Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ефективне запобігання та протидія колабораційній діяльності

Дата: 03.05.2022 15:35
Кількість переглядів: 352

У забезпеченні основ національної безпеки в умовах військової агресії російської федерації проти України важливу роль відіграє ефективне запобігання та протидія колабораційній діяльності, кримінальну відповідальність за здійснення якої передбачено Законом України від 03.03.2022 № 2108-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність».
На Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - Національне агентство) як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізує державну антикорупційну політику покладається здійснення моніторингу за виконанням актів законодавства з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
Наразі з метою забезпечення умов для перемоги України у війні проти російської федерації Національне агентство здійснює моніторинг з метою виявлення фактів колабораційної діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, яка завжди здійснюється в умовах конфлікту інтересів.
Здійснення заходів з виявлення конфлікту інтересів також належить до основних завдань уповноважених підрозділів (уповноваженої особи) з питань запобігання та виявлення корупції.
У зв’язку з цим, органи виконавчої влади, їх територіальні органи (за наявності) та органи місцевого самоврядування, у структурі яких діють уповноважені підрозділи (уповноважені особи) з питань запобігання та виявлення корупції, у цей надскладний час для України можуть зробити внесок у надважливу роботу, зорієнтувавши зусилля в напрямку виявлення колаборантів та фактів їх колабораційної діяльності.
Виявлену інформацію щодо колаборантів та фактів їх колабораційної діяльності необхідно вносити до таблиці у форматі Excel (додається) та надсилати її до Національного агентства на електронну пошту stopzrada@nazk.gov.ua з позначкою «Для внесення до Реєстру».
Такими даними, зокрема, можуть бути: дані про особу-колаборанта (ПІБ, посада), її місцезнаходження чи перебування, рід занять, контактний номер телефону, профілі у соціальних мережах тощо; опис фактів, що свідчать про сприяння ворогу; посилання на джерела, в яких зафіксовано такі факти; наявні докази (переписка, фото, відео тощо).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь