Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Освітні питання обговорювали у Ратнівській селищній раді

Дата: 08.02.2022 19:07
Кількість переглядів: 618

Фото без опису

Ратнівська селищна рада приділяє чи не найбільшу увагу розвитку освітньої галузі у всій багатогранності питань, що є її складовими, адже саме освіта є надважливим аспектом, який відіграє грандіозну роль у сучасному світі. Тому, вирішенню будь-яких освітянських питань передують обговорення, засідання, робочі наради.
З метою подальшої реалізації заходів злагоджених дій і успішних результатів  08 лютого 2022 року в залі засідань Ратнівської селищної ради відбулася нарада керівників закладів та установ освіти за участі селищного голови Віталія Бірука, заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олени Антонюк, начальника управління гуманітарної політики Віри Чернухи, заступника начальника управління – начальника відділу освіти управління гуманітарної політики Тетяни Данилюк, інспектора з аналітики та контролю відділу правового та кадрового забезпечення Володимира Ярмошука, а також спеціалістів управління, керівників закладів та установ освіти Ратнівської селищної ради.
Було розглянуто такі питання:
1.Організація харчування дітей в закладах освіти Ратнівської селищної ради. Виконання норм;
2. Порядок переоформлення та видачі ліцензій на провадження освітньої діяльності;
3. Про створення опорних закладів освіти на території Ратнівської ТГ;
4. Різне.
Про організацію харчування, використання харчових продуктів в закладах освіти, дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів та складання  меню, відповідно до нового Санітарного регламенту, розповіла Тетяна Данилюк, заступник начальника управління – начальник відділу освіти управління гуманітарної політики. Зазначила, що здоров’я здобувачів освіти – одне з пріоритетів нашої держави, харчування дітей повинно бути безпечним, збалансованим та якісним. З цією метою необхідно забезпечити виконання  Постанови КМУ № 305 від 24.03.2021 р «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти» та обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в  їдальнях закладів освіти з 01 січня 2022 року.
Віра Чернуха, начальник управління гуманітарної політики, у своєму виступі наголосила на необхідності дотримання виконавської дисципліни керівниками закладів та установ освіти, раціональному використанні коштів та проінформувала про забезпеченість паливом освітніх закладів. Значну увагу приділила питанню усунення недоліків протипожежної безпеки. Зупинилася на нормативній базі щодо організації харчування в дитячому середовищі, а саме: дотримання санітарно-гігієнічних норм харчування, якості та зберіганні продуктів харчування, маркування продуктів.
На нараді було також порушено питання ліцензування освітніх закладів.
Ліцензування освітньої діяльності - це процедура визнання спроможності юридичної або фізичної особи надавати освітні послуги на певному рівні освіти відповідно до ліцензійних умов. Працівниками управління гуманітарної політики опрацьовано перелік документів, який необхідний для переоформлення та видачі ліцензії у сфері освіти певних рівнів. Ольга Шура, головний спеціаліст з питань освіти відділу освіти управління гуманітарної політики, ознайомила присутніх із пакетом документів, які необхідно підготувати для отримання ліцензії на започаткування провадження освітньої діяльності та поновлення ліцензії, яка була видана ще у 1996 році.
Опісля на нараді відбулося засідання робочої групи з питань вивчення матеріально-технічного забезпечення та фінансового стану мережі закладів освіти громади та перспектив їх розвитку. Розпочала засідання Тетяна Данилюк яка повідомила, що в Ратнівській селищній раді сформувалася ідея і необхідність створення опорних закладів, окреслила  важливі питання, що стосуються розвитку галузі освіти, а саме зупинилася на перспективному плані створення опорних закладів освіти в громаді з майбутніми філіями, аналізі існуючої мережі закладів освіти на відповідних територіях та створенні умов для роботи старшої профільної школи. Ознайомила присутніх з проєктом розпорядження «Про проведення конкурсу на визначення опорних закладів освіти Ратнівської селищної ради», а саме: складом конкурсної комісії, умовами проведення, критеріями оцінювання матеріалів, поданих на конкурс. Віра Миколаївна, начальник управління гуманітарної політики, наголосила, що освіта - це ніщо інакше, як проєктування та моделювання  майбутнього Ратнівської громади. Крок за кроком, хоч поволі і складно, та все ж впевнено і обдумано, керівництво громади робитиме  все необхідне, щоб заклади освіти ставали сучасними, умови праці педагогів комфортнішими, а учні отримували максимум знань. Проєкт розпорядження схвалено та рекомендовано подати селищному голові.
Селищний голова Віталій Бірук долучився до обговорення. Він  порекомендував робочій групі оперативно зібрати перелік шкіл, які планують взяти участь у конкурсі на визначення опорних закладів, щоб залучити кошти на спроможну школу, протипожежну безпеку та оновлення харчоблоків. Акцентував увагу на відповідальності керівників освітніх закладів, проблемі закупівлі та самостійній заготівлі палива.  Віталій Іванович наголосив, що усі зекономлені кошти будуть направлені на тепломодернізацію закладів освіти, адже це одне із пріоритетів Ратнівської селищної ради.
По закінченню обговорення очільник громади долучився  до приємної місії – вручення  нагород за підведеними підсумками Спортивних ігор школярів Ратнівської селищної ради  у 2021 році. Кубок та диплом за зайняте перше місце здобула команда  ліцею №1 смт Ратне ім. В. Газіна, диплом за зайняте друге місце – ЗОШ І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М. Заліпи, диплом за зайняте третє місце – Гірниківський ліцей.
Всі запрошені мали нагоду висловити думки та пропозиції щодо подальшої  роботи освітньої галузі, подолання проблемних питань та утворення опорних шкіл. А наприкінці діалогу з керівниками шкіл дискутували на різні теми.
Учасники заходів у ході спілкування отримали відповіді на запитання, які сприятимуть підвищенню рівня організації освітнього процесу в закладах та установах освіти.
 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь