Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги жителів Ратнівської селищної ради!

Дата: 15.03.2022 15:44
Кількість переглядів: 1648

Фото без опису

Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради інформує, що  видалення зелених насаджень у населених пунктах здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 року № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».
Зелені насадження – це дерева, чагарникова, квіткова та трав’яна рослинність природного і штучного походження на визначеній території населеного пункту.
Згідно з вищезгаданою постановою є декілька підстав, коли можна видалити зелені насадженняу межах населеного пункту. Це:
• будівництво об’єкта архітектури;
• знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;
• ліквідація аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;
• відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
• проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;
• досягнення деревом вікової межі;
• провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;
• ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

Якщо громадянин чи юридична особа мають підстави для видалення зелених насаджень, то їм слід звернутися із заявою до органу місцевої влади.
Якщо пошкоджені дерева або кущі (їх частини) потрібно видалити негайно: стан пошкоджених зелених насаджень загрожує життю, здоров’ю громадян, а також майну громадян та/або юридичних осіб (наприклад, порив вітру нахилив дерево над будинком так, що може його пошкодити) – дозвільні документи оформляються після фактично проведених робіт і є доказом їх законності.
Відповідальність за порушення встановлених правил видалення зелених насаджень передбачена ст. 153 КУпАП.
За знищення або пошкодження зелених насаджень без дотримання встановленого порядку в населених пунктах, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об’єктами озеленення, передбачається адміністративна відповідальність у вигляді накладення адміністративного штрафу:
•    на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
•    на посадових осіб або фізичних осіб-підприємців – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходівгромадян.
Окрім, сплати адміністративного штрафу на підприємство органами місцевої влади буде покладено обов’язок відшкодувати усі збитки, нанесені незаконним видаленням зелених насаджень, в тому числі вартість робіт виконаних відповідними організаціями, які можуть бути найнятті для відновлення благоустрою певної території. Розмір таких збитків органу місцевої влади може значно перевищити фактичну відновлювальну вартість зеленого насадження, тому зневаження обов’язком оформити в установленому порядку дозвіл на видалення навіть одного дерева або куща може призвести до неочікуваних наслідків.

Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради вкотре закликає жителів громади дотримуватись вимог чинного законодавства та інших нормативних актів в сфері природоохоронного законодавства та їх екологічних правил.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь