Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася XVII позачергова сесія Ратнівської селищної ради VIII скликання

Дата: 07.06.2022 16:47
Кількість переглядів: 1455

Фото без опису

Сьогодні відбулось пленарне засідання 17-ої позачергової сесії Ратнівської селищної ради, у роботі якої взяли участь 21 депутат з 26-ти. Також на засіданні були присутні керівники комунальних установ, начальники відділів та завідувачі секторів Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради, старости старостинських округів.

Перед початком роботи селищним головою Віталієм Біруком було оголошено хвилину мовчання за загиблими воїнами нашої громади:

-      Ващук Павло Васильович, с. Гірники;

-      Палій Василь Миколайович, с. Гірники;

-      Прокопчук Віталій Юрійович, с. Здомишель;

-      Хартонюк Максим Богданович, с. Шменьки;

-      Тричук Ігор Олександрович, с. Витень;

-      Павельчук Юрій Петрович, смт Ратне, а також за усіма мирними громадянами, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України та усіх полеглих на війні.

На сесію було винесено 48 питань. Депутати підтримали зміни до бюджету Ратнівської селищної територіальної громади, а саме:

-      відповідно до наказів Волинської обласної військової адміністрації № 180, 202 збільшено фонд заробітної плати у КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Ратнівської селищної ради на 87 200 грн;

-      наказом Волинської обласної військової адміністрації № 183 виділено громаді кошти з спеціального фонду на капітальний ремонт каналів внутрішньогосподарської мережі К-16-1, К-16-2, К-16-3, К-16-4, К-17, К-18-1 Прип’ятської осушувальної системи на території с. Здомишель в сумі 278 000грн;

-      відповідно до наказів Волинської обласної військової адміністрації № 200 та 211 виділено субвенцію по 100 000 грн сім’ям загиблих військовослужбовців Юрія Павельчука та Максима Хартонюка;

-      перерозподілено 50 000 грн з програми святкування на програму мобілізації;

-      зменшено поточні видатки по загальноосвітніх закладах на 500 000 грн, які спрямовано КНП «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради на енергоносії;

-      перерозподілено 1 млн грн з ремонту доріг та 1 млн грн з резервного фонду на різницю в тарифах Ратнівському ВУЖКГ;

-      спрямовано 1 млн грн 6 Прикордонному Волинському загону (м. Луцьк) для прикордонних підрозділів, які дислокуються в межах ділянки відповідальності Ратнівської селищної територіальної громади за рахунок перевиконання бюджету 613 311 грн та вільного залишку 386 689 грн.

Крім того, розглянуто ряд питань з метою упорядкування майна комунальної власності селищної ради та вирішення нагальних проблем у сфері земельних відносин, що виникли у суб’єктів господарювання, які ведуть свою діяльність на території нашої громади. Вони стосувалися організації проведення земельних аукціонів з метою наповнення місцевого бюджету. На засіданні також приймалися рішення відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану». Відповідно до прийнятих рішень до обробітку залучено майже 700 га сільськогосподарських угідь.

Ще депутатами підтримано звернення до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета щодо необхідності законодавчого врегулювання питання режиму роботи педагогічних працівників у канікулярний період під час воєнного стану.

Також підтримано рішення про продовження терміну дії контракту, укладеного з директором комунального некомерційного підприємства «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради Михайлом Бегалем.

Щирі вітання Михайле Григоровичу! Переконані, що Ваші професійні якості, досвід роботи, енергія і цілеспрямованість будуть завжди стояти на варті інтересів жителів всієї громади. Нехай ніколи не вичерпується Ваша особиста людська принадність, доброта, відкритість, порядність, толерантність, прагнення прийти на допомогу всім, хто її потребує.

Людмила Гаврилюк, секретар селищної ради



Коментарі:

Горбачук Микола
2022-06-08 18:23:11

Ну,згадати можна було б(навіть треба!!)всіх загиблих з Ратнівщини,а не тільки з ТГ...????????Мене,як радника 1-го заступника голови облради та дуже багатьох жителів громади, цікавить питанням,якого не піднімають з неконтрольованого продажу нафтопродуктів на АЗС...????

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь