Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Закликаємо громадян та суб’єктів підприємницької діяльності укласти договір з Ратнівським ВУЖКГ на вивезення твердих побутових відходів.

Дата: 08.06.2022 22:49
Кількість переглядів: 1014


Вивезення відходів є видом житлово-комунальних послуг, що надаються мешканцям певної адміністративно-територіальної одиниці. Згідно з ч. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово комунальні послуги» споживачі зобов`язані укласти договір про поводження з побутовими відходами. Такі положення Закону України «Про житлово комунальні послуги» свідчать про обов`язковість договору щодо житлово-комунальних послуг для споживача та не можливість споживача відмовитись від укладання договору (за виключенням у випадках встановлених законом та у порядку встановленому законом), зокрема договору про вивезення відходів. Відповідно до статті 15 Закону України «Про відходи» громадяни України зобов`язані: а) дотримуватися вимог цього Закону та інших нормативно-правових актів у сфері поводження з відходами; б) вносити в установленому порядку плату за послуги з поводження з побутовими відходами; в) виконувати інші обов`язки, передбачені законами, щодо запобігання забрудненню навколишнього природного середовища відходами.     У частинах другій та третій статті 35-1 Закону України «Про відходи» передбачено, що власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання твердих побутових відходів.
Отже відмова чи ухиляння від заключення договорів на вивіз сміття де  організовано надання послуг визначених замовником послуг- органом місцевого самоврядування розцінюється як порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів. Відсутність договору та само вивіз ТПВ може бути розцінене як адміністративне правопорушення.
Власникам житлової забудови та суб’єктам підприємницької діяльності смт Ратне необхідно звернутися та укласти договір на надання послуг з вивезення ТПВ до Ратнівського ВУЖКГ за адресою: вул. Нова, 94, тел.2-14-07. 
Документи необхідні для укладання договору про надання послуг з вивезення побутових відходів від населення:
1.    Паспорт громадянина України (ксерокопія);
2.    Довідка про склад сім’ї.
Вартість послуги становить 10 грн. 63коп. з однієї особи за місяць. Оплата здійснюється шляхом укладення договору із виконавцем послуг. Вивіз сміття проводитиметься згідно затвердженого графіку.

Адміністрація Ратнівського  ВУЖКГ

P.S. Якщо хочемо бачити чистими наше селище і територію громади, будьмо свідомими громадянами, позбуваймося сміття цивілізовано та в правовому статусі!

#сміття


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь