Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перевірка стану готовності закладів та установ освіти Ратнівської селищної ради до нового 2021-2022 навчального року

Дата: 20.08.2021 08:17
Кількість переглядів: 1507

17-18 серпня 2021 року на виконання розпорядження Ратнівського селищного голови від 03 серпня 2021 року № 31 «Про перевірку стану готовності закладів та установ освіти Ратнівської селищної ради до нового 2021-2022 навчального року» комісією здійснено об’їзд закладів та установ освіти Ратнівської селищної ради.
Протягом двох днів проведено огляд всіх закладів дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти. В ході об’їзду обстежено готовність закладів та установ освіти громади до нового навчального року та роботи в опалювальний період.
 В рамках підготовки до нового навчального року Людмила Дейнека, начальник відділу Ратнівського управління Головного управління Держпроживслужби у Волинській області, перевірила санітарний стан харчоблоків та забезпечення технологічним обладнанням, меблями, посудом тощо.
У всіх закладах загальної середньої освіти проведені косметичні ремонти класних кімнат, харчоблоків, їдалень, спортивних залів. Особлива увага приділена питанням облаштування перших класів, відповідно до вимог «Нової української школи». Для матеріального забезпечення початкових класів із освітньої субвенції з державного бюджету, місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти НУШ у 2021 році було виділено 1 182 823 грн, а саме:

  • 327 888 грн– підвищення кваліфікації вчителів, вчителів-асистентів;
  • 198 203 грн – придбання засобів навчання та обладнання для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками відповідно до Концепції НУШ;
  • 305 547 грн – придбання сучасних меблів для НУШ;
  • 351 185 грн – придбання комп’ютерного обладнання.

Співфінансування з місцевого бюджету (10%) – 95 020 грн.
З урахуванням потреб та можливостей дітей з особливими освітніми потребами в закладах створено безперешкодний доступ для здобувачів освіти з інвалідністю.
З метою підготовки до нового 2021-2022 навчального року в закладах дошкільної освіти також проведена велика робота по створенню комфортних умов для дошкільнят. Крім того, що кімнати (спортивна зала, ігрова, спальні, санітарні) оснащені всім необхідним матеріально-технічним, дидактичним, іграшковим матеріалами, вихователі цікаво та яскраво їх оформили.
Слід зазначити, що працівники освітніх закладів, дитячих садочків та батьківська громада доклала максимум зусиль, щоб створити безпечні, комфортні умови для навчання та виховання школярів та дошкільнят. Кожен заклад має свій індивідуальний дизайн і належний рівень підготовки для реалізації освітнього процесу. Стіни, стелі кімнат різних тонів створюють атмосферу затишку, спокою.  Коридори та рекреації  виглядають стильно та креативно, пристосовані для активного відпочинку дітей.
Відповідно до рекомендацій Головного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів у закладах та установах освіти в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 усі заклади та установи освіти Ратнівської селищної ради забезпечені антисептиками, дезінфікуючими засобами, безконтактними термометрами.
За результатами перевірки стану готовності закладів та установ освіти Ратнівської селищної ради до нового 2021-2022 навчального року комісія зазначила, що освітні заклади готові, крім НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Гірники, де ремонтні роботи тільки розпочато. 



Коментарі:

Олександр Ковч
2021-08-20 21:36:15

Схоже, авторів цього допису хтось увів в оману. Ремонтні роботи у НВК с. Гірники завершено. НВК готовий до прийому учнів.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь