Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Енергоефективність громад: досвід, проблеми і перспективи»

Дата: 28.05.2021 19:16
Кількість переглядів: 658

Фото без опису

27 травня Ратнівський селищний голова Віталій Бірук та начальник управління гуманітарної політики селищної ради Віра Чернуха взяли участь у нараді-семінарі на тему «Енергоефективність громад: досвід, проблеми і перспективи» на базі Дубівської сільської ради.

Програма наради-семінару була надзвичайно насиченою і цікавою. Учасники відвідали ряд закладів громади. Серед них – Центр культури та дозвілля села Дубове, Дубівський заклад дошкільної освіти «Дзвіночок», ОНЗ «Дубівська ЗОШ І-ІІІ ст. Дубівської сільської ради Ковельського району Волинської області», новозбудоване приміщення Дубівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Облапський ліцей Дубівської сільської ради, Бахівська ЗОШ І-ІІ ст. – філія ОНЗ «Дубівська ЗОШ І-ІІІ ст. Дубівської сільської ради Ковельського району Волинської області», НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» с. Вербка Дубівської сільської ради Ковельського району Волинської області,а також сонячні станції та завод з виготовлення пілетів.

Учасники наради були приємно вражені обсягами здійснених у населених пунктах громади заходів з тепломодернізації закладів, впровадження енергозберігаючих технологій.

Дубівський сільський голова Роман Троцюк ділився з колегами досвідом роботи як під час огляду об’єктів, так як і на підсумковому пленарному засіданні, яке провела голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен за участі голови Ковельської районної ради В'ячеслава Шворака та керівників структурних підрозділів Ковельської районної державної адміністрації.

Учасники наради обговорили актуальні та найбільш болючі питання життєдіяльності громад, серед яких залучення додаткових джерел фінансування для реалізації важливих проектів. Віталій Іванович поділився ініціативою можливості створення служби у справах дітей, відділу містобудування та архітектури на основі угод територіальних громад про співпрацю. Його пропозиція отримала схвальні відгуки колег.

Загалом, всі учасники наради відмітили позитивний досвід Дубівської ОТГ та зазначили, що з періоду об’єднання у 2017 році громада на чолі з активним, дієвим, ініціативним керівником змогла у повній мірі скористатись як перевагами добровільного об’єднання у вигляді підтримки держави, так і задіяти внутрішні ресурси, найцінніший з яких – підтримка і розуміння громадою необхідності змін і спільного вирішення проблем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь