Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча поїздка в заклади та установи Ратнівської громади

Дата: 25.06.2021 14:46
Кількість переглядів: 1918

Фото без опису

24 червня селищний голова Віталій Бірук спільно з заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Оленою Антонюк, начальником управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради Вірою Чернухою, начальником фінансового відділу Людмилою Ковч, в.о. директора КП “Ратнівський центр ПМД” Людмилою Терещук, заступником начальника управління – начальником відділу освіти управління гуманітарної політики Тетяною Данилюк та депутатським корпусом Ратнівської селищної ради здійснили робочу поїздку в заклади та установи Ратнівської громади з метою ознайомлення з ходом поточних ремонтних робіт закладів освіти до нового навчального року, роботою закладів охорони здоров’я та дозвілля, спілкування з колективами.
Першочергово відвідали ЗОШ села Краска, знаючи їхню проблематику. Зустрілися з директором закладу освіти, педагогами  та ініціативною групою батьків. Відбулася конструктивна, ділова розмова щодо подальшого існування закладу. Батьків цікавило підвезення їх дітей на навчання до НВК села Здомишель, забезпечення супроводу дітей, та формами організації дозвілля молодших школярів в період очікування зворотного підвезення.
Разом з тим, селищний голова закцентував увагу батьків, що їх діти 10-11класів відвідують загальноосвітню школу І-ІІІ ступеня с. Дубечне, сусідньої громади, а отже і фінансування на цих дітей виділяється на Дубеченську громаду.
В селі Здомишель  учасники поїздки відвідали ФАП, який потребує ремонту приміщення та системи опалення. Також відвідали будинок культури-філію села Здомишель КЗ «Центр культури і дозвілля» Ратнівської селищної ради. Головною проблемою будинку культури є перекриття даху. У НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» села Здомишель оглянули спортивний зал, який теж потребує ремонту та встановлення вентиляційної системи. Заклад потребує тепломодернізації приміщення. Вирішується питання заміни твердопаливного котла.
Наступним візитом було село Комарове. Відвідали заклад освіти, поспілкувалися з педагогами та батьками. Обговорили питання підвезення учнів та фінансування освітнього закладу.
Робоча поїздка продовжилась в село Конище. Відвідали НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня-дитячий садок» села Конище, оглянули котельню дошкільного відділення, де заплановано заміну твердопаливного котла. Приміщення школи, єдине в громаді, тепломодернізоване за рахунок грандових коштів за програмою Кусаноне в рамках співпраці між урядами України та Японії за програмою «Людської безпеки».
В селі Прохід відвідали дошкільне відділення, в якому буде замінено 7 вікон на металопластикові. В закладі освіти оглянули спортивний зал, який потребує заміни підлоги та встановлення системи вентиляції. В шкільній їдальні заплановано заміну вікон на сучасні. Також відвідали будинок культури - філію села Прохід КЗ «Центр культури і дозвілля» Ратнівської селищної ради, в якому відсутнє опалення. Дане питання стоїть на контролі у селищного голови. Відвідали ФАП.
Кінцевою зупинкою було село Жиричі. Оглянули будинок культури-філію села Жиричі КЗ «Центр культури і дозвілля» Ратнівської селищної ради, Жиричівську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини, НВК  села Жиричі. Головними проблемами освітнього закладу є наявність грибка на другому поверсі та необхідність його виведення, тепломодернізація приміщення закладу та перекриття даху. Разом з тим, на особливому контролі стоїть відкриття реконструйованого дошкільного відділення, яке теж потребує додаткового фінансування на придбання кухонного посуду, постільної білизни, килимків.
Робоча група звернула увагу і була приємно вражена тим, що староста Сергій Вашестюк спільно з приватними підприємцями закупив шість пластикових контейнерів для сортування сміття.
Як результат робочої поїздки - потреба у коштах для вирішення проблем закладів та установ Ратнівської селищної ради, які відвідали протягом дня.
Селищний голова  акцентував увагу депутатів, що  необхідні кошти потрібно обов’язково віднайти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь