Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Капітальний ремонт каналів внутрішньогосподарської мережі

Дата: 26.08.2021 17:34
Кількість переглядів: 1107

Фото без опису

Питання очистки каналів завжди актуальне та одне із болючих для багатьох. У Ратнівській громаді, а саме в селі Здомишель, ця тема починає зрушуватись «з мертвої точки», оскільки на засіданні виконавчого комітету Ратнівської селищної ради від 18 червня 2021 року було затверджено проєктно-кошторисну документацію за робочим проєктом «Капітальний ремонт каналів внутрішньогосподарської мережі К-16-1, К-16-2, К-16-3, К-16-4, К-17, К-18-1 Прип’ятської осушувальної системи на території с. Здомишель Ратнівської селищної ради Ковельського району. До того ж сьогодні за результатами тендеру підписано договір із виконавцем робіт ПП «Західводбуд», яке зареєстроване та є платником податків Ратнівської селищної ради.

Крім того 26 серпня відбулась виїзна робоча зустріч селищного голови Віталія Бірука за участю старости Людмили Чернусь, голови комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, земельних відносин та екології Віктора Баранчука, директора НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с. Здомишель Анатолія Омелька та директора ПП «Західводбуд» В’ячеслава Лавренюка.

Під час об’їзду каналів очільник громади зазначив: «Відсутність достатнього фінансового ресурсу можливостей селищного бюджету змушує нас шукати інші варіанти залучення коштів. Таким варіантом для нашої громади стала співпраця з Волинською обласною радою, яка виділила кошти у сумі 544 тисячі за Регіональною екологічною програмою «Екологія 2016-2022». Також депутатами селищної ради затверджено програму «Екологія на території Ратнівської селищної ради на 2021 – 2024 роки» від 10 серпня 2021 року, за якою з загального фонду бюджету Ратнівської селищної територіальної громади виділено 124 400 гривень та з спеціального фонду охорони навколишнього середовища – 109 120 гривень».

Тепер – етап практичної реалізації: розчистка від намулу з одночасним поглибленням каналів та підвищення їх пропускної здатності, покращення водно-фізичних властивостей ґрунтів та недопущення підтоплення прилеглої території села Здомишель, який розпочнеться з каналів К-16-3, К-16-4, К-17 вже з наступного тижня.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь