Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч із представниками проекту «Мережа пам’яті»

Дата: 08.10.2021 09:33
Кількість переглядів: 660

Фото без опису

7 жовтня на Ратнівщині побувала представниця міжнародного фонду Меморіал убитим євреям Європи, наукова співробітниця проекту «Мережа пам’яті» Олександра Врублевська з Берліну та партнери фонду – голова Волинської обласної організації пам’яток історії та культури Оксана Сущук, представник громадської організації «Інша освіта» Тарас Грицюк та голова релігійної єврейської громади м. Вінниця Леонід Волошин. Вони зустрілися з керівництвом Ратнівської селищної ради та представниками громадськості, зокрема, із сіл Кортеліси та Прохід.    
Олександра Врублевська розповіла запрошеним про діяльність фонду по увічненню пам’яті жертв масових розстрілів єврейського населення під час Другої світової війни. В рамках проєкту «Захистимо пам’ять» по Україні облаштовано могили та збудовано пам’ятники жертвам Голокосту у 20 різних місцях, у тому числі Меморіал жертвам Голокосту біля села Прохід Ратнівської об’єднаної територіальної громади, де поховано близько 1300 євреїв, жителів Ратного та його околиць. Пані Олександра звернулася із проханням до присутніх продовжити роботу по вшануванню пам’яті всіх жертв німецького нацизму. Тарас Грицюк зупинився на історичних аспектах Голокосту та можливих формах співпраці по вшануванню загиблих.
Оксана Сущук звернула увагу на те, що в нас крім історичних пам’яток є ще й чудова природа, особливо, озера, які можуть бути привабливі для туристів. Вона подякувала за роботу вчителю історії НВК с. Прохід Анатолію Мартинюку, якому за згодою всіх присутніх запропонували бути координатором проєкту в громаді. 
Голова Ратнівської селищної ради Віталій Бірук висловив готовність до співпраці та нагадав, що на Ратнівщині є історичні місця національного значення, зокрема, Кортеліський меморіальний комплекс та історичний музей. Поряд із меморіалом біля села Прохід вони можуть бути цікаві для багатьох людей і є важливими об’єктами для розвитку туризму.

Сектор культури Управління гуманітарної політики Виконавчого комітету селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь