Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як вакцинувати дитину?

Дата: 24.02.2022 11:24
Кількість переглядів: 184

Фото без опису
Короновірус вражає як дорослих так і дітей. З початку пандемії в Україні було інфіковано понад 150 тисяч дітей  
Якою вакциною дозволено робити щеплення дітям
Щеплення проти коронавірусу дітей віком 12-17 років можлива лише з використанням вакцини Comirnaty, яку спільно розробили німецька компанія BioNTech та її американський партнер Pfizer, наголошується у висновках експертів з НТГЕІ, на які посилається в своєму наказі МОЗ.


 Чому для дітей саме вакцина Pfizer?

Були враховані наявні наукові дослідження і рекомендації ВООЗ щодо ефективності саме цього препарату саме у цій віковій групі. Це не означає, що інші вакцини для дітей неефективні, це означає, що поки що лише BioNTech/Pfizer надав результати свого дослідження, що їхню вакцину можна використовувати дітям.


Кому не можна робити щеплення?
Експерти не радять щеплювати проти коронавірусу дітей, якщо у них є алергічна реакція на компоненти вакцини. Рекомендовано відтермінувати вакцинацію тих дітей, які перенесли дитячий мультисистемний запальний синдром чи міокардит або перикардит після першої дози вакцини Comirnaty, до отримання додаткових наукових даних. Усі протипоказання визначені у документах МОЗ та рекомендаціях НТГЕІ.
 
Куди звертатися, аби щепити дитину проти COVID-19?
Аби щепити свою дитину проти COVID-19, батьки мають звернутися до педіатра чи сімейного лікаря, з яким підписана декларація на обслуговування неповнолітнього, пояснив Центру громадського здоров’я. Для проведення антиковідної вакцинації у дитини мають бути наявні всі щеплення, які відповідають віку. Після обстеження дитини лікар надає дозвіл на вакцинацію і відправляє у кабінет щеплень при дитячій поліклініці чи у центр масової вакцинації. При цьому у дитини не повинно бути протипоказань до вакцинації.
Сертифікат вакцинації для дітей
Так само, як і дорослим, дітям видається сертифікат вакцинації. Міжнародний зразок сертифікату на папері можна взяти в лікаря, або батьки можуть завантажити цифровий сертифікат своєї дитини в особистому кабінеті в додатку   "Дія".
 
Необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу між введенням вакцин проти COVID-19 у випадку необхідності вакцинації  проти інших інфекційних хвороб, за винятком екстреної вакцинації та вакцинації проти грипу, які можна здійснювати безвідносно до часу введення вакцини Comirnaty. 
Нагадаємо, що в Україні дітей віком від 12 років, які мають високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після COVID-19 через супутні хвороби, почали щепити від коронавірусної хвороби вакциною Comirnaty ще в липні. Також зазначаємо що вакцинація дітей до 16 років відбувається за обов’язкової згоди батьків чи опікунів. 
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь