Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Нашому роду – нема переводу»

Дата: 17.10.2021 09:48
Кількість переглядів: 1807

Фото без опису

Коли з дерев тихо опадає пожовкле листя, яке так приємно шелестить під ногами, закінчуються польові роботи, натруджені жиричани нарешті мають час перепочити і розслабитись. То ж, 14 жовтня, за доброю традицією, у велике православне свято Покрови Пресвятої Богородиці, вся дружня родина села Жиричі згуртувалася на святкуванні Дня села та престольного празника храму. Саме в цей день з'їхалися до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей. Дійство вперше відбувалося у новому форматі – у складі Ратнівської селищної ради. 

Розпочалися заходи вранці із Церковного Богослужіння в храмі Покрови Пресвятої Богородиці та трапези. А о 16-тій годині на території Будинку культури-філії  відбулося урочисте відкриття свята. До святкового дійства підійшли з творчістю. Готувалися серйозно. Адже таке видовище у селян буває практично раз на рік. У фойє Будинку культури була представлена виставка «Козацькому роду – нема переводу», яку підготувала бібліотекар Лідія Кондратюк. Також перед початком концерту у фойє грав духовий оркестр учнів дитячої музичної школи-філії (керівник Ігор Фідчук), створюючи піднесений настрій у гостей. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали і тих, хто народився цього річ в селі, і хто став на весільний рушник, озвучили і найдосвідченішу сімейну пару і найстаршого жителя села. Приємно вразила велика кількість присутніх в глядацькій залі, ніде яблуку було впасти. 

Для маленьких мешканців працювала дитяча  локація: батути, іграшки, солодка вата і попкорн. 

Теплі побажання успіхів у всіх справах, родинних радощів, подальшого розвитку села прозвучали з вуст Ратнівського селищного голови Віталія Бірука. «Бажаю вам миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій. Ми разом з вами будемо прикладати максимум зусиль, щоб ваше село розвивалося, оновлювалося і змінювалося на краще, зростав його економічний і культурний потенціал», – зазначив очільник громади.

Багато добрих слів про земляків сказав господар села, староста Вашестюк Сергій Петрович. Розповів, чим сьогодні живуть Жиричі, які позитивні зміни відбулись за останній рік, побажав селу розквіту, жителям міцного здоров’я та добробуту.

Приємно, що під час проведення свята жителів села було нагороджено подарунками в різних номінаціях: 

«Гордість медицини» (Соботович Лідія Іванівна), «Гордість педагогічної ниви» (Клименко Ніна Олександрівна), «Сільський активіст» (Семенюк Ніна Андронівна), «Взірець служіння Богу і людині» (отець Михайло Трохимович Кобець), «Своє життя дарую дітям» (матушка Катерина Вікторівна Фіщук), «Привітність і людяність» (Ковальчук Валентина Антонівна).

Жиричі славляться своїми вокалістами, танцюристами, гумористами і читцями, то ж концертна програма була наповнена виступами місцевих зірок: жіночого вокального колективу «Гармонія» (кер. Кіпень Софія), танцювального колективу «Акварелі» (кер. Юлія Фіщук), чоловічого вокального колективу «Сузір’я» (кер. Анатолій Хомич), вокального дуету «Течія». Присутніх вразило чуттєве виконання пісні солістки Жиричівського будинку культури-філії Жолоб Юлії. Якісним фольклорним співом порадували родинний ансамбль «Перлина» та сімейний квартет «Горлиця» (кер. Юлія Фіщук). Гаряче аплодували глядачі найменшим учасникам - молодіжному вокальному ансамблю «Барвограй». Гарного настрою додали гумористична сценка «Дві куми на дієті» та гумор від Мороза Олексія. До концертної програми зі своїми вітаннями та яскравим виступом також долучилось народне аматорське жіноче вокальне тріо КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради. Всі намагалися показати свої найкращі таланти та дарувати присутнім своє тепло й посмішки. Підсумовуючи, можна сказати, що концерт відбувся на досить високому рівні і став значною культурно-мистецькою подією у селі. 

Після урочистої частини всіх чекали розіграш лотереї (суперприз – мікрохвильова піч) і запальна дискотека. Під кінець свята над селом осяяв незвичайної краси феєрверк.

Щасливі, усміхнені обличчя дітей та дорослих красномовніше слів говорять про те, що свято сподобалося кожному. Тож, нехай процвітає село Жиричі, така яскрава та мальовнича частинка Ратнівської громади.

Леся Гаврилюк, КЗ "Центр культури та дозвілля"



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь