Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про необхідність укладення договору про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів

Дата: 15.04.2021 11:40
Кількість переглядів: 769

Фото без опису

Відповідно до частини 2 статті 35 -1 ЗУ «Про відходи» Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.
Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 17 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» громадяни зобов’язані дотримуватись правил благоустрою територій населених пунктів.
Згідно з частиною 1 статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.
Таким чином, відсутність у фізичної особи, юридичної особи, підприємця договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території населених пунктів тягне за собою адміністративну відповідальність.
При виявленні фактів порушення Правил благоустрою території населених пунктів  уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких порушників буде притягнуто адміністративної відповідальності.
Відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн.) до вісімдесяти (1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти (850 грн.)  до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Додатково інформуємо, договір про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів можна укласти в приміщенні Ратнівського ВУЖКГ за адресою смт Ратне, вул. Нова 94а, контактні тел.2-14-07, або з іншим надавачем послуг. 
У випадку не підписання Вами договору про вивезення побутових відходів з надавачем послуги ви будете притягнуті до адміністративної відповідальності відповідно до статті 42 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” та статті 152 кодексу України про адміністративні правопорушення.
Коментар – сім’я із двох осіб за 12 місяців за вивіз ТПВ заплатить 255,12 грн., штраф мінімальний за не укладення договору становить 340 грн.
Вартість вивезення 1м3 ТПВ Ратнівським ВУЖКГ для підприємств, організацій, суб’єктів господарювання, становить 106,30 грн/м3, вартість вивезення ТПВ для приватних домогосподарств становить 10,63 грн на одну особу в місяць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь