Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Люди хочуть референдуму із земельного питання

Дата: 12.05.2021 08:20
Кількість переглядів: 841

Точка зору
Фото без опису
Цими днями соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати дослідження «Ставлення українців до запровадження ринку землі», яке проводилося наприкінці квітня. Підсумки опитування абсолютно однозначні – більш як 77% громадян вважають, що доля українських чорноземів має вирішуватися на всенародному референдумі.
На мою думку, такі результати опитування українських громадян не випадкові. Адже навіть у нинішніх непростих економічних умовах аграрна галузь є стратегічно важливою для держави, бо не тільки забезпечує українців продуктами харчування, стабільно нарощуючи виробництво продукції, а й дає чималі фінансові надходження для державного бюджету.
Після внесення парламентською більшістю змін до Земельного кодексу під тиском міжнародних спекулянтів та вітчизняних олігархів з 1 липня розпочнеться тотальний і безконтрольний дерибан української сільськогосподарської землі під гаслом, що кожен громадянин, який опинився у скруті, зможе продати свій пай та отримати за нього вкрай мізерну, порівняно з іншими країнами, плату. Але чи вдасться розширити свої угіддя українським аграріям, які хочуть господарювати на своїй землі? Переконаний – ні, бо в нинішніх умовах це буде змагання грошей, великого вітчизняного та іноземного капіталу, вистояти перед яким нашому фермеру, малому чи середньому агровиробнику буде не під силу. 
Переконаний: рішення про те, як розпорядитися національним багатством, дозволити чи відкласти вільну купівлю та продаж землі, має ухвалювати лише її законний власник – український народ. Щоб визначити волю народу, є єдиний спосіб – загальнонаціональний референдум. «Батьківщина» разом із українськими аграріями, фермерами ініціює проведення всеукраїнського референдуму щодо відкриття земельного ринку. 22 травня відбудуться всеукраїнські збори ініціативної групи, яка готова взятися за організацію опитування.
Земля – це стратегічний ресурс, який годуватиме нашу націю упродовж мільйонів років. За неї боролися українські патріоти колись і нині відстоюють ціною власного життя. Відстоїмо її зараз – збережемо нашу волю і незалежність.


Володимир Ярмошук,
депутат Ратнівської селищної ради (фракція «Батьківщина»). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь