Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо вчинення нотаріальних дій за місцем проживання

Дата: 01.10.2021 15:29
Кількість переглядів: 611

Фото без опису

На підставі наказу Міністерства юстиції України від 09.03.2021 № 888/5 ліквідовано Ратнівську державну нотаріальну контору Волинської області (24.09.2021 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи).
Архів ліквідованої державної нотаріальної контори передано на зберігання до Волинського обласного державного нотаріального архіву, який знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 67, тел. (0332) 78-47-96.
Водночас зауважуємо, вчинення нотаріальних дій в Україні, відповідно до частини другої статті 1 Закону України «Про нотаріат», покладається на нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах (державні нотаріуси) або займаються приватною нотаріальною діяльністю (приватні нотаріуси).
Окремо звертаємо Вашу увагу, з метою приведення у відповідність до Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів» назв нотаріальних округів, наказом Міністерства юстиції України від 07.06.2021 № 2040/5 затверджено Перелік нотаріальних округів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
Згідно статті 13-1 Закону України «Про нотаріат» нотаріальний округ — територіальна одиниця, в межах якої нотаріус здійснює нотаріальну діяльність і в межах якого знаходиться державна нотаріальна контора, в якій працює державний нотаріус, або робоче місце (контора) приватного нотаріуса значаються відповідно до адміністративно-територіального устрою України.
В результаті зміни адміністративно-територіального устрою України та меж нотаріальних округів для громадян стало можливим звертатись за вчиненням нотаріальних дій до будь-якої державної нотаріальної контори або приватного нотаріуса в межах новоутворених нотаріальних округів.
Таким чином, за оформленням спадкових прав, заведених Ратнівською державною нотаріальною конторою Волинської області, а також за вчиненням будь-яких інших нотаріальних дій мешканці смт Ратне можуть звернутись до будь-якого приватного або державного нотаріусів Ковельського районного нотаріального округу Волинської області:

  • Ковельська державна нотаріальна контора Волинської області: м. Ковель, вул. Незалежності, 101, тел. (03352) 5-94-34;
  • Старовижівська державна нотаріальна контора Волинської області: смт Стара Вижівка, вул. Незалежності, 58, тел. (03346) 2-15-92;

Приватні нотаріуси, робочі місця яких розміщено на території Ковельського району Волинської області (адреси та номера телефонів наявні на офіційному веб-сайті Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь