Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Освітні питання на часі: нарада керівників освітніх закладів громади

Дата: 14.01.2022 20:26
Кількість переглядів: 321

Фото без опису

Освітні питання на часі: нарада керівників освітніх закладів громади

В залі засідань Ратнівської селищної ради, 14 січня 2022 року відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти за безпосередньої участі начальника управління гуманітарної політики Віри Чернухи, начальника фінансового відділу Людмили Ковч, заступника начальника управління – начальника відділу освіти управління гуманітарної політики Тетяни Данилюк, інспектора з аналітики та контролю відділу правового та кадрового забезпечення Володимира Ярмошука, а також спеціалістів управління та керівників закладів освіти Ратнівської селищної ради.
Найперше, що було на порядку денному, це – Про розподіл освітньої субвенції на 2022 рік. Віра Чернуха проінформувала присутніх, що при розподілі освітньої субвенції враховуються ряд коефіцієнтів, одним із яких є наповнюваність класів. Наголосила, що зазначена тема є досить болючою, та водночас, досить важливою на сьогодні. Повідомила, що у зв’язку із процесами децентралізації, змінюється і підхід до фінансування галузі освіти. Так, наразі держава розподіляє освітню субвенцію виключно на оплату праці педагогічних працівників. Разом з тим залишок субвенції можна використовувати на покращення матеріально-технічної бази. Натомість, оплата комунальних послуг, а також усі витрати на зарплату техперсоналу закладів освіти беруть на себе місцеві бюджети, так як вони є засновниками освітніх закладів. Здійснила детальний аналіз перевищення фактичних ставок педагогів по відношенню до розрахункових, озвучила розміри освітньої субвенції на 2022 рік (співвідношення) по кожній школі за формулою. Зауважила, що залишки освітньої субвенції поряд з іншими перехідними залишками відповідно до бюджетного кодексу будуть передані на розгляд комісії ради. За висновками і рекомендаціями комісій остаточне рішення буде прийматися на одній із чергових сесій поточного бюджетного року.
На нараді також розглянули й інші, не менш важливі питання. Мова йшла про створення опорних закладів, про організацію харчування у школах громади, про формування звітності, надання якісних освітніх послуг, про результати моніторингу сайтів закладів освіти.
У ході 2-х годинної зустрічі, учасники зібрання обмінялися інформацією та висловили позиції щодо обговорених питань.
По закінченню наради прийняті відповідні рішення.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь