Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про мережу доріг Ратнівської громади та фінансові джерела їх утримання

Дата: 09.02.2021 08:17
Кількість переглядів: 817

Фото без опису

Мережа автомобільних доріг, які проходять по території Ратнівської об’єднаної територіальної громади, складається із доріг загального користування та комунальних вулиць і доріг населених пунктів. До автомобільних доріг загального користування відносяться дороги державного і місцевого значення. Дороги місцевого значення, в свою чергу, поділяються на обласні і районні.
Основною дорогою, яка пролягає по території Ратнівської селищної ради є міжнародна автомобільна дорога державного значення М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест). Дана дорога перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Волинській області і відповідно фінансується через Службу автомобільних доріг у Волинській області з державного бюджету. Виконавцем робіт по ремонту і експлуатаційному утриманню відрізку даної автомобільної дороги на території Ратнівської селищної ради є ДРП-13 філії «Ковельська дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Волинський облавтодор».
Дороги державного значення на території Ратнівської громади це територіальні дороги:
1)Т-03-04 /М-19/- Доманове – Самари – Залухів – Мала Глуша - /Т-03-08/ - Невір– Ветли - /Р-14/ (відрізок від М-19 біля пункту пропуску «Доманове» через село Кортеліси до села Височне);
2) Т-03-08 Любомль – Дубечне – Здомишель – Ратне – Камінь-Каширський – Любешів - /Р-14/ (відрізок від кордону із Старовижівським районом через село Здомишель до М-19).
Ці дороги державного значення також перебувають на балансі Служби автомобільних доріг у Волинській області і відповідно фінансуються через Службу автомобільних доріг у Волинській області з державного бюджету. Виконавцем робіт по ремонту і експлуатаційному утриманню цих відрізків доріг на території селищної ради є Ратнівська дорожня дільниця філії «Старовижівськийавтодор» ДП «Волинський облавтодор».
Дороги загального користування місцевого значення – це автомобільні дороги, які сполучають населені пункти між собою. По території громади проходять дві обласні дороги місцевого значення:
1) О031273 КПП «Самари» - Язавні – Теребовичі – Броди – Гірники - /М-19/ - Жиричі – Тур – КПП «Тур» (відрізки дороги через Броди – Гірники до М-19 і від М-19 через село Прохід до села Жиричі);
2) О031277 Ратне – Комарове – Конище - /М-19/ (відрізки дороги від М-19 по вулиці Б.Хмельницького до села Комарове і від села Конище до М-19).
До районних доріг загального користування місцевого значення на території Ратнівської селищної ради відносяться:
1) С031201 Краска-/Т-03-08/;
2) С031202 Сільця Млинівські-/М-19/;
3) С031207 Витень-Вишеньки;
4) С031210 Вишеньки-Височне-Береза-Хлібове;
5) С031211 Дуби-Височне;
6) С031212 Годинь - /Т-03-04/;
7) С031216 Великий Острів-Вижичне;
8) С031219 Жиричі-Здомишель;
9) С031220 Заліси-Краска-Лютка-Дубечне;
10) С031221 Краска –Яревище;
11) С031222 Долина - Млинове Порохно;
12) С031223 Здомишель - Сеньки –Шменьки;
13) С031224 /М-19/ - Сільце;
14) С031240 Кортеліси–Запоківне;
15) С031242 /Т-03-04/ - Доманове;
16) С031243 /М-19/ - Старостине – Прохід.

Всі ці дороги місцевого значення, як обласні, так і районні, перебувають на балансі Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області і фінансуються за рахунок коштів державного бюджету. Можливе також співфінансування проведення їх ремонту за рахунок коштів місцевих бюджетів.
Підрядні організації для виконання робіт по ремонту і експлуатаційному утриманню автомобільних  доріг загального користування місцевого значення визначаються за результатами проведення тендерних процедур.
Службою місцевих автомобільних доріг у Волинській області укладено договір від 07.10.2020 року №87-е/20 із підрядною організацією Приватним акціонерним товариством «Ковельське шляхо-будівельне управління №63» на надання послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території колишнього Ратнівського району, в тому числі, і на території Ратнівської селищної ради. Загальна сума договору становить 3,6 млн грн. Роботи по експлуатаційному утриманню на умовах субпідряду виконує філія «Старовижівськийавтодор» ДП «Волинський облавтодор».
Вулиці і дороги у населених пунктах громади перебувають у комунальній власностіРатнівської селищної ради. Роботи по їх ремонту та експлуатаційному утриманню фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету селищної ради, із можливим залученням коштів субвенції з державного бюджету, а також інших джерел незаборонених законом. Експлуатаційне утримання комунальних вулиць і доріг у населених пунктах Ратнівської селищної ради здійснюється Ратнівським виробничим управлінням житлово-комунального господарства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь