Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо надання щорічної основної відпустки педагогічним працівникам

Дата: 08.07.2022 10:34
Кількість переглядів: 1101

Фото без опису

15 березня 2022 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-ІX, яким обмежено щорічну основну відпустку працівникам тривалістю 24 календарних дні. Тому, освітяни зіткнулися з тим, що протягом літнього періоду не зможуть використати різницю днів відпустки.
З метою законодавчого врегулювання та офіційного роз’яснення механізму режиму роботи педагогічних працівників в літній період та доцільності використання відпустки повної тривалості депутатами Ратнівської селищної ради було надіслано депутатське звернення до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.
Ратнівська селищна рада  отримала відповідь на депутатське звернення  щодо відновлення тривалості щорічних відпусток педагогічних працівників у період воєнного стану від Верховної Ради України, Міністерства економіки України та Міністерства освіти і науки України. 
Міністерство освіти проінформувало, що обмеження тривалості щорічної відпустки педагогічних працівників призведе до подвійної оплати праці цих категорій працівників, оскільки після закінчення 24 календарних днів відпустки такі працівники мають вийти на свої робочі місці і отримувати за це заробітну плату. При цьому освітній процес не здійснюється. Це потребуватиме значних коштів з Державного і місцевого бюджетів, а це - понад один місячний фонд заробітної плати.
Проте, 01 липня 2022 року Верховною радою України прийнято проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» у ІІ читанні і в цілому, підписаний Головою верховної Ради та направлений на підпис Президенту (№7251 від 05.04.2022). Законопроектом передбачено, що у період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік. 
Таким чином після набрання чинності Закону керівники закладів та установ освіти Ратнівської селищної ради матимуть право не обмежувати тривалість щорічної основної відпустки 24 календарними днями для тих категорій працівників,  для яких законодавством встановлена більша тривалість щорічної основної відпустки. 

Управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради

Звернення депутатів Ратнівської селищної ради

Відповіді Міністерства економіки України


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь