Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо вчинення нотаріальних дій за місцем проживання

Дата: 01.10.2021 15:29
Кількість переглядів: 597

Фото без опису

На підставі наказу Міністерства юстиції України від 09.03.2021 № 888/5 ліквідовано Ратнівську державну нотаріальну контору Волинської області (24.09.2021 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи).
Архів ліквідованої державної нотаріальної контори передано на зберігання до Волинського обласного державного нотаріального архіву, який знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 67, тел. (0332) 78-47-96.
Водночас зауважуємо, вчинення нотаріальних дій в Україні, відповідно до частини другої статті 1 Закону України «Про нотаріат», покладається на нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах (державні нотаріуси) або займаються приватною нотаріальною діяльністю (приватні нотаріуси).
Окремо звертаємо Вашу увагу, з метою приведення у відповідність до Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів» назв нотаріальних округів, наказом Міністерства юстиції України від 07.06.2021 № 2040/5 затверджено Перелік нотаріальних округів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
Згідно статті 13-1 Закону України «Про нотаріат» нотаріальний округ — територіальна одиниця, в межах якої нотаріус здійснює нотаріальну діяльність і в межах якого знаходиться державна нотаріальна контора, в якій працює державний нотаріус, або робоче місце (контора) приватного нотаріуса значаються відповідно до адміністративно-територіального устрою України.
В результаті зміни адміністративно-територіального устрою України та меж нотаріальних округів для громадян стало можливим звертатись за вчиненням нотаріальних дій до будь-якої державної нотаріальної контори або приватного нотаріуса в межах новоутворених нотаріальних округів.
Таким чином, за оформленням спадкових прав, заведених Ратнівською державною нотаріальною конторою Волинської області, а також за вчиненням будь-яких інших нотаріальних дій мешканці смт Ратне можуть звернутись до будь-якого приватного або державного нотаріусів Ковельського районного нотаріального округу Волинської області:

  • Ковельська державна нотаріальна контора Волинської області: м. Ковель, вул. Незалежності, 101, тел. (03352) 5-94-34;
  • Старовижівська державна нотаріальна контора Волинської області: смт Стара Вижівка, вул. Незалежності, 58, тел. (03346) 2-15-92;

Приватні нотаріуси, робочі місця яких розміщено на території Ковельського району Волинської області (адреси та номера телефонів наявні на офіційному веб-сайті Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь