Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Медична реабілітація відновлює здоров’я та працездатність

Дата: 20.01.2022 16:54
Кількість переглядів: 199

Фото без опису

Медична реабілітація в умовах санаторно-курортних закладів допомагає швидше відновити здоров’я та працездатність людини, підвищити рівень якості життя, скоротити терміни тимчасової непрацездатності та знизити рівень інвалідності.
Механізм забезпечення застрахованих осіб лікуванням у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладах після перенесених захворювань і травм визначений Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління ФССУ від 13.07.2017 № 39 (далі – Порядок № 39).
Застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу (за її вибором) відповідно до медичних показів визначеного профілю медичної реабілітації, за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) закладу охорони здоров’я, де вона перебуває на лікуванні.
Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за профілями медичної реабілітації:
-      нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);
-      м’язево-скелетна (підгострий період після ортопедичних та травматологічних операцій, ревматологічні захворювання);
-       кардіо-пульмонарна (підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці, підгострий період захворювання легень, після операцій на легенях);
-      цукровий діабет;
-      реабілітаційне лікування після операцій на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах;
-      реабілітація після операцій на органах зору;
-      реабілітація при порушенні протікання вагітності;
-      медико-психологічна реабілітація учасників АТО.
Особливо слід звернути увагу на важливість проходження медичної реабілітації особами, які перехворіли на COVID-19 та, як наслідок, отримали ускладнення здоров’я на серцево-судинну, нервову системи, органи дихання.
Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров`я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів.
Застрахованій особі на весь час перебування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу надається допомога по тимчасовій непрацездатності.
Впродовж 2021 року 27 працівників нашого краю отримали лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів України за рахунок коштів Фонду після перенесених захворювань і травм.
Із них 26 осіб повністю відновили непрацездатність і одразу приступили до роботи. Показник ефективності реабілітаційного лікування склав 96 відсотків.
Вчасна реабілітація осіб з важкими патологічними станами є одним із головних чинників попередження настання інвалідності та подальшого відновлення і компенсації функцій організму, трудової діяльності.
За роз’ясненнями та консультаціями щодо реабілітаційного лікування застрахованих осіб просимо звертатись до Камінь-Каширського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області за адресою:м.Камінь-Каширський, вул.Волі, 2 каб 413.


Камінь-Каширське відділення управління виконавчої 
дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь