Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Серпнева конференція працівників освіти

Дата: 31.08.2021 09:51
Кількість переглядів: 907

Фото без опису

Серпнева конференція працівників освіти
Ратнівської селищної ради
Традиційно освітянська спільнота перед початком нового навчального року зустрічається на серпневій конференції, яка дає змогу вмотивовуватись новими ідеями, змоделювати успішний формат реалізації реформи «Нової української школи» та ділитися власними напрацюваннями.  Цьогоріч захід відбувся 30 серпня у залі засідань Ратнівської селищної ради на тему: «Якісна освіта – запорука успішного розвитку громади».
Участь у серпневій конференції взяли: селищний голова Віталій Бірук; заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Антонюк; начальник управління гуманітарної політики Віра Чернуха; заступник начальника управління - начальник відділу освіти Тетяна Данилюк; головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Волинській області Світлана Андрійчук; голова об’єднаної організації профспілки працівників освіти Валентина Дейнека; працівники відділу освіти управління гуманітарної політики; керівники закладів та установ освіти Ратнівської селищної ради; заступники директорів з навчально-виховної роботи; голови профспілкових комітетів; інші педагогічні працівники.
З доповіддю «Якісна освіта – запорука успішного розвитку громади» виступила Тетяна Данилюк, заступник начальника управління - начальник відділу освіти (доповідь додається).
З вітальним словом до присутніх звернувся Віталій Бірук, Ратнівський селищний голова. Він розповів про основну проблематику освіти в громаді та шляхи її вирішення. Наголосив, що освіта – одна із найбільших галузей нашої молодої громади. Зміни в освіті в умовах реформування є болісними, проте неминучими. Тому потрібно економно використовувати матеріальні ресурси, щоб зберегти, покращити матеріально-технічну базу закладів освіти та установ Ратнівської селищної ради». Свій виступ Віталій Бірук завершив побажаннями усім терпіння і благополуччя, розумних та справедливих рішень для розвитку освіти в нашій громаді.
Також приємним моментам стали нагородження:
-    управління гуманітарної політики Ратнівнівської селищної ради було нагороджено подякою управління освіти і науки облдержадміністрації за результатами участі педагогів у виставці XXVI обласній виставці дидактичних і методичних матеріалів  «Творчі сходинки педагогів Волині» та грамотою управління освіти і науки облдержадміністрації за зайняте ІІІ місце за підсумками роботи закладів освіти з художньо-естетичного виховання учнівської молоді;
-    за результатами роботи у 2020-2021 році Почесними грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації нагороджено Тимощук О.В., вчителя початкових класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія імені Василя Газіна» смт Ратне та Арсенюка Ю.П., вчителя трудового навчання НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Гірники;
-    Антонюк Н.В., директора Ратнівського центру дитячої та юнацької творчості, нагороджено Подякою національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України;
-    за результатами Спортивних ігор школярів Ратнівського району у 2020 році за зайняте перше місце дипломом управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради і кубком нагороджено НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Гірники, за друге місце дипломом управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради ЗОШ І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне імені Миколи Заліпи.
 Віра Чернуха, начальник управління гуманітарної політики Равтнівської селищної ради, наголосила на завданнях, які стоять перед освітянами, а саме: оптимізації закладів освіти, створенні опорних шкіл та ліцею. Акцентувала увагу присутніх на викликах в галузі освіти у 2021-2022 навчальному році та шляхах їх вирішення.
Катерина Власюк, директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія»   смт Ратне ім. Газіна, голова постійної комісії з питань освіти, культури, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, дотримання регламенту, законності, правопорядку, боротьби зі злочинністю та у справах сім’ї, молоді та спорту, розповіла про стратегічні пріоритети розвитку освіти громади в умовах децентралізації.
З інформацією про роботу та проблеми НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня» с. Комарове виступила директор закладу освіти Валентина Осійчук.
Світлана Теребуха, заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне імені Миколи Заліпи, розповіла про розбудову внутрішньої системи якості освіти закладу.
Микола Капітула, в.о. директора Міжшкільного ресурсного центру Ратнівської селищної ради, акцентував увагу на перспективах розвитку та послугах, які буде надавати Міжшкільний ресурсний центр. 
Про розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти, оновлену «Абетку для директора», зовнішнє оцінювання закладів освіти й діджиталізацію сфери освіти, зокрема використання інформаційної системи EvaluEd, сертифікацію вчителів та консолідацію зусиль задля якісної освіти розповіла присутнім Світлана Андрійчук, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Волинській області. Директору НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок»       с. Жиричі було вручено «Абетку для директора».
Олена Антонюк, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів, подякувала усім учасникам за роботу і побажала успішного 2021-2022 навчального року та побільше позитивних результатів.
 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь