Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча група з діяльності деревообробних підприємств та можливого завдання шкоди навколишньому природному середовищу та здоров’ю населення

Дата: 25.11.2021 14:32
Кількість переглядів: 998

25 листопада заступник Ратнівського селищного голови Сергій Ковч взяв участь у роботі тимчасової робочої групи у складі:

  • Боць І.В. – головного спеціаліста відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку Ковельської районної державної адміністрації
  • Кралюка О.О. – начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області
  • Дейнеки Л.М. – начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ратнівського управління ГУ ДПСС у Волинській області
  • Туся І.Г. – радника голови Ковельської районної ради
  • Ковча С.П. – заступника Ратнівського селищного голови

Фото без опису

На підставі колективної заяви жителів вулиць Княгині Ольги, Серпневої, Механізаторів, Короленка смт Ратне від 13.11.2021 року, яка надійшла до Ковельської райдержадміністрації та зареєстрована за № Ко-451 від 16.11.2021 року щодо діяльності деревообробних підприємств, можливого завдання шкоди навколишньому природному середовищу та здоров’ю населення проведено обстеження діяльності ТзОВ «Спільний ліс», ТзОВ «Волиньліспром», МПП «Профіт» встановлено: 

  • ТзОВ «Спільний ліс», яке знаходиться за адресою смт Ратне, вул. Серпнева, 14, відповідно до наказу директора від 11.10.2021 року № 42/1 зупинило свою роботу та оголосило простій на період з 11.10.2021 року до моменту отримання сировини на підприємство. На момент перевірки технологічне обладнання відключене, обслуговуючий персонал відсутній. Ознак роботи технологічного обладнання таких як наявність сировини, відходів переробки тощо відсутні. Стан та перелік наявного деревообробного обладнання відповідає вимогам проекту інвентаризації викидів джерел забруднення. Котел «Kalvis» 1250 кВт розхолоджений, запірно-регулююча арматура закрита. Порушень наведених у колективній скарзі щодо діяльності підприємства не виявлено.
  • ТзОВ «Волиньліспром», МПП «Профіт» знаходяться на одному виробничому майданчику за адресою смт Ратне, вул. Серпнева, 16.  При обстеженні котельні виявлено недотримання режимів експлуатації котла, що призводить до збільшення викидів в атмосферу на стадії чергового завантаження теплоносія (тирси). Вентиляційна система потребує вдосконалення у відповідності до виробничих потреб, що унеможливить потрапляння відходів деревообробки (тирси) у навколишнє природне середовище. Керівництвом підприємства взято зобов’язання щодо вжиття оперативних заходів для недопущення можливих повторних порушень. В дозвільних документах на викиди вимоги до санітарно-захисної зони враховані.

За висновками робочої групи встановлено наступне: 
Ковельській районній державній адміністрації підготувати лист керівнику ТзОВ «Волиньліспром» Сарапіну В.О. щодо вжиття оперативних заходів для недопущення можливих повторних порушень виявлених при обстеженні та надання письмової відповіді про проведену роботу.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь