Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Легалізація найманої праці – стабільні трудові відносини

Дата: 14.05.2021 15:49
Кількість переглядів: 1233

Фото без опису

Сьогодні в селищі Ратне розпочала роботу робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Ратнівської селищної ради, яка спрямована на попередження фактів нелегального використання найманої праці та мінімізації ризиків отримання заробітної плати в «конверті», в якій взяв участь заступник селищного голови Сергій Ковч.
Проблема легалізації праці залишається актуальною сьогодні. Отримуючи заробітну плату в «конвертах», працівник не отримує основної та додаткових відпусток, не оплачується лікарняний листок, відсутні гарантії дотримання норм робочого часу та пенсійного забезпечення в майбутньому. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівник отримує ризики, пов’язані із недотриманням трудового законодавства. 
Легалізація зайнятості знаходиться на спільному контролі державних органів. Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Ратніської селищної ради надалі будуть щотижня проводиться рейди щодо виявлення неоформлених працівників. 
Під час перевірки проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями та найманими працівниками щодо дотримання законодавства про працю, зокрема легалізації робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень.
Нагадуємо роботодавцям, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин є порушенням законодавства про працю та карається чималими штрафами!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь