Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Акція «Створюємо ліси разом» - висаджено понад 15000 саджанців сосни та берези

Дата: 13.04.2022 15:05
Кількість переглядів: 711

Фото без опису

Попри умови воєнного стану, в рамках реалізації проєкту Президента України «Зелена країна», за спільної ініціативи Ратнівського селищного голови Віталія Бірука, директора державного підприємства «Ратнівське лісомисливське господарство» Сергія Тишковця, начальника відділу прикордонної служби «Млинове» Андрія Ковальчука в Ратнівській територіальній громаді відбулась акція «Створюємо ліси разом». Проєкт «Зелена країна» - це не політичний, а суто екологічний проєкт для природи і довкілля.  Головним завданням  акції є збільшення лісистості в Україні.
Так, 12 квітня 2022 року, на 2,5 га земель запасу Ратнівської громади (хутір «Березинка»), висаджено близько 15 тисяч сіянців сосни звичайної. Земельну ділянку, що простягається вздовж лінії державного кордону, для майбутнього лісу обрано символічно та економічно вигідно. Адже, малопродуктивні й деградовані землі не повинні перетворюватись в пустку, а мають приносити людям користь. Саме лісівники мають врятувати ці землі грамотним залісненням. 
У висадці дерев взяли участь голова селищної ради Віталій Бірук, посадові особи Виконавчого комітету  та структурних підрозділів селищної ради, депутати, очільники старостинських округів, працівники ДП «Ратнівське ЛМГ». Також, значною кількістю особового складу до висадки зелених насаджень долучились прикордонники відділу прикордонної служби «Млинове», адже, земля, на якій висаджено ліс – зона їх відповідальності.
Перед початком робіт усі отримали відповідні інструкції, інвентар та посадковий матеріал. 
Віталій Іванович наголосив на тому, що Ратнівська селищна рада, депутатський корпус тісно співпрацюють з Ратнівським лісомисливським господарством в питаннях заліснення та добре володіють ситуацією й допомагають лісівникам. І якщо місцева влада на місці, то і проблем у лісівників буде менше.
Приємно, що у важкі часи, які переживає наша Україна, ми об’єднались та створюємо ліси незалежної України, піклуючись  про майбутнє Ратнівського краю, здоров’я наступних поколінь!

Відділ правового та кадрового забезпечення 
Виконавчого комітету селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь