуються чинним законодавством України та рішеннями Засновника.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь